Здравейте, имам нужда от помощ и съдействие. Мъжът ми е задържан в Германия-не му дават да се обажда никъде и има назначен служебен защитник, който не жалае по никакъв повода на комуникира с мен. Отидох до затвора да го посета и той ме помоли да разпитам:
1. Как може делото да бъде прехвърлено в България, защото съда там е пристрастен и не получава никаква юридическа помощ?
Делото е на 29 ноември и не знам към кой да се обърна. Нямам и добър адвокат, който да ми даде правен съвет. Мъжът ми е писал до консула молба, да бъде съден от български съд, обяснил, че адвокатът му го е посетил чак на 43-я ден. По време на посещението той нямаше право да ми говори по обвинението- мога едиснстено да гадая, защото никой не ми дава никаква информация. Най- лошото е, че от нашето министерство не искат да съдействат, отчаяна съм. Не мога да го остава там, трябва да има някакъв начин да го прехвърля в България, но не знам как? Моля ви помогнете ми!
- Дата и час: 20 Ное 2024, 19:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Помогнете ми!Мъжът ми е в затвор в Германия,дайте ми съвет.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
16 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Помогнете ми!Мъжът ми е в затвор в Германия,дайте ми съв
къде по -точно в Германия...не би трябвало да не може да обсъжда обвинението по време на посещението, може би не е искал да сподели? и е инструктирал и защитника да не ви казва...
- irina
- Младши потребител
Няма как да бъде съден в България щом е извършил престъпление на територията на Германия.След като и ако бъде осъден има възможност да изтърпи наказанието си в България.Ако имате средства ангажирайте адвокат от Германия ако съпруга Ви няма доверие на служебния защитник.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Не смятам, че съдът в Германия е пристрастен, такова нещо може да се каже само за Гърция. Дано не екстраполирате ситуацията с надеждата да привлечете по-голямо внимание (извинявам се предварително, ако не е така).
Ама пък и съпругът Ви чак да не иска да сподели в какво точно го обвиняват... звучи ми малко невероятно.
Ама пък и съпругът Ви чак да не иска да сподели в какво точно го обвиняват... звучи ми малко невероятно.
-
teogeo - Активен потребител
Докато бях на посещението той ми каза, че ако ми каже за какво точно става ще падна от смях, че в България до 10 дни ще го пуснат- но не му позволяват да коментира нищо свързано с делото и процеса. Преди влизането си при него бях предупредена, че ако кажа нещо свързано с дело или обвинение, срещата ще бъде автоматично прекратена. Имаше естествено преводачка, предоставена от съда, но разходите й бяха поети от мен, за да слуша какво се говори и ако не обсъждаме само лични въпроси, ще бъда изгонена без предупреждение. Стахувам се много и искам да помогна с каквото мога. Няма да го остава така- но се чувствам изключително безсилна.
- svetlett0
- Нов потребител
svetlett0 написа:Докато бях на посещението той ми каза, че ако ми каже за какво точно става ще падна от смях, че в България до 10 дни ще го пуснат- но не му позволяват да коментира нищо свързано с делото и процеса. Преди влизането си при него бях предупредена, че ако кажа нещо свързано с дело или обвинение, срещата ще бъде автоматично прекратена. Имаше естествено преводачка, предоставена от съда, но разходите й бяха поети от мен, за да слуша какво се говори и ако не обсъждаме само лични въпроси, ще бъда изгонена без предупреждение. Стахувам се много и искам да помогна с каквото мога. Няма да го остава така- но се чувствам изключително безсилна.
Само "лични", викаш,а? Тези власти в Дойчланд хич не си поплюйват.
Доколкото ми е известно,по слухове, заедно с нас са шампиони по осъждания от ЕСПЧ.
Какво ли лично имаш да си кажеш?
- svettoslav
- Активен потребител
svetlett0 написа:Имаше естествено преводачка, предоставена от съда, но разходите й бяха поети от мен,
А ние тук от бездънният бюджет плащаме ли плащаме за такива услуги, че сега и
на роден език, пак за сметка на държавата, ще им превеждаме актовете на чуждите боклуци ...
- marek972
- Потребител
Казвам ви- много е страшно, дано на никой не му се случва. Мъжът ми там ми каза нещо и то е изключително вярно: "Тук имаш право да нямаш право на нищо". Лошото, е че той има сериозно заболяване, а те му сменят лекарствата и ако той се оплаче му казват, че проблема е в главата му. УЖАС... никакво съдействие нито от нашата държава, а за там да не говорим
- svetlett0
- Нов потребител
за коя германска провинция става въпрос? и към кое министерство се обърнахте - на правосъдието или външно?
- irina
- Младши потребител
Какво съдействие очаквате от държавата? Да обяви война на Германия ли ? Revolution вече Ви каза, че НЯМА начин след като е обвинен в Германия да бъде съден в България. След като (ако) бъде произнесена присъда и тя е лишаване от свобода и влезе в сила, вече има начин наказанието да се търпи в България.
"Quis custodiet ipsos custodes?"
- kuzdov
- Потребител
Тая идея за войната беше уникална, що да си играем на дипломация и преговори, директно в атака.
- nk7702n
- Старши потребител
svetlett0 написа:Докато бях на посещението той ми каза, че ако ми каже за какво точно става ще падна от смях, че в България до 10 дни ще го пуснат- но не му позволяват да коментира нищо свързано с делото и процеса. Преди влизането си при него бях предупредена, че ако кажа нещо свързано с дело или обвинение, срещата ще бъде автоматично прекратена. Имаше естествено преводачка, предоставена от съда, но разходите й бяха поети от мен, за да слуша какво се говори и ако не обсъждаме само лични въпроси, ще бъда изгонена без предупреждение.
svetlett0 написа:Отидох до затвора да го посета и той ме помоли да разпитам:
1. Как може делото да бъде прехвърлено в България, защото съда там е пристрастен и не получава никаква юридическа помощ?
svetlett0 написа:Казвам ви- много е страшно, дано на никой не му се случва. Мъжът ми там ми каза нещо и то е изключително вярно: "Тук имаш право да нямаш право на нищо".
Госпожо,
Не исках да се намесвам в темата Ви, защото знам, че сте объркана, уплашена и приемате за чиста монета това, което Ви казва съпругът Ви и сигурно винаги ще е така, сигурна съм и в много други неща, в които никога няма да успея да Ви убедя, както и, че малко от тук изнесеното е така, както сте го възприели. На основния Ви въпрос колегите вече са дали отговор. Иначе - намерете си преводач - сигурна съм, че не владеете немски, в противен случай нямаше да се стига до откровени абсурди в изложението Ви. С помощта на преводача Ви си общувайте със служебния защитник. Форумът не е решение, никакво. Не се заблуждавайте. Няма нищо вярно в това, че "тук имаш право да нямаш право на нищо". Само не ме убеждавайте в обратното.
-
lexy21 - Активен потребител
nk7702n написа:Тая идея за войната беше уникална, що да си играем на дипломация и преговори, директно в атака.
Обичам кардиналните решения на проблемите ...
"Quis custodiet ipsos custodes?"
- kuzdov
- Потребител
kuzdov написа:nk7702n написа:Тая идея за войната беше уникална, що да си играем на дипломация и преговори, директно в атака.
Обичам кардиналните решения на проблемите ...
ОК, пошегувах се. А, по принцип винаги според ситуацията трябва да се избира и подходът, понякога е нужна повече агресия, в други случаи - повече дипломация... За да се стигне до кардиналното решение на проблема.
Ако трябва да бъдем сериозни, защото жената действително е притеснена, тя трябва да си потърси преводач и да се опита да разбере какво точно се случва в Германия с мъжа и, да се посъветва и с местен адвокат, ако има финансова възможност да го направи.
- nk7702n
- Старши потребител
Хора- преводачката е за посещение, тя работи към съда в Кобленц- аз нямам право да си наемам личен преводач!!! Не е въпроса знам ли немски или не! Ясно ми е, че няма как да се премести да се съди в България, така че благодаря ви за съдействието.
А относно това- кой на какво има право в немски затвор- дано не ви се налага да разбирате. Ще кажа само, че попринцип всеки задържан има право на един телефонен разговор- мъжът ми не е получил това право- поне да се обади на детето си, за да му каже че го обича. Относно това- на кой вярвам- да вярвам му, защото съм наясно с всичко, но въпросът, че не може да се бора 3 месеца за капка информация и да не съдейства никой поне обвинителен акт да получа!!! Просто наистина ви пожелавам да не ви стига до главата, защото е много трудно- особено ако не си финансово най- стабилния!!!
А относно това- кой на какво има право в немски затвор- дано не ви се налага да разбирате. Ще кажа само, че попринцип всеки задържан има право на един телефонен разговор- мъжът ми не е получил това право- поне да се обади на детето си, за да му каже че го обича. Относно това- на кой вярвам- да вярвам му, защото съм наясно с всичко, но въпросът, че не може да се бора 3 месеца за капка информация и да не съдейства никой поне обвинителен акт да получа!!! Просто наистина ви пожелавам да не ви стига до главата, защото е много трудно- особено ако не си финансово най- стабилния!!!
- svetlett0
- Нов потребител
Здравейте,
от опит с германските затвори мога да ви кажа,че първо ако мъжът ви е следствен е нормално да не му позволяват обаждане по тел.Той има право на един разговор в месеца които е длъжен да проведе в пресъствие на преводач назначен от съда.За това се изисква писменна моба от негово име и ако тои незнае или ако неможе да пише на немски няма как да ви се обади.В много от тези случай си помагат взаимно затворниците,но ако има с него съпроцесници тогава тои е ограничен,дори е възможно да не му позволяват да излиза на едночасовата разходка която им се полага в затвора.Освен това ако съда реши може да не му разреши тои лично да разговаря с вас,а чрез преводача.На свиждане е разрешено да се каже в какво е обвинен и служебния защитник няма право да отказва да разговор или среща с вас,напротив те се радват когато ги потърсят близки защото служебните хонорари са много по-ниски от това което може да получи от вас.Това ме кара да си мисля че най-вероятно мъжа ви или прекрива от вас или има нещо друго.Другото което мога да ви кажа е че,всеки затворник си има социален работник който се свързва с него до седмица след като е задържан и работата на социалния работник е точно това, да се свърже с вас и да му помогне с каквото е възможно.Вие ако имате адреса на затвора и тел. може да се сваржите и да попитате кой е неговия социален работник като за всичко от което се интересувате трябва да знаете номера на мъжа ви или на немски се казва :Buch.Nr. ако го нямате и писмо не може да получи даже.Писмата който ви праща и който получава също се изпращат до прокурора,превеждат ги,прочита ги и чак тогава ги изпращат за бг.,ако пише нещо свързано с делото ги връщат обратно и тази процедура отнема около месец,два до евентуалното получаване на писмото.Ако имате възможност ви съветвам да му наемете немски адвокат или се свържете със служебния,сигорна съм че ако разговаря с него някой който добре владее езика ще се разбере за какво става въпрос.Успех!
от опит с германските затвори мога да ви кажа,че първо ако мъжът ви е следствен е нормално да не му позволяват обаждане по тел.Той има право на един разговор в месеца които е длъжен да проведе в пресъствие на преводач назначен от съда.За това се изисква писменна моба от негово име и ако тои незнае или ако неможе да пише на немски няма как да ви се обади.В много от тези случай си помагат взаимно затворниците,но ако има с него съпроцесници тогава тои е ограничен,дори е възможно да не му позволяват да излиза на едночасовата разходка която им се полага в затвора.Освен това ако съда реши може да не му разреши тои лично да разговаря с вас,а чрез преводача.На свиждане е разрешено да се каже в какво е обвинен и служебния защитник няма право да отказва да разговор или среща с вас,напротив те се радват когато ги потърсят близки защото служебните хонорари са много по-ниски от това което може да получи от вас.Това ме кара да си мисля че най-вероятно мъжа ви или прекрива от вас или има нещо друго.Другото което мога да ви кажа е че,всеки затворник си има социален работник който се свързва с него до седмица след като е задържан и работата на социалния работник е точно това, да се свърже с вас и да му помогне с каквото е възможно.Вие ако имате адреса на затвора и тел. може да се сваржите и да попитате кой е неговия социален работник като за всичко от което се интересувате трябва да знаете номера на мъжа ви или на немски се казва :Buch.Nr. ако го нямате и писмо не може да получи даже.Писмата който ви праща и който получава също се изпращат до прокурора,превеждат ги,прочита ги и чак тогава ги изпращат за бг.,ако пише нещо свързано с делото ги връщат обратно и тази процедура отнема около месец,два до евентуалното получаване на писмото.Ако имате възможност ви съветвам да му наемете немски адвокат или се свържете със служебния,сигорна съм че ако разговаря с него някой който добре владее езика ще се разбере за какво става въпрос.Успех!
- galina78
- Нов потребител
16 мнения
• Страница 1 от 1
|
|