Здравейте, имам следния въпрос:
След произнесено решение от Апелативния съд, където бях представян от служебен защитник, същия не ми пусна молба за обжалване. След неколкократни опити да се свържа със служебния защитник, който ме представлява единствено пред апелативния съд (тъй като до тогава имах упълномощен) не успях да я открия, последния ден от срока за обжалване проверих и тъй като не беше пусната жалба аз лично си я пуснах.
Сега за разглеждане на делото пред Касационния съд, имам ли право да поискам от съда да ми назначи друг служебен адвокат, и това къде трябва да го направя на заседанието или предварително с молба до съда.
Самия Касационен съд може ли да разгледа делото ако се явя без адвокат, и поискам на място да ми назначат служебен. Делото е за разпространение на 5 гр марихуана.
- Дата и час: 20 Ное 2024, 21:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос за Служебен адвокат пред Касационния съд
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Въпрос за Служебен адвокат пред Касационния съд
С писмена молба до съда, предварително. Още повече, ако искаш друг служебен защитник.
- rama
- Потребител
Не знам само как може вече да се очаква сериозна работа от служебен защитник,предвид "старата песен на нов глас".Имаше някъде отделна тема за забавеното плащане на сл. адвокати.
Явно в Булгаристан има пари само за МВР(извинение към съвестните колеги) и пари за избори,включая "купуването на гласове".
Не може да си правиш таш*к с адвокатския труд.В Булгаристан обаче може.
Явно в Булгаристан има пари само за МВР(извинение към съвестните колеги) и пари за избори,включая "купуването на гласове".
Не може да си правиш таш*к с адвокатския труд.В Булгаристан обаче може.
- svettoslav
- Активен потребител
Явно трябва общонационално спиране на назначаването и явяване на служебни защитници по делата.Тогава вече някой физкултурен изявен деятел с пожарникарски афинитет ще престане да дава интервюта ежедневно(по-точно да дрънка глупости и безсмислици,изтъркани фрази и общи приказки)тъй като ще се блокира движението на поне 1/3 от наказателните дела моментално.
- svettoslav
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|