- Дата и час: 20 Ное 2024, 21:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
помощ /отмана на забрана за напускане на страната
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
помощ /отмана на забрана за напускане на страната
Здравеите,имам следния проблем,изтърпял сам наказание от 7 години лишаване от свобода,бах освободен предсрочно преди година,но имам забрана за напускане на страната която ми бе наложена в досъдебна фаза през 2005 година,оттогава не е отменена.Писах молби за отмяната и в Окръжен съд-Бургаз и в ОД МВР-Стара Загора но вече 2 месеца намам отговор и забраната ми не пада.Кажете ми какво трабва да се направи още,мисля че трябва да ми а отменят,ако накои е наясно моля да ми пише.
- dimitarrr
- Нов потребител
Re: помощ /отмана на забрана за напускане на страната
Ако е забраната е наложена в ДП, сезирайте първоинстанционната прокуратура. Макар че от ОДМВР би трябвало да препратят молбата Ви...
- sunshine_75
- Потребител
Дори и да е наложена в ДП, пак съответния първоинстанционен съд отменя забраната.Няма как прокуратурата да се произнесе по дело, внесено в съда.
- 1968
- Потребител
Всичко това ми е ясно,интересува ме колко време още ще ме бавят,и има ли законови основания да не ми снемат забраната за напускане на страната?Забраната ми е по чл.75,т.3 от ЗБДС.
- dimitarrr
- Нов потребител
Забраната е отпаднала автоматично след влизане на присъдата в сила и независимо дали има изрично произнасяне на съда в тази насока - просто административният орган е длъжен да я "снеме", но едва ли ще успеете да ги убедите. Колкото до молбата - процесуално недопустима е и ще я оставят без разглеждане.
- mirooo
- Младши потребител
Добре,но как тогава мога да излаза от страната,като е факт че я има тази забрана,кой е този административен орган които трабва да сезирам,бихте ли му назовали името.В такав случай се оказвам в накаква заданена улица.И защо ще трябва да убеждавам накой да ми я снеме,мисля че имам право да се придвижвам свободно в Европейският саюз,нали така?
- dimitarrr
- Нов потребител
Ако искате да излезете от страната, послушайте sunshine_75. Няма да коментирам, но правилото "Който забранил, той разрешава" все още важи. Доста причини съм срещал ...
Memento mori
- nikolai.pachevski
- Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|