начало

ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата

Чл.309 ал.1 ?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Чл.309 ал.1 ?

Мнениеот veronikaa » 08 Апр 2012, 14:43

Здравейте!
Случаят е следния:
Работила съм година и половина в магазин на мобилен оператор в град до София.
Работниците бяхме 3 момичета от коите едната беше на позиция управител.
Преди година и половина получавам телефонно обаждане от дознател работещ в районото на съответния град да се явя когато ми е удобно да "СЕ ПОРАЗПИТАМЕ".Имах глупостта да отида.Причината е подадена жалба от лице което заявява че има преподписан договор на негово име и взет телефонен апарат ,но това не го е направил той и демек е фалшифициран документа от някое от служителите в магазина.В жалбата обаче господина е посочил че сигурно момичето с очилата е направило това деяние.(това съм аз и тази информация получава от собствениците на магазина в момента които му казали че видиш ли сигурно съм аз .Причината да кажат това е че не ми допадна практиката и начина на работа на собствениците и на момичето което заемаше управителския пост,и аз ивтората колежка с триста мъки напуснахме,но след няколко месеца те искаха да отида управител в друг магазин който са взели като управител и аз им отказах.)Въз основа на това аз ставам 'обвиняема".При разпита се съгласих да ми вземат и подчерка за експертиза.Разбрах от познати че собствениците на магзина са отказали да дават показания и подчерк за експертиза.След това всичко утихва в рамките на година,когато отново получавам телефонно обаждане отново да отида на разпит и че това си е законно без призовка и било в моя полза да дойда защото иначе имало хиляди начини да ме докарат до районното в този град.Пак от глупостта си реших да се явя защото знам че това е едно ужасно безобразие.Отново ме разпитаха без аз да получавам каквато и да било информация ,и вече ми казаха че съм обвиняема.Дадох подробни показания за работния процес в магазина,че всеки има достъп до "личните "пароли,че управителката е "длъжна " да прави договори и преподписвания с паролите на продавач-консултантите защото ако ги направи със своите има санкции,че множество пъти са ни са се давали документи които трябва да подписваме с колежката и т.н.Съответно собствениците на магазина са пуснали ответно писмо че нямало такова нещо и всичко което съм дала като показания не вярно.Това не е фатално защото може да се докаже.След това минава още около 7 месеца и пак телефонно обаждане че ме привикват пак като обвиняема и ако искам вече да идвам с адвокат.Реших да отида при уж познати адвокати,които запознах със случая.Отидохме до районото.В този случай не давах показания ,а адвоката само разгледа всичко което е събрано като доказателства.И какво се оказва?Моят почерк според експертиза не отговаря на "фалшифицирания "подпис на клиента,но според графологичната експертиза има 5 компонента които съвпадат и заключението е че вероятно е да съм го разписала...което е смешно .Оказва се че господина подал жалбата е колега както се изрази полицая-държавен служител.Оказа се че няколко пъти е спирано дознаниео ,но отново е подновявано.Друго което е направено е че са взети показания от управителката(телефона който е посочен в договора като закупен има GPRS и го проследяват и го намират в нея)която заявява че вероятно аз съм и го дала този апарат..!!!!!След още справки се оказва че този телефо е бил ползван и от второ лице ,което казва че не помно как се е сдобило с него и че не познава управителката.Адвоката ми попита дознателя защо не е намерил връзка мецду двамата ,че това значи че има виновен и т.н....а дознателя каза че го притискали сроковете и до петък трябвало да си предаде доклада към прокурора в дадения град,иначе като я видял управителката бил сигурен че си правила някакви врътки.
Нелепо....и ми иде да се гръмна като виждам колко детинско съм постъпвала.
Въпроса ми е защо адвоката не обори събраните доказателства да ги върнат наново за да се смени обвиняемия по жалбата,а трябва да се стига до прокурор за да предпиемем нещо.
Защо графологичната експертиза се обосновава на 5 компонента които са сходни,като те трябва да са 12?
Защо обвиняем ставаш не според доказателства е според .."май е момичето с очилата"?
Защо не получавам призовки а се викаме по телефона?
Сега мина месец и би трябвало да има прокуроеско решение..и си чакам всеки ден в притеснение призовка.
Междувременно се отказах от познатите адвокати които поради паническото ми състояние ми обявиха хонорар от 1000 лева за запознаване с доказателства и още около 1500 при влизане в съд и накрая ако има спечелено дело пак някакъв процент.Аз ли не съм добре или това и вулгарно?
Доста надълго описх дано някой може да ми даде отговор на въпросите ми или съвет какво да правя.Извинявам се за емоционалността ми :)
veronikaa
Младши потребител

Re: Чл.309 ал.1 ?

Мнениеот marek972 » 08 Апр 2012, 16:25

veronikaa написа:Здравейте!

защото закона позволява това, а и е малко от Ваш интерес, голямо удоволствие ли ще е
да дойдат униформени полицаи да Ви връчат призовката ?
ами ако това стане на работното Ви място или на улицата, как ще се почувствате ?
marek972
Потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 08 Апр 2012, 20:42

veronikaa написа:Здравейте!
Случаят е следния:
Работила съм година и половина в магазин на мобилен оператор в град до София.
Работниците бяхме 3 момичета от коите едната беше на позиция управител.
Преди година и половина получавам телефонно обаждане от дознател работещ в районото на съответния град да се явя когато ми е удобно да "СЕ ПОРАЗПИТАМЕ".Имах глупостта да отида.Причината е подадена жалба от лице което заявява че има преподписан договор на негово име и взет телефонен апарат ,но това не го е направил той и демек е фалшифициран документа от някое от служителите в магазина.В жалбата обаче господина е посочил че сигурно момичето с очилата е направило това деяние.(това съм аз и тази информация получава от собствениците на магазина в момента които му казали че видиш ли сигурно съм аз .Причината да кажат това е че не ми допадна практиката и начина на работа на собствениците и на момичето което заемаше управителския пост,и аз ивтората колежка с триста мъки напуснахме,но след няколко месеца те искаха да отида управител в друг магазин който са взели като управител и аз им отказах.)Въз основа на това аз ставам 'обвиняема".При разпита се съгласих да ми вземат и подчерка за експертиза.Разбрах от познати че собствениците на магзина са отказали да дават показания и подчерк за експертиза.След това всичко утихва в рамките на година,когато отново получавам телефонно обаждане отново да отида на разпит и че това си е законно без призовка и било в моя полза да дойда защото иначе имало хиляди начини да ме докарат до районното в този град.Пак от глупостта си реших да се явя защото знам че това е едно ужасно безобразие.Отново ме разпитаха без аз да получавам каквато и да било информация ,и вече ми казаха че съм обвиняема.Дадох подробни показания за работния процес в магазина,че всеки има достъп до "личните "пароли,че управителката е "длъжна " да прави договори и преподписвания с паролите на продавач-консултантите защото ако ги направи със своите има санкции,че множество пъти са ни са се давали документи които трябва да подписваме с колежката и т.н.Съответно собствениците на магазина са пуснали ответно писмо че нямало такова нещо и всичко което съм дала като показания не вярно.Това не е фатално защото може да се докаже.След това минава още около 7 месеца и пак телефонно обаждане че ме привикват пак като обвиняема и ако искам вече да идвам с адвокат.Реших да отида при уж познати адвокати,които запознах със случая.Отидохме до районото.В този случай не давах показания ,а адвоката само разгледа всичко което е събрано като доказателства.И какво се оказва?Моят почерк според експертиза не отговаря на "фалшифицирания "подпис на клиента,но според графологичната експертиза има 5 компонента които съвпадат и заключението е че вероятно е да съм го разписала...което е смешно .Оказва се че господина подал жалбата е колега както се изрази полицая-държавен служител.Оказа се че няколко пъти е спирано дознаниео ,но отново е подновявано.Друго което е направено е че са взети показания от управителката(телефона който е посочен в договора като закупен има GPRS и го проследяват и го намират в нея)която заявява че вероятно аз съм и го дала този апарат..!!!!!След още справки се оказва че този телефо е бил ползван и от второ лице ,което казва че не помно как се е сдобило с него и че не познава управителката.Адвоката ми попита дознателя защо не е намерил връзка мецду двамата ,че това значи че има виновен и т.н....а дознателя каза че го притискали сроковете и до петък трябвало да си предаде доклада към прокурора в дадения град,иначе като я видял управителката бил сигурен че си правила някакви врътки.
Нелепо....и ми иде да се гръмна като виждам колко детинско съм постъпвала.
Въпроса ми е защо адвоката не обори събраните доказателства да ги върнат наново за да се смени обвиняемия по жалбата,а трябва да се стига до прокурор за да предпиемем нещо.
Защо графологичната експертиза се обосновава на 5 компонента които са сходни,като те трябва да са 12?
Защо обвиняем ставаш не според доказателства е според .."май е момичето с очилата"?
Сега мина месец и би трябвало да има прокуроеско решение..и си чакам всеки ден в притеснение призовка.
Междувременно се отказах от познатите адвокати които поради паническото ми състояние ми обявиха хонорар от 1000 лева за запознаване с доказателства и още около 1500 при влизане в съд и накрая ако има спечелено дело пак някакъв процент.Аз ли не съм добре или това и вулгарно?

Доста надълго описх дано някой може да ми даде отговор на въпросите ми или съвет какво да правя.Извинявам се за емоционалността ми :)

НПК - Чл. 46. (1) Прокурорът повдига и поддържа обвинението за престъпления от общ характер.
(2) В изпълнение на задачите по ал. 1 прокурорът:
1. ръководи разследването и осъществява постоянен надзор за законосъобразното му и своевременно провеждане като наблюдаващ прокурор;
2. може да извършва разследване или отделни действия по разследването и други процесуални действия;
3. участва в съдебното производство като държавен обвинител;
4. взема мерки за отстраняване на допуснатите закононарушения по реда, установен в този кодекс, и упражнява надзор за законност при изпълнение на принудителните мерки.

(3) По-горестоящият по длъжност прокурор и прокурорът от по-горестоящата прокуратура може писмено да отмени или измени постановленията на непосредствено подчинените му прокурори. Неговите писмени указания са задължителни за тях. В тези случаи той може и сам да извърши необходимите действия по разследването и други процесуални действия.
(4) Главният прокурор на Република България осъществява надзор за законност и методическо ръководство върху дейността на всички прокурори.

НПК - Чл. 52. (Изм. - ДВ, бр. 109 от 2008 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 69 от 2008 г., изм. - ДВ, бр. 109 от 2008 г.) Разследващи органи са:
1. следователите;
2. (доп. - ДВ, бр. 93 от 2011 г., в сила от 01.01.2012 г.) служителите от Министерството на вътрешните работи, назначени на длъжност "разследващ полицай", и служителите от Агенция "Митници", назначени на длъжност "разследващ митнически инспектор";
3. (нова - ДВ, бр. 32 от 2010 г., в сила от 28.05.2010 г., доп. - ДВ, бр. 93 от 2011 г., в сила от 01.01.2012 г.) полицейските органи в Министерството на вътрешните работи и митническите органи в Агенция "Митници" - в случаите, предвидени в този кодекс.
(2) (Нова - ДВ, бр. 33 от 2009 г.) При извършване на разследването разследващите органи по ал. 1, т. 1 имат правата по чл. 46, ал. 2, т. 2.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 69 от 2008 г., изм. - ДВ, бр. 109 от 2008 г., предишна ал. 2 - ДВ, бр. 33 от 2009 г.) Разследващите органи действат под ръководството и надзора на прокурор.

НПК - Чл. 55. (1) Обвиняемият има следните права: да научи за какво престъпление е привлечен в това качество и въз основа на какви доказателства; да дава или да откаже да дава обяснения по обвинението; да се запознава с делото, включително и с информацията, получена чрез използване на специални разузнавателни средства, и да прави необходимите извлечения; да представя доказателства; да участва в наказателното производство; да прави искания, бележки и възражения; да се изказва последен; да обжалва актовете, които накърняват неговите права и законни интереси, и да има защитник. Обвиняемият има право защитникът му да участва при извършване на действия по разследването и други процесуални действия с негово участие, освен когато изрично се откаже от това право.
(2) Подсъдимият има право и на последна дума.
(3) (Нова - ДВ, бр. 32 от 2010 г., в сила от 28.04.2011 г.) Когато обвиняемият не владее български език, му се предоставя писмен превод на постановлението за привличане на обвиняем, на определенията на съда за налагане на мярка за неотклонение, на обвинителния акт, на постановената присъда и на решението на въззивната инстанция на разбираем за него език.

НПК - Чл. 60. Подписката се състои в поемане на задължение от обвиняемия, че няма да напуска местоживеенето си без разрешение на съответния орган.

НПК - Чл. 66. (1) Когато обвиняемият не се яви пред съответния орган без уважителни причини или промени местоживеенето си, без да го е уведомил за това, или наруши взетата мярка, му се взема мярка за неотклонение или взетата мярка се заменя с по-тежка по реда, предвиден в този кодекс.
(2) Ако мярката за неотклонение е гаранция, парите или ценните книжа се отнемат в полза на държавата. В тези случаи може да бъде определена и гаранция в по-голям размер.

НПК - Чл. 71. (1) Когато не се яви на разпит без уважителни причини, обвиняемият се довежда принудително, ако явяването му е задължително или съответният орган намери, че то е необходимо.
(2) Обвиняемият може да бъде доведен принудително без предварително призоваване, когато се е укрил или няма постоянно местоживеене.
(3) Принудителното довеждане се извършва през деня, освен ако не търпи отлагане.
(4) (Изм. - ДВ, бр. 69 от 2008 г., изм. - ДВ, бр. 93 от 2011 г., в сила от 01.01.2012 г.) Принудителното довеждане се извършва от службите на Министерството на правосъдието, а в случаите, когато е постановено от разследващ полицай или от разследващ митнически инспектор - от службите на Министерството на вътрешните работи.
(5) За принудително довеждане на затворници се прави искане пред администрацията на съответния затвор или поправителен дом.
(6) Военнослужещите се довеждат от съответните военни органи.
(7) Актът за принудително довеждане се предявява на лицето, което трябва да бъде доведено.

НПК - Чл. 178. (1) Връчването на призовки, съобщения и книжа се извършва от служител при съответния съд, орган на досъдебното производство, община или кметство.
(2) Когато връчването не може да стане съгласно ал. 1, то се извършва чрез службите на Министерството на вътрешните работи или службите на Министерството на правосъдието.
(3) Връчването на военнослужещи става чрез съответното поделение или учреждение.
(4) На служители и работници връчването може да стане чрез работодателя или негов служител, натоварен да приема книжа.
(5) Връчването на малолетни става чрез техните законни представители.
(6) На лишените от свобода и на задържаните под стража връчването става чрез съответните учреждения.
(7) На физически и юридически лица, както и на учреждения, които се намират в чужбина, връчването става съгласно договора за правна помощ със съответната държава, а когато няма договор - чрез Министерството на външните работи.
(8) (Изм. - ДВ, бр. 32 от 2010 г., в сила от 28.05.2010 г.) В бързи случаи призоваването може да става по телефона, телекса или факса. Призоваването по телефона или факса се удостоверява писмено от длъжностното лице, което го е извършило, а по телекса - с писменото потвърждаване за получено съобщение.
(9) (Доп. - ДВ, бр. 32 от 2010 г., в сила от 28.05.2010 г.) Присъствието на свидетелите по чл. 141 се осигурява от прокурора, а по чл. 141а - от ръководителя на структурата, която осигурява и прилага разследването чрез служител под прикритие, или от оправомощено от него лице.

НПК - Чл. 196. (1) При упражняване на ръководство и надзор прокурорът може да:
1. контролира непрекъснато хода на разследването, като проучва и проверява всички материали по делото;
2. дава указания по разследването;
3. участва при извършването или извършва действия по разследването;
4. отстранява разследващия орган, ако е допуснал нарушение на закона или не може да осигури правилното провеждане на разследването;
5. изземва делото от един разследващ орган и го предава на друг;
6. (доп. - ДВ, бр. 109 от 2008 г., доп. - ДВ, бр. 93 от 2011 г., в сила от 01.01.2012 г.) възлага на съответните органи на Министерството на вътрешните работи, на Държавна агенция "Национална сигурност" или на Агенция "Митници" извършването на отделни действия, свързани с разкриване на престъплението;
7. отменя по свой почин или по жалба на заинтересованите лица постановленията на разследващия орган.
(2) Освен правомощията по ал. 1, наблюдаващият прокурор непосредствено следи за законосъобразното провеждане на разследването и приключването му в определения срок.

НПК - Чл. 197. Писмените указания на прокурора до разследващия орган са задължителни и не подлежат на възражение.

НАРЕДБА № 1 ОТ 9 ЮЛИ 2004 Г. ЗА МИНИМАЛНИТЕ РАЗМЕРИ НА АДВОКАТСКИТЕ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ
http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135488240
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот veronikaa » 08 Апр 2012, 22:30

Благодаря Ви много ,това което сте написали отговаря на въпросите ми абсолютно изчерпателно.Явно аз самата не съм търсила достатъчно упорито.
Поради обяснението Ви ,дали би било удобно да Ви попитам,ако в момента прокурор разглежда жалбата не е ли срока 30 дни за решението му?И ако решението е да бъде заведено дело то се завейда автоматично или ако жалбоподателя реши....всмисъл по този начин ако има дело то зависи от жалбодателя или....частмюно ли се води или държавно...Никога не съм се сблъсквала с подобни ситуации и не само че съм притеснена ами виждам че хората и длъжностните лица злоупотребяват от моето незнание на правата ми.
veronikaa
Младши потребител

Мнениеот sunshine_75 » 08 Апр 2012, 22:56

Ох... Жалбоподателят само сезира "органите". Делото по чл. 309 си е "държавно" - както го наричате, т.е. за престъпление от общ характер. Не виждам кой е злоупотребил с правата Ви, от всичко, което сте написала. Ако не сте удовлетворена по някакъв начин от адвоката си, сте свободна да си ангажирате друг. Ако сте невинна и това е според доказателствата по делото, е възможно прокурорът сам да прекрати делото срещу Вас, или да бъдете оправдана от съда.
Едномесечният срок тече от момента, в който постъпи делото при прокурора. Искайте тройна графическа експертиза, ако се съмнявате в заключението, а делото продължи.
Ако разполагате с вх. № на прокуратурата, можете да направите справка на интернет-страницата на прокуратурата какво е състоянието на делото.
Успех.
sunshine_75
Потребител

Мнениеот veronikaa » 08 Апр 2012, 23:10

Благодаря ви за отговора,наистина отговорихте на въпросите ми и много ми помогнахте.Направих справка в този сайт и това е което ми излезе
Справки за граждани
Информация за преписка ******** на прокуратура РП-*******:

Преписката е за решаване при прокурор.
Дата на разпределяне на преписката: 09.03.2012

Това значи че след решението на прокурора ако го внесе влиза в съдебна зала нали така?
Защото адвоката ми каза че прокурора ще го внесе за да си е свършил работата пред шефовете.
veronikaa
Младши потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 09 Апр 2012, 12:10

veronikaa написа:Благодаря ви за отговора,наистина отговорихте на въпросите ми и много ми помогнахте.Направих справка в този сайт и това е което ми излезе
Справки за граждани
Информация за преписка ******** на прокуратура РП-*******:

Преписката е за решаване при прокурор.
Дата на разпределяне на преписката: 09.03.2012

Това значи че след решението на прокурора ако го внесе влиза в съдебна зала нали така?
Защото адвоката ми каза че прокурора ще го внесе за да си е свършил работата пред шефовете.

:idea: :arrow: Ако действително сте невинна, в случая, няма за какво да се тревожите!
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот veronikaa » 09 Апр 2012, 20:50

Всички така ми казват,но аз съм от типа хора които ако не съм наясно с нещо или нямам познания страшно се притеснявам.А също става въпрос за малка община в която много неща могат да се свършат под масата.Просто може би са ми неясни самите процеси свързани с прокурор ,съд и полиция и за това изпадам в излишна паника.Просто човек който никога не му е хрумвало такова деяние и който държи на името си му е неприятно да бъде обвинен в ФАЛШИФИКАЦИЯ или подправяне... :cry:
veronikaa
Младши потребител

Мнениеот veronikaa » 21 Апр 2012, 15:07

Преписката е решена от прокурор.
Постановление: Предложение до съда за освобождаване от наказателна отговорност с налагане на административно наказание

Това ми излезе днес при справка в сайта на прокуратурата.....какво значи?????Моля ВИ за пореднсюата помощ на глупав въпрос....но ми писна да рия в gOOGLE..и да се психясвам.
veronikaa
Младши потребител

Мнениеот Materazzi » 21 Апр 2012, 15:22

Значи, че прокурорът е установил, че са налице основанията по чл.78а от НК, който дава възможност да ти се наложи административно наказание вместо да бъдеш съдена и евентуално осъдена с присъда. В общи линии не е зле за теб едно такова развитие, защото пак можеш да бъдеш оправдана в рамките на това съдебно производство, а ако все пак съдът намери, че си виновна, то ще ти наложи само административна санкция, т.е. съдимостта ти остава чистичка. ;)
Materazzi
Младши потребител

Мнениеот kalisto » 21 Апр 2012, 15:24

НАЕМЕТЕ СИ НЕЗАБАВНО АДВОКАТ.
kalisto
Младши потребител

Мнениеот veronikaa » 21 Апр 2012, 16:02

добре......от сега нататък какво следва...трябва да получа призовка??След това?Има ли нужда от адвокат?Предния адвокат който ми искаше 1000 лв за досъдебно производство и още към 1500 лв при съдебно ми каза че е 100 процента сигурен че прокурора ще го внесе в съда за да си свърши работата.От сега всъщност съда тр да реши да заведе дело ли?ОФФФФФ честно да ВИ кажа нищичко не ми е понятно ,много се притеснявам.
veronikaa
Младши потребител

Мнениеот veronikaa » 21 Апр 2012, 16:21

Materazzi написа:Значи, че прокурорът е установил, че са налице основанията по чл.78а от НК, който дава възможност да ти се наложи административно наказание вместо да бъдеш съдена и евентуално осъдена с присъда. В общи линии не е зле за теб едно такова развитие, защото пак можеш да бъдеш оправдана в рамките на това съдебно производство, а ако все пак съдът намери, че си виновна, то ще ти наложи само административна санкция, т.е. съдимостта ти остава чистичка. ;)

Значи че съдът може да ме оправдае или в най-лошия случай по чл.78 от НК глоба от 500 до 5000 лв и административно накзание ...което ще рече да не мога да упражнявам даден вид професия?В същност сега след като прокурорът е внесъл своето постановление...съдът до ? срок трябва да какво..?????Да започне дело,да вземе решение?Питам ви персонално защото първия ви отговор ми беше достъпен за разбиране.:)
veronikaa
Младши потребител

Мнениеот veronikaa » 21 Апр 2012, 16:30

И кажете ми честно има ли смисъл от защита???????Не искам да ме разбирате погрешно ,но в моя случай СИ МИСЛЯ....че за да успее защитата ми или трябва да имам връзки,или трябва незнам колко време да се подмятам по съдилища,а честно казано това много ме притеснява.Щом при наличие на друг човек евентуален извършител прокурора ми изпраща обвинителния акт ,а не го върна за преразглеждане?Този човек който е извършител на деянието в което ме обвиняват ще си остане е така във въздуха????
veronikaa
Младши потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 22 Апр 2012, 10:03

veronikaa написа:И кажете ми честно има ли смисъл от защита???????Не искам да ме разбирате погрешно ,но в моя случай СИ МИСЛЯ....че за да успее защитата ми или трябва да имам връзки,или трябва незнам колко време да се подмятам по съдилища,а честно казано това много ме притеснява.Щом при наличие на друг човек евентуален извършител прокурора ми изпраща обвинителния акт ,а не го върна за преразглеждане?Този човек който е извършител на деянието в което ме обвиняват ще си остане е така във въздуха????

Наемете си адвокат!
georgiev_sfbg
Активен потребител

Назад към Наказателно право