- Дата и час: 20 Ное 2024, 19:15 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моят случай е следния ... Спряха ме с 1.34 промила
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Моят случай е следния ... Спряха ме с 1.34 промила
Моят случай е следния ... Спряха ме с 1.34 промила в кръвта и бях осъден по чл.343б ал.1 от НК на 8 месеца без шофиорска книжка и 8 месеца пробация ( само да ходя да се разписвам в районното 2 пъти всяка седмица ).Първия въпрос ми е мога ли да обжалвам присъдата и какви са ми шансовете тя да бъде намалена ? Втория ми въпрос е какво е наказанието ако сега се кача на колата ( в трезво състояние разбира се ) и ме спрат , и има ли опастност от затвор ? Благодаря за отговорите предварително ...
- mstarx
- Младши потребител
Re: Имам няколко въпроса към вас :)
mstarx написа:Моят случай е следния ... Спряха ме с 1.34 промила в кръвта и бях осъден по чл.343б ал.1 от НК на 8 месеца без шофиорска книжка и 8 месеца пробация ( само да ходя да се разписвам в районното 2 пъти всяка седмица ).Първия въпрос ми е мога ли да обжалвам присъдата и какви са ми шансовете тя да бъде намалена ? Втория ми въпрос е какво е наказанието ако сега се кача на колата ( в трезво състояние разбира се ) и ме спрат , и има ли опастност от затвор ? Благодаря за отговорите предварително ...
На въпрос номер 1:
Не можеш , защото има срокове и те са минали. А дори и да можеше е глупаво защото пробация ти "отърва" за това деяние, плюс това след като изтече наказанието ти, в свидетелството ти за съдимост, ще пише "НЕ ОСЪЖДАН". 8 месеца дори е малко, така че не "напирай" за намаление.
На въпрос номер 2:
ето ти го члена от НК който се отнася до питането ти:
Чл. 343в. (Нов - ДВ, бр. 50 от 1995 г.) (1) Който управлява моторно превозно средство в срока на изтърпяване на наказанието лишаване от право да управлява моторно превозно средство, след като е наказан за същото деяние по административен ред, се наказва с лишаване от свобода до две години.
(2) Същото наказание се налага и на този, който в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на моторно превозно средство без съответно свидетелство за управление извърши такова деяние.
Първия път ще отървеш кожата , но втория вече ще те съдят 100%. Но един съвет не си мисли да го правиш, защото може и да не те съдят първия път но ти гарантирам, че ще ти удължат лишаването от правоуправление, а тъй като в момента това лишаване което са ти наложили се явява "пробационна мярка" и ако я нарушиш, като нищо може да ти изменят присъдата с условна или ефективна, стига да си попаднал на пробационен служител.... тъй ,че не си прави експерименти. Но все пак решението с последствията си е твои.
-
street - Потребител
Мерси за обяснението ... И все пак ако си наема адвокат нямам ли шансове да ми смъкнат присадата от 8 месеца без книжка на по малко ?
- mstarx
- Младши потребител
mstarx написа:Мерси за обяснението ... И все пак ако си наема адвокат нямам ли шансове да ми смъкнат присадата от 8 месеца без книжка на по малко ?
Това не мога да ти го "предскажа"
Иди при някой адв. и питай срещу съответното заплащане - не вярвам да е повече от 20 до 50 лева за правен съвет. Така поне ще си сигурен, ако ти кажа каквото и да било мога да те излъжа без да искам. Правния съвет не те обрързва с ангажирането на адвоката , просто си плащаш само за съвета и ако те устройва информацията си го ангажирай вече с пълномощно да действа.
-
street - Потребител
мерси пак.. А да те питам относно пробация за тия 8месеца дето трябва да ходя да се разписвам .. Откакто са ме осъдили не сам ходил да се разписвам.. Те ли трябва да ми се обадят или аз трябва да ходя в районното и ако да къде по точно трябва да ходя да се разписвам ?
- mstarx
- Младши потребител
Не мисля, че ще ти хареса пробацията Пробационната служба няма нищо общо с полицията, така, че няма да се разписваш в районното, обикновено налагат и общественополезен труд като част от пробационните мерки. Хич и не си мисли да се качваш на кола, това означава че пробационните мерки не ти влияят и има възможност 8-те месеца пробация да бъдат заменени с 4 месеца лишаване от свобода. И вземи зарежи пиенето
- dizhel
- Потребител
mstarx написа:мерси пак.. А да те питам относно пробация за тия 8месеца дето трябва да ходя да се разписвам .. Откакто са ме осъдили не сам ходил да се разписвам.. Те ли трябва да ми се обадят или аз трябва да ходя в районното и ако да къде по точно трябва да ходя да се разписвам ?
Трябва да Ви уведомят писмено от кой момент трябва да започнете да посещавате съответната пробационна служба, и както са Ви посъветвали, изпълнявайте си стриктно пробационните мерки, да не Ви се заменят с лишаване от свобода. И не се качвайте на колата с или без алкохол, щом сте лишен от правоуправление за определен срок.
- nk7702n
- Старши потребител
Re: Моят случай е следния ... Спряха ме с 1.34 промила
Благодаря за отговорите.. Ще трябва да я забравя да до август , малко трудно щото е пред блока колата ;Д ама иначе ще стане лошо..
- mstarx
- Младши потребител
Ако толкова много те изкушава, паркирай я в гараж или паркинг да не я гледаш и дай ключовете на някой, който ще ти ги пази и няма да ти ги даде докато не изтече наказанието ти.
Хем няма да я гледаш, а и да я знаеш къде е няма да можеш да я подкараш...
Хем няма да я гледаш, а и да я знаеш къде е няма да можеш да я подкараш...
-
street - Потребител
а тия 1.34 - на дрегер или на кръв ?
- marek972
- Потребител
1.25 на дрегер и 1.34 на кръв има ли значение .. и ако има какво е ?
- mstarx
- Младши потребител
mstarx написа:1.25 на дрегер и 1.34 на кръв има ли значение .. и ако има какво е ?
в твоя случай е имало (за размера на наказанието)
а иначе, егати каръщината, уверено влизаш в тези 2 процента, при които кръвта се оказва повече от дрегера
- marek972
- Потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|