начало

ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата

Притеснен съм.Извикаха ме за свидетел/да пиша обяснение

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Притеснен съм.Извикаха ме за свидетел/да пиша обяснение

Мнениеот gorki » 06 Окт 2011, 21:35

Здравейте свързано е с един от градовете,в които имаше протести.Още преди всички протести бях направил една група във фейсбук да се съберем да запалим по една свещичка в памет на загиналите деца.

Обадиха ме се по телефона да отида в РПУ за да дам показания.Описах какво съм видял и направил.(нищо незаконно),но по време на "моето" събитие или по-скоро след това част от хората доколкото разбрах са набили някакви циганин.

Могат ли на мен да ми търсят някаква отговорност или да ме съдят?Не съм писал никога нищо на етническа основа.Прочетох си показанията и се подписах там.(в началото,в края и в горната и долната страна на единия лист).Казаха ми,че можело вече въобще да не ме потърсят,но можело и да ми пратят отново призовка.Казаха ми също,че прокурор разпоредил да бъда разпитан заедно с още някакви хора,за които ме питаха,но не ги познавам.

Има ли от какво да се притеснявам?Могат ли да ми направят нещо?
gorki
Нов потребител

Re: Притеснен съм.Извикаха ме за свидетел/да пиша обяснение

Мнениеот nk7702n » 06 Окт 2011, 22:10

Ако нещата стоят така, както сте ги описал тук, няма да имате повод за притенения - ако по никакъв начин не сте провокирал инцидента, не сте подбуждал към етническа вражда и омраза чрез написаното в групата.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот gorki » 06 Окт 2011, 23:41

nk7702n написа:Ако нещата стоят така, както сте ги описал тук, няма да имате повод за притенения - ако по никакъв начин не сте провокирал инцидента, не сте подбуждал към етническа вражда и омраза чрез написаното в групата.

Ами така е както съм го написал.Не съм подбуждал към етническа вражда и омраза никъде.Но на въпросното събитие група от хора са пребили няколко циганина и една част викаха "циганите на сапун",но аз нямам нищо общо-нито съм подстрекавал,нито съм скандирал такива неща.Това и обясних в РПУ-то,но знам ли....дали могат да ме използват за изкупителна жертва?
gorki
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 07 Окт 2011, 00:18

Е, чак пък изкупителна жертва, едва ли. В крайна сметка не Вие сте участвал в побоя, нали? Щом не се подбудил никого към нищо и не сте участвал в нещо незаконно, няма от какво да се притеснявате.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот gorki » 07 Окт 2011, 14:27

nk7702n написа:Е, чак пък изкупителна жертва, едва ли. В крайна сметка не Вие сте участвал в побоя, нали? Щом не се подбудил никого към нищо и не сте участвал в нещо незаконно, няма от какво да се притеснявате.

Ами не съм участвал,нито съм подбуждал такива прояви.Дано да не ме викат повече.Ако ме извикат имам ли правото да поискам да има адвокат докато давам показанията?И имам ли право да изискам служебен(безплатен)или трябва да си платя?

Но мен ме изуми друго.Имало повдигнати обвинения заради писане на неща на етническа основа във фейсбук?!Как доказват кой стой зад даден профил?И въобще такова нещо би ли издържало в съда?Мен ме питаха дали съм правил някакво си събитие и защо било изтъркано после?!Много несериозно ми се струва.Търсят под вола теле...организатори на тия протести няма така ли не го разбраха....само занимават нормалните хора да пишат обяснения.
gorki
Нов потребител

Мнениеот teogeo » 09 Окт 2011, 20:12

Юря от политически поръчки и изпълнителни полицаи. Хич не се зорете да пишете фермани, четат по диагонала. Спазвайте старата партизанска трактовка: "Не чух, не видях, не зная!".
Аватар
teogeo
Активен потребител

Назад към Наказателно право