начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Пенсиониране при ненавършена възраст

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пенсиониране при ненавършена възраст

Мнениеот deliqna » 25 Авг 2011, 15:54

в момента майка ми е на 54г. 10 мес., болна е от рак на гърдата, има усложнение /метастазирал черен дроб и рак по костите/;има 30 год. учителски стаж и не желае да продължи да работи след прекратяване правото й на болнични, които ще продължат до края на м. октомври.Какъв е най-добрият вариант ,при който тя няма да се върне на работа и ще запази правото си на пенсиониране на 57-год. възраст, като не губи и правото на 6 месечни заплати за непрекъсната работа при същия работодател?
deliqna
Нов потребител

Re: Пенсиониране при ненавършена възраст

Мнениеот vtsasho » 01 Сеп 2011, 10:15

Не съм юрист, но имам доста горчив опит с тази болест, заради много близък човек, който минава през същото нещо. Според това,което пишеш, състоянието й е изключително сериозно, следователно и вероятността да й удължат болничния е доста голяма (макар да й пожелавам искрено да успее да се пребори).
vtsasho
Младши потребител

Re: Пенсиониране при ненавършена възраст

Мнениеот deliqna » 01 Сеп 2011, 22:14

Няма как повече да й удължават болничния, защото през миналата година е работила нещо от сорта на 2 месеца. Преживя и няколко операции. Но просто търсим някакъв вариант да достигне до пенсия ... защото определено го заслужава
deliqna
Нов потребител

Назад към Осигурително право