Привет, получих Призовка от 4РПУда се явя в качеството ми на свидетел по бързо производство, незабавно производство, в бланката пише обвиняемия може да се яви със защитник, звънях в 4РПУ да ми кажат дали съм обвиняем за нещо и дали се налага да отида с адвокат? Казаха че щом пише свидетел само ще бъда разпитван и да не се притеснявам.
Имам предположения за какво може да става дума, преди около 3 седмици имах спречкване с един чичко който излизаше от една пряка при КАТ-София с нормална кола, и ме засече като му се разсвирих той ме засече крещя че съм музикант, че ще си видя книжката на трупчета след като приключи с мен, слезна от колата и тръгна към мен аз слезнах но нищо не последва разменихме си по няколко обиди и си продължихме, останах с впечатление че може да е някой катаджия и се притесних, побързах да пусна жалба срещу него преди евентуално той и отидох в 7 РПУ тъй като то е за района в който стана това нещо, но оттам ме пратиха в 3та глуха да си пускам жалба и не пуснах защото прецених че всичко е отшумяло и няма смисъл излишно да бия път...
Но ето че сега получавам призовка и предполагам че е за това нещо. Преди месец и нещо имаше друга пусната жалба срещу мен, но всичко се прекрати поради липса на доказателства и само ме предупредиха и ме накараха да подпиша че няма да търся саморазправа, предишната случка се развива в 4 РПУ.
След няколко дни трябваше да съм на море, но уви трябва да ходя в районното, тъй като не знам все още за какво става въпрос искам да попитам:
1 След като съм имал спречкване на територията на 7РПУ, могат ли да ме викат в 4то? Производството е Бързо което много ме притеснява.
2 Възможно ли е просто да ме викат в 4 РПУ защото вече съм бил при тях, независимо че станалото е на района на 7РПУ, някаква логика??
3 След като съм подписал че няма да се саморазправям, предполагам че може и същото лице от старата случка да е измислило нещо друго да ме обвини (хитър адвокат се оказа, само на връзкари случвам да се спречкам), и за това да ме викат с Бързо производство?
4 Бързото производство може ли да се прекрати и да не се стига до съд? Ако се прецени че няма доказателства срещу мен, или ако се прецени че аз съм невинен?
5 Записах номера на колата на човека с който имах спречкване, мислех да пускам жалба нали срещу него но се отказах, ако се окаже че се касае за същата случка и кажа че съм записал номера на колата и съм ходил до районното с нагласата да пускам жалба, дали това ще окаже някакво влияние на разпитващия ме полицай?? Да види че имам номер на кола и да си помисли че след като го имам и му дам такива обяснения че съм искал да пускам жалба но съм се отказал, че може би съм невинен, и това въобще ще изиграе ли някаква роля в моя полза, ако Разпитващия ме е на моя страна?? за пред по-горната инстанция, Прокурора??
6 По ваше мнение дали може да се стигне до нещо сериозно след като сигурно няма да има доказателства срещу мен, смисъл няма какви, евентулно да си хване някъв измислен свидетел да каже че съм го ударил, но без медицинско няма как да просъществува такова нещо
Предварително ви благодаря за евентулна помощ!
- Дата и час: 20 Ное 2024, 21:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Образувано Бързо производство срещу мен?!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Образувано Бързо производство срещу мен?!
Ми така, както виждам нещата, ти си от ония кисели гъзари, които смятат, че никой друг няма право да е на пътя освен тях. Обаче май тоя път си ударил греда и си се издървил не на когото трябва. Наеми си адвокат и се яви в районното, пък там ще разбереш за какво те викат.
"Quis custodiet ipsos custodes?"
- kuzdov
- Потребител
Не може да Ви се даде адекватен отговор, без да се знаят подробности, може да става дума и за друго деяние, имате само предположения. Не става ясно дали са били само обидни думи, или нещо повече. Дали някой наоколо може да повърди или отрече думите Ви. Явно имате нужда от адвокат, който да види за какво точно става дума и да реши какво да правите оттук нататък.
- nk7702n
- Старши потребител
nk7702n написа:...... Не става ясно дали са били само обидни думи, или нещо повече. Дали някой наоколо може да повърди или отрече думите Ви. .....
Малък жокер - кога може да се образува бързо и незабавно производство ?
- kuzdov
- Потребител
В Интернет пише следното:
І. Бързото производство:
1. Предпоставки – чл. 356, ал. 1. Допуска се само в 4 хипотези:
1) Лицето е заловено при или непосредствено след извършване на прест.
2) Върху тялото или дрехите на лицето има явни следи от престъплението.
3) Лицето се е явило лично пред съответните органи на МВР, разследващия орган или прокурора с признания за извършеното престъпление.
4) Очевидец посочи лицето, извършило престъплението.
2.. Незабавно:
1. Основания – чл. 362 – Две от основанията на бързото производство, но дадени кумулативно: Лицето е заловено при или непосредствено след извършване на престъплението и е посочено от очевидец като извършител на престъплението.
1.1 Не съм заловен
1.2Нямам следи от престъпление
1.3 Не съм признавал нищо
1. 4 Очевидец <<<
2.1 По второто разбирам че трябва да съм задържан и посочен аз не съм задържан
От тук следва че единствения вариант е Очевидец да е посочил мен!?! Друг вариант не знам, нали само това са предпоставките?
Искам да ви попитам, а евентулно дори при очевидец, за да има твърдо доказателство срещу мен за да се образува дело трябва да има медицинско или не трябва?
Благодаря ви предварително!!!
І. Бързото производство:
1. Предпоставки – чл. 356, ал. 1. Допуска се само в 4 хипотези:
1) Лицето е заловено при или непосредствено след извършване на прест.
2) Върху тялото или дрехите на лицето има явни следи от престъплението.
3) Лицето се е явило лично пред съответните органи на МВР, разследващия орган или прокурора с признания за извършеното престъпление.
4) Очевидец посочи лицето, извършило престъплението.
2.. Незабавно:
1. Основания – чл. 362 – Две от основанията на бързото производство, но дадени кумулативно: Лицето е заловено при или непосредствено след извършване на престъплението и е посочено от очевидец като извършител на престъплението.
1.1 Не съм заловен
1.2Нямам следи от престъпление
1.3 Не съм признавал нищо
1. 4 Очевидец <<<
2.1 По второто разбирам че трябва да съм задържан и посочен аз не съм задържан
От тук следва че единствения вариант е Очевидец да е посочил мен!?! Друг вариант не знам, нали само това са предпоставките?
Искам да ви попитам, а евентулно дори при очевидец, за да има твърдо доказателство срещу мен за да се образува дело трябва да има медицинско или не трябва?
Благодаря ви предварително!!!
- silverman
- Нов потребител
За всеки случай, преди да отидеш в ІV-то, посети адвокат. Разговор на четири очи е за предпочитане. Във форума няма как да получиш конкретен отговор.
- rama
- Потребител
kuzdov написа:nk7702n написа:...... Не става ясно дали са били само обидни думи, или нещо повече. Дали някой наоколо може да повърди или отрече думите Ви. .....
Малък жокер - кога може да се образува бързо и незабавно производство ?
Пише си го в НПК - чл. 356 и чл. 362, няма нужда от жокери, ама при всичките тия предположения не стана ясно коя от хипотезите е налице, той човекът ни кара да гадаем или да гледаме на кафе, на карти...
- nk7702n
- Старши потребител
Кристалната ми сфера е на химическо чистене ... Той може да си твърди много работи, но според мен е установено по безспорен начин, че е извършител на престъпление и има свидетел - очевидец на това. Остава само да получа видение какво е престъплението, ма ми намирисва на чл. 325 НК .....
- kuzdov
- Потребител
Да, и аз натам се насочих, ама исках да изтъкна, че няма как да кажем има ли достатъчно доказателства, ще се прекрати ли производството и др., без да знаем фактологията. Та затова посочих, че са важни детайлите...
- nk7702n
- Старши потребител
Ходих на разпит, цялата работа става въпрос за първата ми случка, първата жалба която пуснаха срещу мен, Изключително не доумявам, как след като уж беше прекратено всичко и ме предупредиха да не се разправям пописах се и казаха че се прекратява, пак ме викат и това нещо продължава?!? Първия път ми казаха че човека имал 1 изфабрикуван свидетел който бил с него когато сме имали спречкване, и ме обвиняваше че съм го ударил, сега не ме викат затова, а защото съм се държал непристойно и съм го убидил? И изведнъж свидетелите станаха двама очевидци?? Как може да се променя броя на свидетелите и качеството им от бил е с него на случайни минувачи по улицата? Единия свидетел е казал че твърдо не може да ме разпознае, другия ще ме разпознава след ена седмица защото не е в София? Иззет е видеоматериал от охранителна камера, на който за съжаление не се вижда нищо, само отдалече... Искам да попитам по ваше мнение, ако и втория свидетел не ме разпознае, това нещо може ли да продължи? След като на камерата за съжаление не се вижда нищо? Благодаря предварително!
- silverman
- Нов потребител
явно, че опонентът ти е пуснал жалбичка, било то в районното, било в прокуратурата
спретнали са ти някакво хулиганство, може би,
но ти не даваш почти никаква информация
и както ти се каза вече - тук гадатели няма ...
спретнали са ти някакво хулиганство, може би,
но ти не даваш почти никаква информация
и както ти се каза вече - тук гадатели няма ...
- marek972
- Потребител
Значи случи се следното:
Един Човек ми одра колата докато се разминавахме по улицата и избяга. Половин час по късно го видях случайно и му потърсих обяснение защо е избягал, той ми отвърна да не го занимавам, не го интересува не е виновен, да му се махам от главата че иначе ще видя... Питах го дали ще му е приятно аз да му задера колата и да избягам и той побесня, вика слез сега да видиш какво ще те направя, излезе от колата и тръгна към мен като ме обиждаше, аз излезнах от колата и му казах айде давай да видим какво ще ми направиш, опита се да ми замахне направи такъв жест, аз на мръднах, и изведнъж вика не ме удрай бе, аз му викам какъв е тоя театър не съм те докоснал ти ми налиташ на бой и говориш глупости сега, и след това продължи да ме обижда, посъветвах го да се научи да кара и си тръгнах.
След известно време получавам призовка, отидох в районното и ми казаха че той има свидетел който е бил с него в колата и че твърди че съм го ударил. Това което написах по-горе го написах и като обяснение в полицията. Той няма медицинско, няма как да си извади не съм го удрял. Въпросния човек е адвокат и иска да изкопчи някой лев от мен...
След 1 месец пак ме извикаха да ми съобщят че се прекратява това нещо срещу мен, прокурора искал да подпиша че няма да търся самоуправство няма да го преследвам и т.н. и с което се прекратява тъй като няма доказателства че съм го ударил! Подписах се.
Сега получавам нова призовка, отивам и ми казват че това не е приключило, просто този път е без побой, а само че съм се държал непристойно, хулигански, че съм го обидил и че съм накърнил достойнството му, като става дума за това нещо което уж се прекрати?! ? Недоумявам...
Сега свидетелите от 1 станаха 2ма, от един пътуващ с него, стават 2ма очевидци?!? Недоумявам как?
Има запис от видеокамера но тя е далече и се виждат само колите.
Единия свидетел категорично е казал че не може да ме разпознае, другия скоро ще ме разпознава!
В районното този който ме обвинява ме разпозна, естествено той ме знае
Мисълта ми е за да се повдигне обвинение срещу мен трябва да има свидетели - 2 ма които са негови хора някви като единия не може да ме разпознае, какво става ако и другия не може? Мога ли тези хора да ги съдя за клевета, лъжествидетелстване.
Надявам се на камерата да се вижда поне нещо хора някви, защото те не са били там и ако ги питат къде са били ако не присъстват на видеозаписа, техните показания ще бъдат ли счетени като невалидни?
Ако свидетелите не могат да ме разпознаят, няма медицинско не може за бой да ме съди, ако на видеокамерата не се виждат тези хора свидетелите, може ли да не се образува дело? И ако се образува на база на какво може? След като те не ме разпознаят не следва ли да се счете че те дават невярна информация, и те като са очевидци ако аз намеря някаква явна връзка между тях, това може ли да се счете като лъжесвидетелстване? Защато няма твърди доказателства, може ли да се образува дело, на база на това че някой казал нещо и който не може да ме разпознае?? Защото мога и аз да викна 10 човека и да кажа той ми каза еди кво си нали така?
И възможно ли е от 1 да станат 2ма свидетели??? Това го недоумявам може ли по веригата ако има някъв негов човек да подмени това нещо да си допише още свидтели?? И ако може кой може да направи такова нещо, дознател някой др. ??
Един Човек ми одра колата докато се разминавахме по улицата и избяга. Половин час по късно го видях случайно и му потърсих обяснение защо е избягал, той ми отвърна да не го занимавам, не го интересува не е виновен, да му се махам от главата че иначе ще видя... Питах го дали ще му е приятно аз да му задера колата и да избягам и той побесня, вика слез сега да видиш какво ще те направя, излезе от колата и тръгна към мен като ме обиждаше, аз излезнах от колата и му казах айде давай да видим какво ще ми направиш, опита се да ми замахне направи такъв жест, аз на мръднах, и изведнъж вика не ме удрай бе, аз му викам какъв е тоя театър не съм те докоснал ти ми налиташ на бой и говориш глупости сега, и след това продължи да ме обижда, посъветвах го да се научи да кара и си тръгнах.
След известно време получавам призовка, отидох в районното и ми казаха че той има свидетел който е бил с него в колата и че твърди че съм го ударил. Това което написах по-горе го написах и като обяснение в полицията. Той няма медицинско, няма как да си извади не съм го удрял. Въпросния човек е адвокат и иска да изкопчи някой лев от мен...
След 1 месец пак ме извикаха да ми съобщят че се прекратява това нещо срещу мен, прокурора искал да подпиша че няма да търся самоуправство няма да го преследвам и т.н. и с което се прекратява тъй като няма доказателства че съм го ударил! Подписах се.
Сега получавам нова призовка, отивам и ми казват че това не е приключило, просто този път е без побой, а само че съм се държал непристойно, хулигански, че съм го обидил и че съм накърнил достойнството му, като става дума за това нещо което уж се прекрати?! ? Недоумявам...
Сега свидетелите от 1 станаха 2ма, от един пътуващ с него, стават 2ма очевидци?!? Недоумявам как?
Има запис от видеокамера но тя е далече и се виждат само колите.
Единия свидетел категорично е казал че не може да ме разпознае, другия скоро ще ме разпознава!
В районното този който ме обвинява ме разпозна, естествено той ме знае
Мисълта ми е за да се повдигне обвинение срещу мен трябва да има свидетели - 2 ма които са негови хора някви като единия не може да ме разпознае, какво става ако и другия не може? Мога ли тези хора да ги съдя за клевета, лъжествидетелстване.
Надявам се на камерата да се вижда поне нещо хора някви, защото те не са били там и ако ги питат къде са били ако не присъстват на видеозаписа, техните показания ще бъдат ли счетени като невалидни?
Ако свидетелите не могат да ме разпознаят, няма медицинско не може за бой да ме съди, ако на видеокамерата не се виждат тези хора свидетелите, може ли да не се образува дело? И ако се образува на база на какво може? След като те не ме разпознаят не следва ли да се счете че те дават невярна информация, и те като са очевидци ако аз намеря някаква явна връзка между тях, това може ли да се счете като лъжесвидетелстване? Защато няма твърди доказателства, може ли да се образува дело, на база на това че някой казал нещо и който не може да ме разпознае?? Защото мога и аз да викна 10 човека и да кажа той ми каза еди кво си нали така?
И възможно ли е от 1 да станат 2ма свидетели??? Това го недоумявам може ли по веригата ако има някъв негов човек да подмени това нещо да си допише още свидтели?? И ако може кой може да направи такова нещо, дознател някой др. ??
- silverman
- Нов потребител
Значи не съм си загубил ясновидските способности .... Аз виждам случката така - оня нещо те е издразнил, ти си го подгонил и някъде по трасето си го настигнал, после е последвало мерене на п*шките и явно си го амбицирал да те изгърби. Дали си го удрял или не, щом няма медицинско, не е особено важно. Важно е как е формулирана жалбата и какво твърдят свидетелите. Според мен обвинение по чл. 325 НК няма да има, а дори и да има, няма да издържи в съда. В най-лошия случай ще отнесеш глоба 200-300 лева по УБДХ. Но за целта си наеми адвокат, за да може да се потушат нещата още на етап предварителна проверка или ДП. Дишай спокойно и карай нормално по улиците, без да се правиш на велик, защото винаги има и по-големи тарикати от тебе. А и не е необходимо да си късаш нервите с излишни и глупави неща
- kuzdov
- Потребител
silverman написа:може ли да се образува дело, на база на това че някой казал нещо и който не може да ме разпознае?? Защото мога и аз да викна 10 човека и да кажа той ми каза еди кво си нали така?
за разлика от цял свят, тук може, да е жив и здрав данъкоплатеца ...
- marek972
- Потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|