- Дата и час: 20 Ное 2024, 21:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
иззет лаптоп - извършени прехвърляния, кредитни карти и т.н
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
иззет лаптоп - извършени прехвърляния, кредитни карти и т.н
Здравейте Въпроса ми е такъв , на 03.05 тази година бях задържан и иззет лаптоп ми. Написал съм обеснения и ме пуснаха С него се води че са извършени престъпления с чужди данни (кредитни карти прехвърляния и т.н.) Подписах протокол за доброволно предаване и от тогава съм викан 1 път на разпит и това е . Интересува ме от тук нататък какво става Конксултирал съм се с адвокат но той ми обесни че докато нямам обвинение към мен не може да стане нищо Мисля че е време да разбера какво става по случая но незнам какво да направя Ако има въпроси и не съм дал достатъчно информация се извинявам , питайте на ЛС или Тук Просто ще се радвам от компетентен човек да получа отговор
-
chippen - Младши потребител
Re: Трябва ми компетентно мнение на Адвокат
А какво питате, всъщност? Действително нямате повдигнато обвинение, тоест все още няма нищо страшно за Вас. А тоя лаптоп на работното място ли го ползвахте, или си беше изцяло за лично ползване у дома?
А относно информацията, само на един по - късен етап упълномощен или служебен защитник би могъл да се запознае с делото и да Ви осведоми за развитието на производството.
А относно информацията, само на един по - късен етап упълномощен или служебен защитник би могъл да се запознае с делото и да Ви осведоми за развитието на производството.
- nk7702n
- Старши потребител
Интересува ме да си го взема обратно , казаха ми че е в софия за експертиза и че няма да ми го върнат затова че е извършено престъпление с него Обвинение досега не е пристигало иначе е лично ползване и това е написано на протокола за доброволното предаване а другото което е че това обвинение е по жалба на някой или нещо от 21.03 март ако е от значение
-
Значи, трябва да изчакате. Все пак се води разследване в момента.
- nk7702n
- Старши потребител
nk7702n написа:А какво питате, всъщност? Действително нямате повдигнато обвинение, тоест все още няма нищо страшно за Вас.
Страшното тепърва ще дойде. Човекът просто е пострадал от т.нар. ботнети, троянски коне (все тая). Компютърът му е бил зомбиран и чрез него разни славянски или балкански елементи са си извършвали преводите от хакнатите акаунти на електронно банкиране. Един вид, той технически им е обезпечил действията (в най-благоприятното за него звучене).
Сега ще се чака дали прокуроро ще реши да надраска един ОА. Ако - да, то със сигурност няма да му върнат компютъра, защото същият ще бъде даден на назначеното вещо лице по делото, за да извърши експертизата си върху него.
-
teogeo - Активен потребител
teogeo написа:nk7702n написа:А какво питате, всъщност? Действително нямате повдигнато обвинение, тоест все още няма нищо страшно за Вас.
Страшното тепърва ще дойде. Човекът просто е пострадал от т.нар. ботнети, троянски коне (все тая). Компютърът му е бил зомбиран и чрез него разни славянски или балкански елементи са си извършвали преводите от хакнатите акаунти на електронно банкиране. Един вид, той технически им е обезпечил действията (в най-благоприятното за него звучене).
Сега ще се чака дали прокуроро ще реши да надраска един ОА. Ако - да, то със сигурност няма да му върнат компютъра, защото същият ще бъде даден на назначеното вещо лице по делото, за да извърши експертизата си върху него.
Интересна хипотеза, но все още нищо не се знае, на база тези недостатъчни факти, не бих изразила толкова категорично становище дали ще му се повдигне обвинение, съответно кога и дали ще му бъде върнат лаптопът.
- nk7702n
- Старши потребител
nk7702n написа:teogeo написа:nk7702n написа:А какво питате, всъщност? Действително нямате повдигнато обвинение, тоест все още няма нищо страшно за Вас.
Интересна хипотеза, но все още нищо не се знае, на база тези недостатъчни факти, не бих изразила толкова категорично становище дали ще му се повдигне обвинение, съответно кога и дали ще му бъде върнат лаптопът.
Знае се. Доколкото не ме лъже паметта става въпрос за една огромна схема за източване на средства през електронно банкиране. Групата се казваше "Зеус-нещо-си". От повече от година върви цялото дело, в САЩ вече осъдиха студентите-бригадири (руснаци) - преди днипрочетох, че са произнесени присъдите, междувременно са почнали явно и "мулетата" (не че в случая терминът е подходящ)...
А, намерих и линка.
http://krebsonsecurity.com/2011/10/zeus-trojan-gang-faces-justice/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+KrebsOnSecurity+%28Krebs+on+Security%29
-
teogeo - Активен потребител
OK, мерси за линка, teogeo!
- nk7702n
- Старши потребител
Re: иззет лаптоп - извършени прехвърляния, кредитни карти и
Сега какво бихте ме посъветвали да направя Да продължа да чакам или да натискам с адвокат защото знам че 6 месеца също без обвинение и ме оставят намира да се каже на кратко Дайте някакво мнение съвет...
-
Re: иззет лаптоп - извършени прехвърляния, кредитни карти и
Ами, свържете се с адвокат по наказателно право, който да Ви проучи делото и да Ви каже колко зле са нещата.
- nk7702n
- Старши потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|