начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

здравно осигуряване

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

здравно осигуряване

Мнениеот lqni4ka » 12 Окт 2011, 19:33

Здравейте! Налага се да погася просрочените здравни вноски на безработната ми дъщеря и да поема плащането на предстоящите. Моля да пясните каква е законната процедура, с какви документи се извършват плащанията и съответните места за целта.
lqni4ka
Нов потребител

Re: здравно осигуряване

Мнениеот microfinance » 13 Окт 2011, 19:57

На интернет страницата на НАП може да направите "Справка за здравноосигурителния статус", където ще видите за последните 3 години колко пропуснати месеци без здравно осигуряване има дъщеря Ви. Може да направите това и на тел. 0700 18 700 - услугата е автоматизирана и изисква само въвеждане на ЕГН чрез клавиатурата на телефона. После в "Здравноосигурителния калкулатор" въведете месеците без здравно осигуряване и ще получите сумата която дължите и лихвите за просрочие. После внасяте сумите по сметка на компетентната териториална структура на НАП по постоянен адрес на лицето, като за лихвата и главницата има различни кодове за вид плащане, ще ги видите в калкулатора.
microfinance
Потребител

Мнениеот microfinance » 13 Окт 2011, 20:02

microfinance
Потребител

Мнениеот lqni4ka » 13 Окт 2011, 20:51

Благодаря Ви, много сте коректни и полезни! Ще следвам указанията ви за справяне с възникналата неприятна ситуация. Поздрави!
lqni4ka
Нов потребител

ЗАПИТВАНЕ ОТН. ЗДРАВНО ОСИГУРЯВАНЕ РЕДОВНИ ДОКТОРАНТИ ПРИ БА

Мнениеот iliyan_kotsev » 12 Яну 2012, 04:23

Здравейте! Редовен докторант съм при БАН, по-точно към Института по Океанология във Варна. На 28 години съм, не работя. Интересува ме дали БАН трябва да ми плаща здравните осигуровки или аз трябва да се самоосигурявам. Предварително Ви благодаря!
iliyan_kotsev
Нов потребител

Назад към Осигурително право