начало

ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата

Молба за насоки и малко помощ как да подходя

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Молба за насоки и малко помощ как да подходя

Мнениеот solange81 » 22 Авг 2011, 09:54

Здравейте,
много благодаря предварително на всички, ще прочетат темата ми и ще ми отговорят. Вчера много близък мой родственик беше пребит от лице от населеното място, в което живее.
В момента е с потрошена дясна подбедрица и го подготвяме за много сложна и скъпа операция, има и прободна рана на лявото бедро. Бил е бит с дървена летва с пирон.
Извършителят е задържан, след деянието се е похвалил, че е "убил" моя близък пред двама човека. Преки свидетели няма, но в момента, когато пристигнах на мястото лицето размахваше нож пред почти 10 човека и беше агресивен. Полицаят каза, че ще се образува производство за "средна телесна повреда".
Бих искала да попитам няколко неща:
1. Не е ли редно производството да е за опит за убииство и средна телесна повреда?
2. Какво трябва да предприема, за да заведа дело за нанесените щети? Трябва ли да посетя дознателя или трябва направо да ида при адвокат?
3. Има ли срокове за подаването на иска?
4. Знам, че е сложно и не може да се каже, но бихте ли споделили с мен, най, най приблизителни цени за адвокатсткия хонорар. Само импланта в момента струва около 1300 лв и съм притеснена финансово, а роднината ми е пенсионер по болест и също не е в цветущо здраве.
5. Бихте ли могли да ми препоръчате добър адвокат за подобно дело от град Варна.
Извинявам се за дългото словоизлияние! Благодаря на всички, които се отзоват.
Спорен ден!
solange81
Младши потребител

Re: Молба за насоки и малко помощ как да подходя

Мнениеот petrova_dd » 25 Авг 2011, 23:48

1. Не е ли редно производството да е за опит за убииство и средна телесна повреда?
(следва да се прецени от прокуратурата, после и съда какво му е било намеренито
2. Какво трябва да предприема, за да заведа дело за нанесените щети? Трябва ли да посетя дознателя или трябва направо да ида при адвокат?-при адвокат
3. Има ли срокове за подаването на иска?- не, но след 5 години от откриване на извършителя ще отхвърлят иска4. Знам, че е сложно и не може да се каже, но бихте ли споделили с мен, най, най приблизителни цени за адвокатсткия хонорар. Само импланта в момента струва около 1300 лв и съм притеснена финансово, а роднината ми е пенсионер по болест и също не е в цветущо здраве.(много зависи, но поне 1000, а и винаги можете да се разберете в зависимост от изхода)5. Бихте ли могли да ми препоръчате добър адвокат за подобно дело от град Варна.
petrova_dd
Младши потребител

Назад към Наказателно право