начало

ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата

има ли престъпление по чл. 343В ал.2 НК

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

има ли престъпление по чл. 343В ал.2 НК

Мнениеот pitasht » 26 Авг 2011, 11:32

когато лицето управлявало МПс е непълнолетно и НП за първото нарушение е връчено само на родителя, не и на самия нарушител.
За мен спорен е въпросът дали НП следва да се счете за влязло в сила върчено по надлежен ред без да е връчено на самия непълнолетен извършител а само на родителя.
Ако приемем че няма надлежно връчено и влязло в сила НП то счинам че не може да се търси нак. тогворност а само административна за второто управляване на МПС без сУМПС.
pitasht
Активен потребител

Re: има ли престъпление по чл. 343В ал.2 НК

Мнениеот pitasht » 14 Сеп 2011, 19:00

някой няма ли мнение или въпросът е глупав?
pitasht
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 14 Сеп 2011, 22:42

В конкретиката на питането- имаме влязло в сила НП, а производство по възобновяване на адм.нак. производство липсва, ерго- за разследващи, и всички останали, при липсата на индикация за такова възобновяване, не мисля, че тезата ви би била успешна.

п.п. Днес, с нарочно О ( след известно настояване от моя страна- т`ва да не е концерт, не знам защо не искат да четат О) ми отхвърлиха възражение- непълнолетен жалбоподател упълномощава адвокат, със съгласието на дядо си, който не е негов законен представител (има си живи нехайни родители) 8) ... та, съдът счете, че вече пълнолетния жалбоподател можел да валидира порока и да се ползва от спазен срок на жалбата, като с нарочно изявление сега валидира :lol: упълномощителната сделка от преди 5 месеца, чрез потвърждението и, респективно поддържане на жалбата.
:roll: ....ще търся логиката по-късно.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот pitasht » 15 Сеп 2011, 17:20

то4но това е питането има ли влязло в сила НП след като не е връ4ено на детето и друго:
Може ли с глоба да се наказва непълнолетния по НП?
Чл. 15. (1) (Изм. - ДВ, бр. 59 от 1992 г., бр. 102 от 1995 г.) ЗАНН Глобата е наказание, което се изразява в заплащане на определена парична сума.
(2) По отношение на непълнолетните административното наказание глоба се заменя с обществено порицание.
pitasht
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 15 Сеп 2011, 17:27

то4но това е питането има ли влязло в сила НП след като не е връ4ено на детето
Според мен, отговорът е положителен.
Може ли с глоба да се наказва непълнолетния по НП?
Не, заменя се с обществено порицание.
Гост.
Старши потребител

Назад към Наказателно право