Здравейте,
Ще съм благодарен ако може да изразите мнението си по това, което ще разкажа и да ни дадете някакви насоки.
Днес приятелката ми ми каза, че срещу нея ще бъде подадена жалба или вече е подадена, но незнаем дали за кражба или на някакво друго основание.
А сега да ви разкажа защо се стига до тук.
Приятелката ми е продавачка в магазин за алкохол, цигари и парфюми. Вчера тя имаше имен ден, но беше на работа и за това реших да я изненадам като я посетя лично и и подаря букет цветя. До тук добре, зарадва се и така. Около половин - един час след това дойде една клиентка, която се оказа в последствие, че е близка със собственика на магазина - шефа на приятелката ми и освен това е адвокатка.
Въпросната клиентка около 30 мин - 1 час избира парфюм за някакъв подарък, като приятелката ми беше плътно до нея и и предлагаше възможни варианти.
Проблемът: клиентката беше с детето си, което беше малко около 4-5 годишно и се разхождаше пред (около магазина) и вътре, а аз ту му хвърлях един поглед, ту се разхождах и аз из магазина. Тя не му обръщаше особенно внимание, но реши да му даде някаква електронна игра - по нейните думи било I-POD чисто нов.
Аз видях, че тя му даде нещо и то седна пред магазина да си играе. След около 15-тина минути детето пак почна да шава много ту навън ту навътре, да си играе с разни предмети в магазина, но тогава не се усетих, че може да му липсва играчката. Просто автоматично реших, че си я е прибрало някъде или я е дало на майка си, все пак не съм длъжен да вървя подир него.
Клиентката най-накрая си избра парфюм и си замина с детето.
Около 1-2 часа след това жената се върна и почна да пита къде бил на детето и I-poda. Бил чисто нов, струвал пари и намекна, че била адвокатка явно, за да ни сплаши нещо, но ние нито сме го пипали, нито сме го виждали от близо въпросния I-pod.
Разгледахме из магзина и пред него навън търсихме, няма го. Аз и казах, че най-вероятно малкия го е оставил на стълбите, където си играеше по-рано и вече някой от минувачите може да го е прибрал.
Тя потърси още малко из магзина и каза ако излезе от някъде да и се обадим. И ние какво да направим разбира се, че ще и се обадим ако го намерим.
Днес, т.е на другия ден приятелката ми звъни притеснена защото шефа и казал, че пуснали жалба в полицията срещу нея заради въпросния I-pod.
Според вас как трябва да процедираме в този случай, какви последствия може да има това и кой е най-добрият начин да излезем от ситуацията.
Нито сме го пипали, нито сме го взели този I-pod, нито сме видели къде го е оставил малкия или пък кой го е взел.
Сега шефа и иска да се бил намерил, ама как да стане?
Ние ли сме длъжни да следим децата и вещите на другите.
Носи ли някаква наказателна или било то друга отговорност приятелката ми, че е изчезнал I-Poda пред магазина и докато е била на смяна и е угаждала на клиентката и. Сигурно и показа 20 парфюма, а през това време малкия ходи навсякъде вън,вътре, падна най-малко 2-3 пъти на земята, а тя никаква реакция, навън, минаваха всякакви хора, клиенти, минувачи. А и аз не се усетих на време, че му липсва въпросната джаджа в ръцете, но все пак аз не съм длъжен да следя детето, а дори и да ме нямаше в магазина, това пак би се случило, защото аз не съм имал ниакакво взаимодействие с детето, а просто гледах от време на време да не слезе на улицата при колите.
Как да процедираме?
Моля за вашето внимание и мнение.
С уважение,
Пламен Иванов
- Дата и час: 20 Ное 2024, 19:18 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Помощ при жалба за кражба
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Помощ при жалба за кражба
Не не носи отговорност.Щом не сте взели вие ipoda , няма от какво да се притеснявате.Ако ви викнат в полицията си ангажирайте адвокат , но не вярвам да се стигне до там.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Запазете спокойствие. Няма по-добър съвет.
Като ви извикат в полицията за да ви снемат обясненията по случая- опишете това, което ни пишете и тук. Ако сте чисти няма от какво да се притеснявате.
Отделно, предлагам, да сте по-осторожни при запознаване с жалбата, както и да си запишете вх. и номер. След време от това си действие ще черпите дивиденти( когато всичко приключи положително за вас).
Като ви извикат в полицията за да ви снемат обясненията по случая- опишете това, което ни пишете и тук. Ако сте чисти няма от какво да се притеснявате.
Отделно, предлагам, да сте по-осторожни при запознаване с жалбата, както и да си запишете вх. и номер. След време от това си действие ще черпите дивиденти( когато всичко приключи положително за вас).
- Гост.
- Старши потребител
Благодаря Ви за мненията и за съветите.
Ще се опитаме да сме спокойни и да обясним ситуацията, също така ще проявим голямо внимание над въпросната жалба и ще запишем детайлите както ни посъветвахте.
А според вас нужно ли е да ангажираме адвокат както посъветва REVOLUTION или на този етап няма смисъл?
Също така какви дивиденти имате в предвид
Ще се опитаме да сме спокойни и да обясним ситуацията, също така ще проявим голямо внимание над въпросната жалба и ще запишем детайлите както ни посъветвахте.
А според вас нужно ли е да ангажираме адвокат както посъветва REVOLUTION или на този етап няма смисъл?
Също така какви дивиденти имате в предвид
- p__ivanov
- Нов потребител
Аз предлагам да прегледате всички стоки в магазина, пода, закачалки, навсякъде където е било детето, може и да е паднала играчката някъде в магазина и да я откриете. Успех!
- nk7702n
- Старши потребител
Благодаря за съвета Макар, че вече прегледахме добре, ще го направим пак, не се знае от къде ще изкочи нещо.
- p__ivanov
- Нов потребител
Би било разумно да сте с адвокат- понякога, дори да твърди човек истината, така се получава, че тя не винаги се установява или установеното го ползва.
Друг е въпросът, че органът може и да прецени, че няма да го допусне( мисля има Р на ВКС- и свидетелят има право да ползва адвокат, ерго- не може да ви се откаже).
Когато го ангажирате, когато всички това завърши благоприятно за вас( то на този етап ще сте само свидетели по тази проверка, въпреки написаното в жалбата)- има вероятност да си репарирате тревогите ( макар да се съмнявам колегата да не е спазила онзи уклончив изказ, така задължителен точно тук, но кой знае).
И, да- не се поддавайте на вербалните атаки- те са субективна интерпретация на написаното в жалбата, най-вече относно авторство, и никога, ама никога нямат общо с изложеното в нея.
Друг е въпросът, че органът може и да прецени, че няма да го допусне( мисля има Р на ВКС- и свидетелят има право да ползва адвокат, ерго- не може да ви се откаже).
Когато го ангажирате, когато всички това завърши благоприятно за вас( то на този етап ще сте само свидетели по тази проверка, въпреки написаното в жалбата)- има вероятност да си репарирате тревогите ( макар да се съмнявам колегата да не е спазила онзи уклончив изказ, така задължителен точно тук, но кой знае).
И, да- не се поддавайте на вербалните атаки- те са субективна интерпретация на написаното в жалбата, най-вече относно авторство, и никога, ама никога нямат общо с изложеното в нея.
- Гост.
- Старши потребител
Благодаря за вниманието и съветите
Ще видим как ще се развият нещата. Най-вероятно ще потърсим адвокат когато се наложи да ходим да даваме обяснения.
Кофтито в случая е, че ние нямаме нищо общо с изчезването, но тя е решила да изкупи собственото си невнимание с нас.
Ще видим как ще се развият нещата. Най-вероятно ще потърсим адвокат когато се наложи да ходим да даваме обяснения.
Кофтито в случая е, че ние нямаме нищо общо с изчезването, но тя е решила да изкупи собственото си невнимание с нас.
- p__ivanov
- Нов потребител
p__ivanov написа:Благодаря за съвета Макар, че вече прегледахме добре, ще го направим пак, не се знае от къде ще изкочи нещо.
Не търсете нищо. Не сте длъжни.
Ако извикат приятелката Ви, нека отиде. В обясненията си да Ви посочи, че сте присъствал. Така и Вие ще разкажете точно как стоят нещата.
Ако ли пък въпросната дама директно е цитирала приятелката Ви като извършител на кражба, нека приятелката Ви изчака акта на прокуратурата (постановлението). Ако се образува ДП и дамата поддържа тезата си срещу приятелката Ви, или срещу Вас, изчакайте да приключи и се сдобийте с препис от постановлението. Тогава на Ваш ред потърсете правата си. И ...не забравяйте за дивидентите, както беше намекнато
И нещо от практическа гледна точка. Тъй като в МВР доста от служителите не са променили мисленето си и все още са някъде в периода 1995-2002г., възможно е ако от първият път отидете с адвокат, някой да си изгради вътрешно убеждение за виновност - да, само заради адвоката. Така че най-добре е първият път да е без такъв. Винаги можете да откажете да давате обяснания. Задължително поискайте да знаете за какво точно Ви викат и дори да Ви прочетат съдържанието на заявлението. Ако никой не Ви цитира вътре - Вас или приятелката Ви - просто не обяснявайте нищо. Ако Ви цитират без да са спазили "онзи уклончив изказ" , обяснете нещата и можете веднага да подадете заявление срещу дамата, в самото управление, тъй като все още няма образувано досъдебно.
Но цялата история е голяма глупост. Само дето ще се разкарвате 2-3 пъти до "боклучарника", както някои видни и много .... компетентни юристи в този форум наричат районните управления на МВР.
- glubomirov
- Потребител
Благодаря на glubomirov за доброто обяснение и за съветите
Ще изчакаме да ни извикат, за да можем да разберем детайлите по-добре.
Така и не ми стана ясно какво имате в предвид под "онзи уклончив изказ"
Ако можете да хвърлите малко повече светлина върху този израз
Също така какво заявление по-точно трябва да се подаде срещу дамата?
Благодаря отново за отделеното време, ако на някой му трябват банери, лога или друг вид графики да ми пише и ще измислим нещо
Ще изчакаме да ни извикат, за да можем да разберем детайлите по-добре.
Така и не ми стана ясно какво имате в предвид под "онзи уклончив изказ"
Ако можете да хвърлите малко повече светлина върху този израз
Също така какво заявление по-точно трябва да се подаде срещу дамата?
Благодаря отново за отделеното време, ако на някой му трябват банери, лога или друг вид графики да ми пише и ще измислим нещо
- p__ivanov
- Нов потребител
poli_g написа:Би било разумно да сте с адвокат- понякога, дори да твърди човек истината, така се получава, че тя не винаги се установява или установеното го ползва.
Това за уклончивия изказ е ясно, но е редно да Ви го обясни "инициаторът" на израза А и доколкото съм чел poli_g - йски постове, тя/той ще Ви даде по-добри насоки за действие, имам предвид за нещата "след". Ама дали ще има след, като още не сте сигурни дали има жалба...... ще поживеем - ще видим
- glubomirov
- Потребител
Здравейте мойто мнение ,че Вас няма да ви направят нищо ,ако кавате ТОВА КОЕТО ТУК,а дали ще работите там незнам вече.Най-важното е да не ви забъркат,Поздрави .
- jorana
- Младши потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|