- Дата и час: 20 Ное 2024, 19:19 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
участник в ПТП,който отрича...
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
участник в ПТП,който отрича...
Здравейте,преди около 7м. участвах в леко ПТП, в което нямах вина,но имах щети по колата ми.Другия участник,който нямаше видими щети си тръгна и аз викнах КАТ,които съставиха протокол и образуваха преписка.Сега колата и г-на са намерени,но той тазбира се отрича да е участвал в това ПТП.Посъветвайте ме да упорствам ли и да се занимавам или няма смисъл.Сега е моята дума срещу неговата.Гледали са колата му и не са открили никакви щети,само драскотини,които са доста спорни.
- bstoilova
- Нов потребител
Re: участник в ПТП,който отрича...
Ако нямате свидетели и веществени доказателства, упражнението е безсмислено.
"Quis custodiet ipsos custodes?"
- kuzdov
- Потребител
Имах спътник в колата,а какви трябва да са тези веществени доказателства?
- bstoilova
- Нов потребител
Нямате веществени доказателства, защото дори и да е имало някакви на местопроизшествието е следвало да бъдат събрани и описани по определен ред. Само с един свидетел, който вероятно е Ваш близък едва ли имате големи шансове в евентуално дело. Според мен ще изхарчите повече пари (и ще загубите време в мотаене по съдилища) отколкото евентуално бихте получили ако съдът реши във Ваша полза.
- kuzdov
- Потребител
Но аз не питам с оглед да заведа дело.Питам,защото се чудя все пак дали има смисъл да се занимавам с КАТ.Те сега водят някаква преписка.Викат ме да напасват колите,но от това което разбрах по телефона по неговата кола няма следи,които да доказват участието му в ПТП-то.Чудя се дали все пак ще му съставят някакъв акт и дали неговата гражданска отговорност ще покрие моята щета.
- bstoilova
- Нов потребител
Няма как да му съставят акт само по Вашите показания, нито ще получите нещо от застрахователя му. Води се предварително разследване на случая и ако няма свидетелски показания нито веществени доказателства в подкрепа на Вашите обвинения, КАТ не могат да го определят като виновен за настъпилото ПТП, нито дори като участник в него. Вие можете да твърдите всичко, номерът е да го докажете.
- kuzdov
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|