начало

ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата

Пртокол за отговорно пазене

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пртокол за отговорно пазене

Мнениеот deesse » 01 Май 2012, 18:39

Имам кола,която "продадох"без прехвърляне на приятел с уговорката да ми плати сума та за 1 месец.Минаха няколко месеца не ми я плати и се обадих в полицията за да си я взема,след което задържаха колата в полицията.След месец ми я върнаха с протокол за отговорно пазене,но в момента се води до съдебно производство и разследващият полицай ми каза да не продавам ,подарявам или дарявам колата,тъй като е веществено доказателство по до съдебно производство.Какво ще стане ако я продам (какво е наказанието)
deesse
Нов потребител

Re: Пртокол за отговорно пазене

Мнениеот Pause » 01 Май 2012, 19:05

Според мен ,след като ви е върната и според Чл.111ал.2 НПК в разпоредбата няма санкция-наказание
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот neutralen » 01 Май 2012, 19:16

Никакво наказание - в случая няма престъпление, или нарушение. Неправилно колата/веществено доказателство/ е оставена на "отговорно пазене" при частно лице/ пък бил той и собственика /.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот deesse » 01 Май 2012, 19:33

Ще го плюсна след малко протокола,но да поясня какво ми казаха в полицията...
Колата е веществено доказателство по до съдебно производство по описа на РУ . полиция
deesse
Нов потребител

Мнениеот deesse » 01 Май 2012, 19:49

ПРОТОКОЛ
за отговорно пазене

Днес 25.04.2012в гр....,подписаният......-разследващ полицай при РУ "ПОЛИЦИЯ" гр.....предавам на отговорно пазене в кабинет ... на свидетеля т.е. АЗ следната вещ-ВЕЩЕСТВЕНО ДОКАЗАТЕЛСТВО по до съдебно производство номер ...по описа на РУ "ПОЛИЦИЯ"гр...
1.лек автомобил марка...с рег номер...,с показания на километража ...
Лицето "АЗ" и собственик се задължава да пази веща,да я съхранява,да не я разкомплектова,продава,уврежда,подарява или очтуждава по какъвто и да е начин и да не се разпорежда с нея,по какъвто и да е начин , без разрешение на компетентният орден или до приключването на наказателното производство в предвид на това че лекият автомобил представлява веществено доказателство по ДП (номер) по описа на РУ"ПОЛИЦИЯ"гр...
Последна промяна deesse на 01 Май 2012, 22:09, променена общо 1 път
deesse
Нов потребител

Мнениеот neutralen » 01 Май 2012, 19:59

neutralen
Активен потребител

Назад към Наказателно право