Здравейте! Изключително много се радвам,че попаднах на този форум! За първи път ми се налага да се занимавам със съдебна институция! Предварително благодаря за помощта, която бихте могли да ми окажете!!!
Казусът ми е следния:
След подадена от мен жалба за психически, физически тормоз и заплахи за убийство в прокуратурата започна дело срещу конкретно лице. Аз като потърпевша съм свидетел по делото. Обвиняемият има адвокат, зад мен ми казаха,че стои прокурора и било финансово неизгодно да си назнача адвокат.Така и постъпих, но съм в неведение по правните въпроси. Това което ме вълнува е , имам ли право на достъп до документация по делото и като цяло какви са ми правата, за да бъда добре информирана за хода на делото, показанията на обвиняемия и заключението на експертите, ангажирани с делото?! В качеството си на свидетел и потърпевш мога ли да се запозная със съдържанието на психолого-психиатричната експертиза, която е направена на обвиняемия, както и моята лична такава! Както и обясненията на обвиняемия от предварителните разпити, когато делото се подготвяше за разглеждане от прокурора! И още един важен за мен въпрос, имам ли право на среща с прокурора и/или съдията извън съдебна зала, с цел изясняване на текущи теми, които ме интересуват, за да не се травмирам допълнително в съдебна зала?! Според мен, казуса ми е елементарен от правна гледна точка, но не съм компетентна в тази област (не си знам правата и задълженията)! За това Ви моля , ако е възможно, да получа конкретни отговори на въпросите си! В онлайн консултация бях посъветвана да си назнача адвокат или да се конституирам като граждански ищец и частен обвинител! Моля ви спешно за съвет!Имам ли право на служебен адвокат?!
До момента заседанията на съда бяха 2 на брой и се занимаваха изцяло с мен. На първото бяха мойте свидетелски показания и кръстосан разпит с иронични нападки от адвоката на защитата, а второто, пак с мой разпит и обстоен такъв на психолога и психиатъра относно психолого-психиатричната ми експертиза, на която заключението е "Психично здрава"! Излязох пред съда и казах,че се чувствам като обвиняема, изживях кошмар, продължавам да го живея покрай делото , а имам чувството ,че се гаврят с мен! Казаха ми, че обвиняемия ще си мълчи до края на делото, а на практика разпъват на кръст мен! Ясно се виждат договорките между адвокат, прокурор и съдия, а аз се чувствам още по-омърсена на фона на всичко случило се и случващо се! Считам, че правата са ми нарушени! Моля,за мнение компетентните по правните въпроси!Ще очаквам с нетърпение отговори, мнения , съвети и препоръки ! С най-искрени чувства!!!:))))))))
- Дата и час: 20 Ное 2024, 17:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ще съм благодарна, ако ми помогнете:)))
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ще съм благодарна, ако ми помогнете:)))
До момента заседанията на съда бяха 2 на брой и се занимаваха изцяло с мен.
Късно е за адвокат- в това дело, както и за конституирането ви в съответно "полезно" за вас качество( което отново потвърждава правилото, че онлайн консултациите са със съмнителна полезност), освен това, което НПК ви е отредил - пострадало лице.
Адвокат ще ви е нужен, евентуално, за граждански иск според зависи спецификата на настоящето дело.
- Гост.
- Старши потребител
Re: ще съм благодарна, ако ми помогнете:)))
Благодаря за отговора Ви!
- azsamtazi
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|