начало

ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата

помощ /отмана на забрана за напускане на страната

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

помощ /отмана на забрана за напускане на страната

Мнениеот dimitarrr » 04 Окт 2011, 18:39

Здравеите,имам следния проблем,изтърпял сам наказание от 7 години лишаване от свобода,бах освободен предсрочно преди година,но имам забрана за напускане на страната която ми бе наложена в досъдебна фаза през 2005 година,оттогава не е отменена.Писах молби за отмяната и в Окръжен съд-Бургаз и в ОД МВР-Стара Загора но вече 2 месеца намам отговор и забраната ми не пада.Кажете ми какво трабва да се направи още,мисля че трябва да ми а отменят,ако накои е наясно моля да ми пише.
dimitarrr
Нов потребител

Re: помощ /отмана на забрана за напускане на страната

Мнениеот sunshine_75 » 05 Окт 2011, 21:13

Ако е забраната е наложена в ДП, сезирайте първоинстанционната прокуратура. Макар че от ОДМВР би трябвало да препратят молбата Ви...
sunshine_75
Потребител

Мнениеот 1968 » 06 Окт 2011, 09:13

Дори и да е наложена в ДП, пак съответния първоинстанционен съд отменя забраната.Няма как прокуратурата да се произнесе по дело, внесено в съда.
1968
Потребител

Мнениеот dimitarrr » 11 Окт 2011, 10:34

Всичко това ми е ясно,интересува ме колко време още ще ме бавят,и има ли законови основания да не ми снемат забраната за напускане на страната?Забраната ми е по чл.75,т.3 от ЗБДС.
dimitarrr
Нов потребител

Мнениеот mirooo » 11 Окт 2011, 15:41

Забраната е отпаднала автоматично след влизане на присъдата в сила и независимо дали има изрично произнасяне на съда в тази насока - просто административният орган е длъжен да я "снеме", но едва ли ще успеете да ги убедите. Колкото до молбата - процесуално недопустима е и ще я оставят без разглеждане.
mirooo
Младши потребител

Мнениеот dimitarrr » 11 Окт 2011, 16:21

Добре,но как тогава мога да излаза от страната,като е факт че я има тази забрана,кой е този административен орган които трабва да сезирам,бихте ли му назовали името.В такав случай се оказвам в накаква заданена улица.И защо ще трябва да убеждавам накой да ми я снеме,мисля че имам право да се придвижвам свободно в Европейският саюз,нали така?
dimitarrr
Нов потребител

Мнениеот nikolai.pachevski » 15 Окт 2011, 21:44

Ако искате да излезете от страната, послушайте sunshine_75. Няма да коментирам, но правилото "Който забранил, той разрешава" все още важи. Доста причини съм срещал ...
Memento mori
nikolai.pachevski
Потребител

Назад към Наказателно право