Здравейте,
Ситуацията е много деликатна и се надявам някой да ми даде конкретен отговор за което ще съм ви много благодарен.
В края на ноември миналата година бях осъден на пробация с общ срок от 8 месеца. Тъй като бях задържан под стража за 41 дни във врачанския "пансион" ми бяха приспаднати 4 месеца от 8-те/ ден за 3/, при което останаха 4 месеца в които да се подписвам 3 пъти в седмицата. Оставете това,че молбата ми за промяна на местоизпълнението обиколи цялата страна, при това вместо месец да е процедурата проточи се цяла година/септември пристига пробацията ми в Сл. бряг, когато сезона вече приключваше?!?), но както и да е.
Започнах изпълнението на наказанието в края на октомври и засега всичко е под контрол И тук вече е същността на моят проблем... По закон имам право на молба за намаляването на среща/подпис при пробационния служител на веднъж месечно при изтичане на мин. 1/4 от срока на наказанието! На 02.12.2011 исках да подам молба за преразглеждане на моята мярка/да го направят веднъж месечно/, тъй като искам да отида в Боровец, където имам работно място за зимният сезон!!! От пробационният отдел ми казаха следното:
1) Имал съм право на такава молба едва на 26.12 когато изтичат 2 месеца откакто се подписвам/или по закон мин. 1/4 от 8мес.) - е да ама май забравят и другите 4 мес. които съм излежал?!?![color=#000000]
2) Пробационният съвет имат среща веднъж месечно. Този месец е планувано тази среща да е на 22 или 23.12, т.е. 3 дни преди правото ми за подаване на молбата ми, при което молбата ми щели да е преразгледат чак в края на януари и евентуално от февруари да ме освободят с подпис веднъж месечно - е да ама зимният сезон свършва края на март, пък и кой работодател ще ме чака за февруари!!!
Въпросът ми е: Защо смятат 1/4 от 8 месеца, не би ли трябвало тази 1/4 да се вземе предвид от остатъчния перид 4 месеца/имам предвид след приспадане на 4-те месеца/, т.е. да придобия право за молба след първия месец от срещите/подписите в пробационния отдел???
И нещо друго... тъй като са празници и със стечение на обстоятелствата месечното събрание на проб. отдел ще е с 3 дни преди правото ми на молба - не е ли редно да приемат молбата ми и да излязат с решение, при което в добрия случай за мен, ако кажат да на молбата ми ще ми направят мярката от януари с един месечен подпис! Все пак основанието ми е работно място, градът където живея е с 80% безработно население, въпреки че какво им е зор на служителите за това, в моя град така мислят хората ...
И така, ще прикюча с писането, защото написах цял"роман" , надявам се да сте разбрали случая ми и запитването ми и още веднъж предварително благодаря на всеки който даде отговор или предложение как да постъпя!
Поздрави
- Дата и час: 20 Ное 2024, 19:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Промяна степента на наказанието ми пробация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|