начало

ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата

здравеите

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

здравеите

Мнениеот dimitar789 » 02 Яну 2012, 20:40

Здравеите,искам да попитам може ли полицай да ми изтегли досието от база данни,да го принтира и да го предостави на частно лице,същото лице по този начин придобива моите лични данни и разполага с информация за мен,лицето не представлава институция или фирма просто иска справка за мен и приателя му полицаи му а дава.Това противозаконно ли е и ако е,мога ли да пусна жалба срещу РПУ-то таи като незнам името на полицая
dimitar789
Нов потребител

Re: здравеите

Мнениеот nikolai.pachevski » 02 Яну 2012, 22:18

Възможно е да бъде направено, но предоставянето на тази информация на лице, което няма служебна необходимост е нарушение на закона. Дори ровенето в базата данни без служебна необходимост от страна на служителя на полицията също е нарушение. Имаше принцип при боравенето с тези данни, но сега не се сещам как беше формулиран.
По въпроса с жалбата първо преценете какъв резултат би имало едно такова действие с помощта на юрист, тъй като случаят е особен, поради не добрите изгледи за доказване на тезата.
Memento mori
nikolai.pachevski
Потребител

Мнениеот nk7702n » 02 Яну 2012, 22:35

dimitar789 написа:Здравеите,искам да попитам може ли полицай да ми изтегли досието от база данни,да го принтира и да го предостави на частно лице,същото лице по този начин придобива моите лични данни и разполага с информация за мен,лицето не представлава институция или фирма просто иска справка за мен и приателя му полицаи му а дава.Това противозаконно ли е и ако е,мога ли да пусна жалба срещу РПУ-то таи като незнам името на полицая

Според мен, трудно би могло да се докаже кой с каква точно информация е снабдил въпросното лице, по - скоро би следвало да внимавате да не се използва от някого в нарушение на закона.
Последна промяна nk7702n на 02 Яну 2012, 22:58, променена общо 1 път
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот marek972 » 02 Яну 2012, 22:41

досието / или заведените заявителски материали и криминалистични регистрации на едно лице / се проверяват на едно допотопна досовска
програма и е невъзможно да бъдат принтирани, почти всеки полицай има достъп до тази база данни и реално може да даде информация на трето лице, най-вече устно, например
абсолютно невъзможно е да се установи, кой е дал тази информация, ако се досещаш, така, че не се мъчи ...
marek972
Потребител

Мнениеот nikolai.pachevski » 02 Яну 2012, 23:47

Даа!
Последна промяна nikolai.pachevski на 04 Яну 2012, 20:49, променена общо 1 път
Memento mori
nikolai.pachevski
Потребител

Назад към Наказателно право