начало

ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата

Искам да съдя вестник !

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Искам да съдя вестник !

Мнениеот jinxxx » 17 Дек 2011, 14:11

Здравейте , тъй като днес е събота и нямам възможност да се свържа с адвокат реших да попитам първо вас .
В рамките на 2 седмици местен вестник , публикува 2 статии относно моето дело в които статии , пише част от истината за това което е отсъдил съда , и има част която те са си съчинили в което няма нищо вярно(мога да го докажа със съответните документи , че написаното от тях е лъжа)! На първото разглеждане имаше журналист от вестника и след края на делото , той дори не остана да чуе какво е окончателното решението на съда и на другата сутрин се появи въпросната първа статия естествено с пълни глупости относно присъдата ! На второто разглеждане нямаше журналисти , а на следващия ден пак имаше статия с измислени от тях си неща. Та въпроса ми е , за какво да ги съдя , и към какъв адвокат да се обърна (не знам дали въобще делото е към наказателното право за което се извинявам ако съм сгрешил темата). След писанията на вестника , най-вероятно ще загубя работата си ,и отделно да не говоря за стреса и проблемите който са създали на близките ми , защото те бяха научили именно от него!

Благодаря Ви за отделеното време !
jinxxx
Нов потребител

Re: Искам да съдя вестник !

Мнениеот nikiboy » 17 Дек 2011, 18:54

Какво по-точно е писал вестника. Няма ли линк, или е местен малък без интернет достъп.
А иначе до въпроса ви - не мога да ви отговоря, скоро ще се появи някой който да каже
Не съм адвокат, a любител на правото !
nikiboy
Потребител

Мнениеот ihuahu » 19 Дек 2011, 09:50

Звучи като "Клевета". Значи и съдиш за клевета. Видно е, че понясяш и предстои да понасяш вреди, та щом е във вестник, значи те клеветят. Може и да има обида, не знам, твърде е оскъдна информацията.
Трябва ти по - скоро наказателен адвокат, касае се за производство по НК и НПК, макар и да е от частен хараткер, самата процедура си е наказателна.
Действай, но внимателно, ако съдиш за клевета, трябва да си сигурен, че в теб е истината, защото пред съда ТИ ще си длъжен да докажеш, че другия лъже.
ihuahu
Младши потребител

Мнениеот street » 19 Дек 2011, 10:19

ihuahu написа:Звучи като "Клевета". Значи и съдиш за клевета. Видно е, че понясяш и предстои да понасяш вреди, та щом е във вестник, значи те клеветят. Може и да има обида, не знам, твърде е оскъдна информацията.
Трябва ти по - скоро наказателен адвокат, касае се за производство по НК и НПК, макар и да е от частен хараткер, самата процедура си е наказателна.
Действай, но внимателно, ако съдиш за клевета, трябва да си сигурен, че в теб е истината, защото пред съда ТИ ще си длъжен да докажеш, че другия лъже.

Смятам ,че лесно може да го докаже..
А и си има доказателства "протоколите от съдебното заседание" Ако има разминаване между информацията в тях и тази в статията - проблема е никакъв. Аз ако съм бих ги съдил...
Но адвокат задължително си упълномощи!
Аватар
street
Потребител

Мнениеот nasso_5 » 24 Яну 2012, 04:24

....Има едно камъче"?"...което обръща дела...
например
Крадец!
Крадец?
Крадльо.....има разлика,нали?:)
правото е алгоритъм.....
Аватар
nasso_5
Потребител

Назад към Наказателно право