начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Проблем със здравни осигуровки и декларация по чл.264 ал.1

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем със здравни осигуровки и декларация по чл.264 ал.1

Мнениеот emilyaa » 17 Ное 2011, 17:32

Здравейте и благодарности, че отделяте от личното си време и от знанията си, за да помагате на хората.
Не бих Ви занимавала с моя проблем, но никъде в нета не мога да открия подобен казус, а според мене би трябвало да съществува. Не е кой знае какво изключение. Надявам се някой да се включи със съвет по моя въпрос. А той е следният: Мой близък от много години е безработен и няма нито една платена здравна осигуровка. Живееше с пенсията на баща си, но той почина. В наследство му остана стара кола и имот, които той иска да ми продаде. Но в качеството си на продавач трябва да попълни декларация по чл.264 ал.1, а той всъщност дължи неплатени здравни осигуровки откакто те съществуват. Разбрахме се, аз да му ги платя и за в бъдеще да се грижа доколкото мога за него (без вписване в нот. акт, просто на добра воля от моя страна). Ясно е, че за да си възстанови здравно осигурителните права, трябва да платя вноските за 3 год. назад., но тази декларация много ме притеснява. Въпросът ми е: трябва ли да платя здравните му осигуровки за всичките години назад, за да може да подпише тази декларация? Ако се позова на 5 год. давност, това върши ли ми работа, защото прочетох, че въпреки, че изтеклите по давност здравни вноски не са дължими, това не означава, че човекът няма "непогасени подлежащи на принудително изпълнение задължения за данъци, мита и задължителни осигурителни вноски"?
emilyaa
Нов потребител

Назад към Осигурително право