начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Нанесени телесни щети след побой от охранител.

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нанесени телесни щети след побой от охранител.

Мнениеот strballer » 15 Яну 2012, 20:42

Здравейте,
Имам намерение да съдя охранител на дискотека, поради нанесени телесни повреди след побой от негова страна. Интересува ме какъв е редът на процедурата? Вече е подадена жалба в полицията с приложено медицинско свидетелство, като все още чакам известие от тях за развитието по случая. Кога да потърся адвокат и бихте ли ме посъветвали към кого да се насоча, не е толкова важно какъв му е хонорара стига да е добър, искам да си получи заслуженото виновникът. Става въпрос за Стара Загора. Благодаря ви.
strballer
Нов потребител

Re: Нанесени телесни щети след побой от охранител.

Мнениеот nk7702n » 15 Яну 2012, 20:56

strballer написа:Здравейте,
Имам намерение да съдя охранител на дискотека, поради нанесени телесни повреди след побой от негова страна. Интересува ме какъв е редът на процедурата? Вече е подадена жалба в полицията с приложено медицинско свидетелство, като все още чакам известие от тях за развитието по случая. Кога да потърся адвокат и бихте ли ме посъветвали към кого да се насоча, не е толкова важно какъв му е хонорара стига да е добър, искам да си получи заслуженото виновникът. Става въпрос за Стара Загора. Благодаря ви.

Хубаво би било да си потърсите адвокат още сега и да си извадите съдебно медицинско удостоверение. След това ще имате право да защитите правата си по съдебен ред и да се борите за разумно обезщетение според характера на причинената Ви телесна повреда.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот strballer » 15 Яну 2012, 22:16

Още на следващия ден си извадих медицинско удостоверение. Благодаря ти за отговора, ще бъда благодарен ако някой може да отговори и на другите въпроси.
strballer
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 15 Яну 2012, 22:26

strballer написа:Още на следващия ден си извадих медицинско удостоверение. Благодаря ти за отговора, ще бъда благодарен ако някой може да отговори и на другите въпроси.

Активирайте си ЛС, за да може някой колега адвокат да Ви отговори на въпросите и евентуално да поеме защитата Ви.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот ihuahu » 16 Яну 2012, 17:56

strballer написа:Още на следващия ден си извадих медицинско удостоверение. Благодаря ти за отговора, ще бъда благодарен ако някой може да отговори и на другите въпроси.

Каквото е трябвало да направиш на този етап си го направил. Жалба до полицията с приложено медицинско свидетелство е достатъчно. Лично аз съм противник на пускане на еднородни жали едновременно до полицията и до прокуратурата.
По отношение на другото ти питане, давам ти един практичен съвет, не наемай от най - именитите адвокати по наказателно право в Стара Загора, те самите имат достатъчно близки връзки със собствениците на заведения. Без да искаш може да се окаже, че освен с охранителя и със системата, трябва да се бориш и със собствения си адвокат.
ihuahu
Младши потребител

Мнениеот strballer » 17 Яну 2012, 02:19

ihuahu, благодаря ти за съвета, за това не се бях сетил. Лошото е, че не съм ползвал услугите до сега на адвокат и не знам изобщо към кого да се насоча.. :?
strballer
Нов потребител

Мнениеот street » 17 Яну 2012, 11:33

strballer написа:ihuahu, благодаря ти за съвета, за това не се бях сетил. Лошото е, че не съм ползвал услугите до сега на адвокат и не знам изобщо към кого да се насоча.. :?

Даже ако питаш мен, дори е по-добре да е от друг град. Стига да се съгласи да дойде, но като гледам ти половината работа си я свършил сам с подаване на жалбата. От полицията, ще съберат каквото могат, ще направят евентуално експертиза, а тези доказателства след това може да се ползват при евентуално заведено частно дело(ако имаш лека телесна).
Наистина дано успееш да го осъдиш - аман от бабаити на трудов договор по заведенията!
Аватар
street
Потребител

Мнениеот rama » 17 Яну 2012, 11:43

Ще са ти нужни и свидетели на побоя. Как, иначе, ще стане ясно, че си бит и кой те е бил.
rama
Потребител

Мнениеот nk7702n » 17 Яну 2012, 21:29

street написа:
strballer написа:ihuahu, благодаря ти за съвета, за това не се бях сетил. Лошото е, че не съм ползвал услугите до сега на адвокат и не знам изобщо към кого да се насоча.. :?

Даже ако питаш мен, дори е по-добре да е от друг град. Стига да се съгласи да дойде, но като гледам ти половината работа си я свършил сам с подаване на жалбата. От полицията, ще съберат каквото могат, ще направят евентуално експертиза, а тези доказателства след това може да се ползват при евентуално заведено частно дело(ако имаш лека телесна).
Наистина дано успееш да го осъдиш - аман от бабаити на трудов договор по заведенията!

Чак пък половината работа да я е свършил..!? Не мисля. Независимо по какъв ред ще тръгне да доказва причинените му вреди , ще му е нужен адвокат. Подаването на жалба и ваденето на медицинско е само началото.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот teogeo » 17 Яну 2012, 22:15

street написа:

Анджак! Те са наети, за да охраняват реда в дискотеката и да предотвратяват сбивания и други селташки прояви, а не да си изкарват излишните калории от "протеиновия бар" върху клиентите, от чиито пари им се плаща...
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот strballer » 07 Фев 2012, 17:25

Здравейте отново,
потърсих помощта на адвокат преди седмица и нещо, като той се зае да разучи какво става в полицията. Както и да е за сега нямаме успех, нямам и получено писмо от МВР, освен това, в което пише, че е образувано разследване и нищо повече. Вече минаха 33 дни от пущането на жалбата в полицията и няма получено писмо с решение от прокурора. Свързах се отново с адвоката, но отговорът беше, че трябва да се чака, нямаме друг избор. :? Някакви съвети как трябва да се процедира в тази ситуация? :roll:
strballer
Нов потребител

Мнениеот marek972 » 07 Фев 2012, 23:05

strballer написа:Здравейте отново,
потърсих помощта на адвокат преди седмица и нещо, като той се зае да разучи какво става в полицията. Както и да е за сега нямаме успех, нямам и получено писмо от МВР, освен това, в което пише, че е образувано разследване и нищо повече. Вече минаха 33 дни от пущането на жалбата в полицията и няма получено писмо с решение от прокурора. Свързах се отново с адвоката, но отговорът беше, че трябва да се чака, нямаме друг избор. :? Някакви съвети как трябва да се процедира в тази ситуация? :roll:

Вариант 1 ...оптимистичен ...
1. пускане на жалба в РУП /писмото, което сте получили не е за образувано досъдебно производство, а за заведен ЗМ, предполагам/
2. извършване на проверката затова дали има данни за престъпление - 30 дни
3.пращане на преписката в прокуратурата, ако има такива данни
4. запознаване с преписката от прокурор - 30 дни
5.отказ за образуване или образуване на досъдебно производство
6.образуване на ДП и пращане на преписката посока РУП, но този път за разследващ полицай
7. досъдебно производство (разследване) - разпити на свидтели, очни ставки, огледи, освидетелстване, експертизи, повдигане на обвинение, предяваване на разследване и много други - минимум 4 месеца 8.изпращане на делото в прокуратурата
9. запознаване на прокурора с делото - 1 месец
10.вкарване на делото в съда с обвинителен акт
11. насрочване на делото от съда - 1 до 3 месеца
12.съдебно/и/ заседание/я/ - от 1 до 12 месеца
13.обжалване на горна инстанция -3 месеца
14.обжалване пред върховен съд - 6 месеца ...

Вариант 2 ...песимистичен ...
1 .....
marek972
Потребител

Мнениеот nk7702n » 07 Фев 2012, 23:28

Действително много се забавя образуването на ДП при нанесени телесни повреди. Да не говорим след това колко ще продължи самото разследване по вече образуваното ДП до окончателно внасяне на обвинителен акт в съда. Така че не се чудете относно посочените Ви препоръчителни срокове. Ще чакате да получите съобщение за образуване на ДП или за отказ за образуване в зависимост от резултатите от Пр. проверка и характера на телесната повреда.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот beb4o03 » 07 Юни 2014, 12:02

Здарвейте, и аз пострадах от побой, но от частно лице. Три пъти ме бие този човек, 2 от които не отидох да си извадя медицинско.Имам само описание на едно листче какво се е случило от докторите в Пирогов, не знам дали ще важи в съд това, като е без мнение на съдебен лекар. Сега третият път ми счупи носа. Отидох до съдебна медицина и лекарят вместо да ми извърши някакъв преглед, той преписа това, което бяха написали в Исул от кабинет по УНГ (които едва събудихме през нощта и нищо не са описали като хората). Бих искала да ви попитам, ако вече съм взела медицинско от този доктор и не съм доволна от това, което е описал, мога ли да отида при друг съдебен лекар да поискам второ мнение, докато още съм с шинирания нос, тъй като после ще е късно. Доколкото знам има давностен срок.
Благодаря предварително за съдействието!
beb4o03
Нов потребител

Мнениеот doc03 » 08 Юни 2014, 01:03

И съдебния какво ще напише ?
"...Жена, на видима възраст 30 години, с лепенка и с елонгатор на носа... Получените увреждания отговарят да са получени по начин и по време, описвани от пострадалата - удари с ръце...."
Лека телесна повреда. Има личен мотив, така че не са хулигански подбуди.
И, какво след това ?
Свидетелите ще потвърдят ли ?

П.П. След първият път, защо допуснахте следващите два ?
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот beb4o03 » 08 Юни 2014, 10:33

Моят случай е малко комплициран. На въпросното лице преките роднини са "големи хора" в съдебната система и смятам, че ще е кауза пердута да си търся правата. Затова и не предприех нищо първите два пъти, но сега съм твърдо решна да опитам, тъй като този човек е безкрупулен и жесток, и накрая ще ме обезобрази (не че сега пак не може да го направи, защото той цял живот е измъкван от въпросния си баща и е свикнал каквото, и да направи, да минава безнаказано). Вчера въпросното лице, което ми нанесе побоя и ми счупи носа, се обади и се смееше с глас. Каза да си давам парите по адвокати колкото си искам, нямало да спечеля - говорил е вече с баща си за всичко как и какво да излъже в съда (бил му дал 7-8 насоки, така каза), а баща му е врял и кипял в съдебната система, както споменах, наистина не знам какви присъди е раздавал този човек, при положение, че учи сина си как да лъжесвидетелства, и вече му е казал какво да говори в съда, ако го съдя. Едното е нещата е, че съм била паднала по стълбите и сама съм си счупила носа. Наистина не знам как ще се справя с този човек. Наистина съм в доста сложна ситуация, да не говорим, че ме заплашва отново, че ще дойде да ме допребие, залее с киселина, да ми запали къщата, и т.н., и т.н. А, в полицията имам поне 7-8 жалби и никой нищо не направи, даже не го и потърсиха...
Благодаря все пак за разбирането и подкрепата!
beb4o03
Нов потребител

Мнениеот Xitap » 13 Юни 2014, 15:52

beb4o03 написа:Моят случай е малко комплициран. На въпросното лице преките роднини са "големи хора" в съдебната система и смятам, че ще е кауза пердута да си търся правата. Затова и не предприех нищо първите два пъти, но сега съм твърдо решна да опитам, тъй като този човек е безкрупулен и жесток, и накрая ще ме обезобрази (не че сега пак не може да го направи, защото той цял живот е измъкван от въпросния си баща и е свикнал каквото, и да направи, да минава безнаказано). Вчера въпросното лице, което ми нанесе побоя и ми счупи носа, се обади и се смееше с глас. Каза да си давам парите по адвокати колкото си искам, нямало да спечеля - говорил е вече с баща си за всичко как и какво да излъже в съда (бил му дал 7-8 насоки, така каза), а баща му е врял и кипял в съдебната система, както споменах, наистина не знам какви присъди е раздавал този човек, при положение, че учи сина си как да лъжесвидетелства, и вече му е казал какво да говори в съда, ако го съдя. Едното е нещата е, че съм била паднала по стълбите и сама съм си счупила носа. Наистина не знам как ще се справя с този човек. Наистина съм в доста сложна ситуация, да не говорим, че ме заплашва отново, че ще дойде да ме допребие, залее с киселина, да ми запали къщата, и т.н., и т.н. А, в полицията имам поне 7-8 жалби и никой нищо не направи, даже не го и потърсиха...

А този въпросен човек няма ли как с приятел твой да му помогнете да се самозаключи с белезници и в опит да докаже, че не му трябват ръце за равновесие да скочи отвисоко някъде... примерно. Помогнете му на човека малко.
Xitap
Младши потребител

Мнениеот doc03 » 13 Юни 2014, 20:18

Xitap написа:
beb4o03 написа:Моят случай е малко комплициран. На въпросното лице преките роднини са "големи хора" в съдебната система и смятам, че ще е кауза пердута да си търся правата. Затова и не предприех нищо първите два пъти, но сега съм твърдо решна да опитам, тъй като този човек е безкрупулен и жесток, и накрая ще ме обезобрази (не че сега пак не може да го направи, защото той цял живот е измъкван от въпросния си баща и е свикнал каквото, и да направи, да минава безнаказано). Вчера въпросното лице, което ми нанесе побоя и ми счупи носа, се обади и се смееше с глас. Каза да си давам парите по адвокати колкото си искам, нямало да спечеля - говорил е вече с баща си за всичко как и какво да излъже в съда (бил му дал 7-8 насоки, така каза), а баща му е врял и кипял в съдебната система, както споменах, наистина не знам какви присъди е раздавал този човек, при положение, че учи сина си как да лъжесвидетелства, и вече му е казал какво да говори в съда, ако го съдя. Едното е нещата е, че съм била паднала по стълбите и сама съм си счупила носа. Наистина не знам как ще се справя с този човек. Наистина съм в доста сложна ситуация, да не говорим, че ме заплашва отново, че ще дойде да ме допребие, залее с киселина, да ми запали къщата, и т.н., и т.н. А, в полицията имам поне 7-8 жалби и никой нищо не направи, даже не го и потърсиха...

А този въпросен човек няма ли как с приятел твой да му помогнете да се самозаключи с белезници и в опит да докаже, че не му трябват ръце за равновесие да скочи отвисоко някъде... примерно. Помогнете му на човека малко.

Горното се нарича подбуждане към престъпление...

Изтрих си предното (постно) мнение, защото не беше редно да обяснявам тук неща, пределно ясни почти на всеки.

В същност, на проС език се казва "Клин клин избива". (Повечето хора не обичат да ги боли! :wink: )
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот Xitap » 23 Юни 2014, 10:54

doc03 написа:
Xitap написа:

Горното се нарича подбуждане към престъпление...

Изтрих си предното (постно) мнение, защото не беше редно да обяснявам тук неща, пределно ясни почти на всеки.

В същност, на проС език се казва "Клин клин избива". (Повечето хора не обичат да ги боли! :wink: )

Глупости, просто един случай тука наскоро коментирам, в който човека решил, че обича адреналина и с помощ от приятели успя да си го вдигне. Не е престъпление скок с бънджи примерно.
Xitap
Младши потребител

Назад към Наказателно право