- Дата и час: 20 Ное 2024, 19:14 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Изчисляване лихвата на глоба за обида и клевета
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Изчисляване лихвата на глоба за обида и клевета
Здраейте, /Първо незнам дали точно тук е правилното място да пусна темата поради некомпетентност и незнание как се води, за което мога да бъда извинен/ Искам да попитам как и откъде (кой сайт примерно)мога да изчисля лихвата на глоба за обида и клевета(общо двете глоби2х500 или общо 1000лв), от 28 октомври 2009 г. Искам да знам колко лихва имам натрупана да платя Къде мога да направя справка?
- xnikolanx
- Младши потребител
Re: Изчисляване лихвата на глоба за обида и клевета
Върху глоба лихва не се начислява.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
-
hidden - Активен потребител
hidden написа:Върху глоба лихва не се начислява.
ЗАКОН ЗА ЛИХВИТЕ ВЪРХУ ДАНЪЦИ, ТАКСИ И ДРУГИ ПОДОБНИ ДЪРЖАВНИ ВЗЕМАНИЯ
1. (Изм. - ДВ, бр. 52 от 1965 г., бр. 38 от 1989 г., бр. 21 от 1991 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 153 от 1998 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 1999 г., в сила от 1.01.2000 г.) Неплатените в сроковете за доброволно плащане, неудържаните или удържани, но невнесени в срок данъци, такси, отчисления от печалби, вноски към бюджета и други държавни вземания от подобен характер се събират със законната лихва.
Със същата лихва се събират неплатените в срока за доброволно плащане вноски по задължителното застраховане на имуществата.
(Нова - ДВ, бр. 38 от 1989 г.) Лихви върху лихви и лихви върху глоби не се дължат.
2. (Ал. 1 отм. - ДВ, бр. 52 от 1965 г.).
Законът влиза в сила от 1 януари 1958 г. и отменя чл. 25, ал. 1 от Закона за данък върху оборота, чл. 59, ал. 1 от Закона за данък върху общия доход, чл. 82, ал. 1 от Закона за местните данъци и такси, чл. 33, ал. 2 от Указа за държавните предприятия и съответните разпоредби на другите закони, постановления, правилници и наредби, които му противоречат.
Изпълнението на закона се възлага на министъра на финансите и държавния контрол.
Изчисляване на законна лихва - ЕПИ "On-line" - калкулатори - заради спорта
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
-
karanedeff - Активен потребител
епи не прави коректни изчисления на законна лихва- програмата е заложена за 365 дни, което е в противоречие с чл. 1, ал.2 от ПМС 72.
- Гост.
- Старши потребител
Бях осъден за обида и клевета от частно лице, да платя на държавата а не на него/. И в районния съд в свищов ми казаха, че законна лихва се трупала.. Можеби като си осъден от частно лице да платиш на държавата за обида и клевета ,не се води глоба, и поради това текат лихви?
- xnikolanx
- Младши потребител
Лихва върху наложеното наказание "глоба" не се начислява!
Върху размера на държавните такси( сравнително малка сума), за които отново сте осъден- да.
Да питате още веднъж е безпредметно, защото няма да ви напише никой нещо по-различно.
Освен, може би, някоя деловодителка в съда.
Върху размера на държавните такси( сравнително малка сума), за които отново сте осъден- да.
Да питате още веднъж е безпредметно, защото няма да ви напише никой нещо по-различно.
Освен, може би, някоя деловодителка в съда.
- Гост.
- Старши потребител
Върху размера на държавните такси( сравнително малка сума), за които отново сте осъден- да
Добре и ще приема, че тези две по 500лв са за тях. Колко долу-горе би ми била лихвата от 28 октомви 2009-а до сега? Някъде няма ли генератори, да си го изчисля?
- xnikolanx
- Младши потребител
..................!
Каранедев какво ви е посочил? според вас.
Каранедев какво ви е посочил? според вас.
- Гост.
- Старши потребител
Да но как да си изчисля лихвата? На мен това ми трябва!
- xnikolanx
- Младши потребител
Добре може ли да ми посочите някакъв генератор да си изчисля лихвата?
- xnikolanx
- Младши потребител
karanedeff написа:hidden написа:Върху глоба лихва не се начислява.
ЗАКОН ЗА ЛИХВИТЕ ВЪРХУ ДАНЪЦИ, ТАКСИ И ДРУГИ ПОДОБНИ ДЪРЖАВНИ ВЗЕМАНИЯ1. (Изм. - ДВ, бр. 52 от 1965 г., бр. 38 от 1989 г., бр. 21 от 1991 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 153 от 1998 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 1999 г., в сила от 1.01.2000 г.) Неплатените в сроковете за доброволно плащане, неудържаните или удържани, но невнесени в срок данъци, такси, отчисления от печалби, вноски към бюджета и други държавни вземания от подобен характер се събират със законната лихва.
Със същата лихва се събират неплатените в срока за доброволно плащане вноски по задължителното застраховане на имуществата.
(Нова - ДВ, бр. 38 от 1989 г.) Лихви върху лихви и лихви върху глоби не се дължат.
2. (Ал. 1 отм. - ДВ, бр. 52 от 1965 г.).
Законът влиза в сила от 1 януари 1958 г. и отменя чл. 25, ал. 1 от Закона за данък върху оборота, чл. 59, ал. 1 от Закона за данък върху общия доход, чл. 82, ал. 1 от Закона за местните данъци и такси, чл. 33, ал. 2 от Указа за държавните предприятия и съответните разпоредби на другите закони, постановления, правилници и наредби, които му противоречат.
Изпълнението на закона се възлага на министъра на финансите и държавния контрол.
Изчисляване на законна лихва - ЕПИ "On-line" - калкулатори - заради спорта
Натиснете с едно пръстче курсора на мишката над текста в червено- да видим?... о, чудеса - това било калкулатор за законна лихва?!?
Първо това математическо изчисление ви е ненужно, така щото от 2008 до сега вЕрвайте, че има образувано изп. дело срещу вас. Когато си получите поканата за доброволно плащане ще ви посочат главница, лихва, разноски и прочее. До тогава със същия успех бихте могъл да ми платите на мен, както и на всяко трето лице, защото ще изпълните неточно. А който плаща зле, винаги повтаря.
По-скоро се интересувайте в НАП има ли изпратено изп. дело от АДВ срещу вас с предмет вземането по НЧХД еди кое си на съд еди кой си, че наистина става нелепо цялото това говорене тук.
- Гост.
- Старши потребител
Извинения мое недоглеждане, не съм видял линка:))) Благодаря!!!
А в НАП като звъннах ми казаха да се обадя до съда в града който ми е постоянния адрес.Петък се обадих се ама даваше свободно. Събота и неделя сега текат. И понеделник пак ще им звъня:) Ако трябва лично ще ходя до там..
Има си посочена банкова сметка ,на самото дело помня ,че имаше такава, но не я запомних и загубих връзка с адвоката си..и така.. Мисля, че просто трябва дами кажат банковата сметка (в съда където ми е постоянния адрес)да платя.Но мисе ще преди това да си изчисля сам лихвата, че два дни до понеделник сън не ме хваща ;Д
А в НАП като звъннах ми казаха да се обадя до съда в града който ми е постоянния адрес.Петък се обадих се ама даваше свободно. Събота и неделя сега текат. И понеделник пак ще им звъня:) Ако трябва лично ще ходя до там..
Има си посочена банкова сметка ,на самото дело помня ,че имаше такава, но не я запомних и загубих връзка с адвоката си..и така.. Мисля, че просто трябва дами кажат банковата сметка (в съда където ми е постоянния адрес)да платя.Но мисе ще преди това да си изчисля сам лихвата, че два дни до понеделник сън не ме хваща ;Д
- xnikolanx
- Младши потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|