Здравейте!
Търся практика на ВКС дали глобите по чл. 271, ал.11 НПК подлежат на обжалване.
Намерих противоречива практика на останалите съдилища, но на ВКС не намерих нищо по въпроса. Благодаря на всички които помогнат!
- Дата и час: 20 Ное 2024, 19:16 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
подлежи ли на обжалване глоба по чл. 271 ал.11 НПК
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: подлежи ли на обжалване глоба по чл. 271 ал.11 НПК
Аз съм "за" разширителното тълкуване( не са ми известни съдебни актове на ВКС), но ал.3 на 341 указва, че всички останали( без изброените по ал.1) подлежат на обжалване ведно с присъдата.
Е, свидетелят- съгрешил пред съответния състав и не се явил на делото като как да жали присъдата, като не е сред привилегированите по 253?
п.п. извън протокола- не знам какво става, но опитът ми сочи, че напоследък всички състави прилагат санкционните норми за нищо( неявяването не е нищо работа, но все пак...)
Е, свидетелят- съгрешил пред съответния състав и не се явил на делото като как да жали присъдата, като не е сред привилегированите по 253?
п.п. извън протокола- не знам какво става, но опитът ми сочи, че напоследък всички състави прилагат санкционните норми за нищо( неявяването не е нищо работа, но все пак...)
- Гост.
- Старши потребител
А, като стана дума за неявяване - във вашия съдебен район приемат ли за уважителна причина за неявяване само болничен лист, или искат и прословутото Удостоверение по обр. съгласно Наредбата /сега не се сещам за точното име на Наредбата/, че заболяването не позволява да се явиш пред съда и органите на досъдебното производство?
- reg_reg1
- Потребител
.... за медицинската експертиза( чл. 18, ал.2)
То си зависи от човека и обстоятелствата - някъде и без това у-ние отменят О( достатъчна е една молба с други доказателства).
Аз до момента не съм виждала по дело такова удостоверение, освен образеца съгласно Заповед PД № 09-465/27.07.2010 г. за утвърждаване на образец на медицинско удостоверение за явяване пред разследващите органи и/или пред органите на съдебната власт.
То си зависи от човека и обстоятелствата - някъде и без това у-ние отменят О( достатъчна е една молба с други доказателства).
Аз до момента не съм виждала по дело такова удостоверение, освен образеца съгласно Заповед PД № 09-465/27.07.2010 г. за утвърждаване на образец на медицинско удостоверение за явяване пред разследващите органи и/или пред органите на съдебната власт.
- Гост.
- Старши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|