- Дата и час: 20 Ное 2024, 19:19 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
какво мога да направя????
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
какво мога да направя????
Здравейте уважаеми участници в този форум!!!Продължаваме да се лутаме в поредния водовъртеж наречен Българско правосъдие.Съпругът ми беше задържан за 24 часа след като бе изменена мярката му за отклонение в по лека,след което отново бе задържан с постоянна мярка за задържане под стража за друго престъпление.След като изтърпя наказанието си,бе освободен и тогава се започна доста да ни посещават униформени под различни поводи ,но на адреса на родителите ми. Още повече че те отглеждат малката ни дъщеря ,която присъстваше на ареста на баща й и присъствието на полицаи стресират детето ми .Интересува ме можем ли да подадем жалба и на какво точно основание .Искаме да се консултираме и с психолог ,защато преживяното се отрази на и без това крехката й детска психика.
- gerikrasi
- Младши потребител
Re: какво мога да направя????
gerikrasi написа:Здравейте уважаеми участници в този форум!!!Продължаваме да се лутаме в поредния водовъртеж наречен Българско правосъдие.Съпругът ми беше задържан за 24 часа след като бе изменена мярката му за отклонение в по лека,след което отново бе задържан с постоянна мярка за задържане под стража за друго престъпление.След като изтърпя наказанието си,бе освободен и тогава се започна доста да ни посещават униформени под различни поводи ,но на адреса на родителите ми. Още повече че те отглеждат малката ни дъщеря ,която присъстваше на ареста на баща й и присъствието на полицаи стресират детето ми .Интересува ме можем ли да подадем жалба и на какво точно основание .Искаме да се консултираме и с психолог ,защато преживяното се отрази на и без това крехката й детска психика.
За какво престъпление е бил задържан?
-
street - Потребител
Беше задържан,защото му беше изменена мярката от гаранция в по тежка ,понеже не се яви на дело .След което съдът уважи причините поради които не се яви ,и задържането под стража беше изменено отново в по лека мярка ,т.е гаранция.И един месец след изменението на мярката му го задържаха за 24 часа по същото това дело ,и на следващия ден му постановиха ново задържане за друго престъпление ,като бяха включили и доста сериозни обвниения по315 и 219 включително и грабеж.Беше в следствения арест 4 месеца ,след което обвиненията в грабеж отпаднаха и подписа споразумение на лежано.До тук добре ,обаче след това се започна -свидетелски показания ,издирването му през 2 дена му се налагаше да пътува понебе започна работа в друг град .Това също не е кой знае колко голям проблем ,проблема ми е заща идват на адреса на родителите ми и тормозят нашите и дъщеря ми ,като неговата адресна регистрация няма нищо общо с тяхната,още повече ,че имат актуален наш адрес както и актуални телефони,който самата аз им предоставих ,за да се избегне именно това.Детето ми като чуе сирена на патрулка и започва да заеква, баща ми е хипертоник ,а майка ми е песионер по болест заради трудова злополука с 3-ра степен инвалидност.Цял живот бяха миньори и с тежък труд се грижеха за нашето спокойствие и благоденствие,кажете ми вие бихте ли стояли със скръстени ръце ,ако видите на какво подлагат най-обичаните Ви хора?.Благодаря
- gerikrasi
- Младши потребител
Подайте писмена жалба до Началника на Районното, че ги притесняват и уточнете адреса на човека, който е бил задържан и вече е изтърпял наложеното му наказание. Съмнявам се, че няма да се вземат мерки. Никой не притеснява без причина други хора.
П.П. Щом наскоро е бил в Затвора, нищо чудно, че е "под наблюдение" от полицията. Все пак, може да извърши някое друго престъпление, нали!?
П.П. Щом наскоро е бил в Затвора, нищо чудно, че е "под наблюдение" от полицията. Все пак, може да извърши някое друго престъпление, нали!?
- nk7702n
- Старши потребител
Е то добре до началника на Районното,ама се съмнявам че той не е в течение какво вършат подчинените му.Към друга институция мога ли да се обърна ,пазя постановленито му за задържане с този прословут 24-ри часов арест
- gerikrasi
- Младши потребител
gerikrasi написа:Е то добре до началника на Районното,ама се съмнявам че той не е в течение какво вършат подчинените му.Към друга институция мога ли да се обърна ,пазя постановленито му за задържане с този прословут 24-ри часов арест
Може и до Прокуратурата.
- nk7702n
- Старши потребител
Държа да заведа дъщеря ми на психолог ,защото смятаме наистина да подадем жалба до прокуратурата .Да не говорим колко постановления имам вкъщи за претърсване и изземване ,без да бъде намерено каквото и да било,и без да ни обясняват какво търсят,без да има повдигнато обвинение ,нищо ,ей така от скука
- gerikrasi
- Младши потребител
gerikrasi написа:Държа да заведа дъщеря ми на психолог ,защото смятаме наистина да подадем жалба до прокуратурата .Да не говорим колко постановления имам вкъщи за претърсване и изземване ,без да бъде намерено каквото и да било,и без да ни обясняват какво търсят,без да има повдигнато обвинение ,нищо ,ей така от скука
Ако се наложи, консултирайте се с колега адвокат за тези претърсвания, не може по всяко време, на когото когато му скимне, да си нахлува в чуждо жилище и да изготвя такива протоколи. Има си предвиден в закона ред.
- nk7702n
- Старши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|