начало

ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата

При полицейска справка - се водя контингент

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

При полицейска справка - се водя контингент

Мнениеот ivanivanov79 » 07 Дек 2011, 16:28

Привет,

Имам следния казус: През годините съм задържан за младежки глупости, а малко след това имам пробация една година за кражба, минаха години от тогава и все още когато ме спират с колата полицаите и ме проверяват им казват, че съм контингент. Не съм имал проблеми с полицаите за това, но не ми е приятно това и искам да знам има ли начин по-който мога да променя своя статус! Четох във форума за рехабилитиран на съдебно минало, но не и на полицейско и все пак да попитам, ако случайно не съм разбрал правилно има ли как да не се водя "контингент"? Благодаря ви предварително !
ivanivanov79
Нов потребител

Re: При полицейска справка - се водя контингент

Мнениеот svettoslav » 08 Дек 2011, 12:38

doc03 написа:Няма !

Задържанията за "младежки глупости", които не осъществяват състав на престъпление по смисъла на НК теоретично не водят до "влизане" в контингента. Така че пробацията ще да е.
Съдебната реабилитация не променя факта относно извършеното престъпление от общ характер, което именно е заложено като информация в масивите на МВР. След години, ж.з., тази проява ще излиза в "архивен".

А реХабилитацията е това:

Изображение :P :P :P

Докич,ти каква реХабилитация предлагаш,бе? Оти съм чувАл,дагоеа,дека в районното има и СПА...а иначе масажистите Ви здраво тупат,ръйш ли,нЕма лабооо ..
Но ако требе да съм честен,така им се пада на престъпниците.Требе да има ред у таа држава

П.П. Докич,нищо лично,знаеш че се уважЕваме.Майтапче само,бе, хихи
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот ivanivanov79 » 08 Дек 2011, 16:58

doc03 благодаря за инфото :)
ivanivanov79
Нов потребител

Мнениеот svettoslav » 08 Дек 2011, 21:08

doc03 написа:Няма !

Задържанията за "младежки глупости", които не осъществяват състав на престъпление по смисъла на НК теоретично не водят до "влизане" в контингента. Така че пробацията ще да е.
Съдебната реабилитация не променя факта относно извършеното престъпление от общ характер, което именно е заложено като информация в масивите на МВР. След години, ж.з., тази проява ще излиза в "архивен".

Стига да е умишлено или с две форми на вина,едната от които да е умисъл.

Поне юридически май такива са изискванията,ако става дума за полиц.регистрация по ЗМВР.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 12 Дек 2011, 22:16

doc03 написа:Не, не става дума за регистрация.
ivanivanov79 ме разбра.

Е,има си хас,иван иванов де не те разбере.Той е спец.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 12 Дек 2011, 22:32

А какво ли е "да си контингент" ? Това са явно някакви сложни полицейски наименования,намиращи основание в извършено престъпление от общ характер,доколкото не разбирам :oops:

И много ми е интересно положението как се "влиза в контингент"?
Малко ми звучи като потъуване до некой континент.

Става ли ако си извършил серия престъпления,без да си осъден поради изтекла давност или по др. причини.
Или пък си "контингент " и при извършено от общ характер независимо умишлено или не? Бе карай,контингенти да има?
А какво ли значение има това изобщо за някого?
Иван иванов иска "да смени своя статус". Ти като му отговаряш и обасняваш някакви си там реабилитации,що не вземем да обясним какво общо има тоя "статус" изобщо с реабилитацията.

Ако и осъден за кражба,значи има ПР,оттам насетне на кого му дреме за "архивни" ,за "контингенти" и др. под.?

П.П.Станало му асно на ivanivanov79 ?!? Това пък как го установи? Да не получи лично съобщение от него с обоснованото му подробно разбиране? :lol:
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот yordanov_hs » 12 Дек 2011, 22:36

ivanivanov79,
Минаха години и пробация? Колко години, че тя пробацията е отдавна при нас? Че и една година? А изпълни ли си пробационните мерки послушно или имаше и труд, пък не ти се и работеше? Дай подробности!
yordanov_hs
Младши потребител

Мнениеот yordanov_hs » 13 Дек 2011, 01:10

doc03 написа:
svettoslav написа:А какво ли е "да си контингент" ? Това са явно някакви сложни полицейски наименования,намиращи основание в извършено престъпление от общ характер,доколкото не разбирам :oops:
......................................................................................................

:o Щом полицейските наименования са ти сложни, как ли се оправяш с юридическата терминология ? :lol:

svettoslav,
Не е необходимо да си полицейски гений за да си обясниш думата, има речници.Жалко, че обединяващ фактор са наказателните закони!
yordanov_hs
Младши потребител

Мнениеот svettoslav » 13 Дек 2011, 11:47

yordanov_hs написа:ivanivanov79,
Минаха години и пробация? Колко години, че тя пробацията е отдавна при нас? Че и една година? А изпълни ли си пробационните мерки послушно или имаше и труд, пък не ти се и работеше? Дай подробности!

Ааааа,ето кой ги следял дали работят или не :lol:
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 13 Дек 2011, 11:51

yordanov_hs написа:
doc03 написа:
svettoslav написа:А какво ли е "да си контингент" ? Това са явно някакви сложни полицейски наименования,намиращи основание в извършено престъпление от общ характер,доколкото не разбирам :oops:
......................................................................................................

:o Щом полицейските наименования са ти сложни, как ли се оправяш с юридическата терминология ? :lol:

svettoslav,
Не е необходимо да си полицейски гений за да си обясниш думата, има речници.Жалко, че обединяващ фактор са наказателните закони!

Какво му е "жалкото". Жалко ед а си се оср*л по някое важно дело,например.

Иначе няма лошо да си контингент.Вие с речници ли работите или с нормативни актове,бе,приятелю?

В речниците да сме видили... Английско-българския ползувам сега,с картинки е,между другото,става ли? :lol:
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 13 Дек 2011, 11:58

doc03 написа:

А,бе не са ми толкова сложни,пък и си имам консултант,сержант от близкото районно е.А,пардон,то вече няма такива.Та той ме консултира.Плащам му с част от хонорарите по делата на ония,дето им помагам с наркотиците.
Ей,сега да не ме включиш в контигенталното право? Бързо да ме архивираш веднага :lol:

Иначе по втория ти въпрос,с юридическата терминология не се оправям особено,но пък имам връзки,чукаме се с една съдийка от окръжния отвреме навреме,тя ми ги движи нещата
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот yordanov_hs » 13 Дек 2011, 12:07

svettoslav,
Нищожна е вероятността за приятелство с теб. Що не допълзиш отново там откъдето излезе? Не се сдържах.
yordanov_hs
Младши потребител

Мнениеот svettoslav » 13 Дек 2011, 12:33

doc03 написа:Не раздухвай много-много, че току виж пред ОС се появила опашка от неоправящи се с терминологията..... да не хартисаш след елиминациите

Няма такава опасност,тъй като съпругът и постоянно я дебне,явно има сигнал от полицията,че му кръшка,а като го знам,хич не е "шега-мъж",тренира някакви бойни изкуства и май си падал малко "активен гейзер" :?
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 13 Дек 2011, 15:39

Дааааа,много внимавам.Засега съм "нащрек". Също като "нащрък" :lol:
svettoslav
Активен потребител

Назад към Наказателно право