- Дата и час: 20 Ное 2024, 02:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
здравно осигуряване
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
здравно осигуряване
Здравейте! Налага се да погася просрочените здравни вноски на безработната ми дъщеря и да поема плащането на предстоящите. Моля да пясните каква е законната процедура, с какви документи се извършват плащанията и съответните места за целта.
- lqni4ka
- Нов потребител
Re: здравно осигуряване
На интернет страницата на НАП може да направите "Справка за здравноосигурителния статус", където ще видите за последните 3 години колко пропуснати месеци без здравно осигуряване има дъщеря Ви. Може да направите това и на тел. 0700 18 700 - услугата е автоматизирана и изисква само въвеждане на ЕГН чрез клавиатурата на телефона. После в "Здравноосигурителния калкулатор" въведете месеците без здравно осигуряване и ще получите сумата която дължите и лихвите за просрочие. После внасяте сумите по сметка на компетентната териториална структура на НАП по постоянен адрес на лицето, като за лихвата и главницата има различни кодове за вид плащане, ще ги видите в калкулатора.
- microfinance
- Потребител
За повече информация вижте Възстановяване на здравноосигурителни права от НАП.
- microfinance
- Потребител
Благодаря Ви, много сте коректни и полезни! Ще следвам указанията ви за справяне с възникналата неприятна ситуация. Поздрави!
- lqni4ka
- Нов потребител
ЗАПИТВАНЕ ОТН. ЗДРАВНО ОСИГУРЯВАНЕ РЕДОВНИ ДОКТОРАНТИ ПРИ БА
Здравейте! Редовен докторант съм при БАН, по-точно към Института по Океанология във Варна. На 28 години съм, не работя. Интересува ме дали БАН трябва да ми плаща здравните осигуровки или аз трябва да се самоосигурявам. Предварително Ви благодаря!
- iliyan_kotsev
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|