- Дата и час: 20 Ное 2024, 19:20 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Полицейско насилие
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
74 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Полицейско насилие
Полицията е постъпила съвсем правилно в случая с картата. Ако следващия път непознат човек ви помоли само да "клип-не" от вашия телефон и аверчето ще го набере за да проведе спешен разговор, внимателно помислете. Щото може да набере детонатор на бомба... пък после обяснявайте че нямате сестра.
Пък и полицаите са излезли разбрани - аз лично щях доста да настоявам да разбера защото ви е необходима активирана СИМ карта, при условие че нямате батерия в телефона....
Пък и полицаите са излезли разбрани - аз лично щях доста да настоявам да разбера защото ви е необходима активирана СИМ карта, при условие че нямате батерия в телефона....
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
teogeo написа:Само да добавя - както има хора в полицията, които си въобразяват, че имат пълна и неограничена власт, така има и техни колеги, които напомнят на първите за разни "детайли" като документи, лекарски прегледи и т.н.
Поздравления за тези ,които спазват стриктно закона и не си превишават правата!!!
Нали целта е да имаме правова държава, а закона добър или лош трябва да се спазва от всички.
- eliana
- Потребител
TheOldMan написа:Полицията е постъпила съвсем правилно в случая с картата. Ако следващия път непознат човек ви помоли само да "клип-не" от вашия телефон и аверчето ще го набере за да проведе спешен разговор, внимателно помислете. Щото може да набере детонатор на бомба... пък после обяснявайте че нямате сестра.
Ами защото това ми беше първия мобилен телефон и не бях активирала сама сим карта- молех някой друг. Тогава тази техника ме плашеше. Беше отдавна..... но сте прав ,човек трябва много да внимава с услугите.
- eliana
- Потребител
eliana написа:вярвам ги аз тези работи,все още.....щото ме прибраха за краден телефон.А аз само помолих в един магазин за телефони да ми активират сим-картата която купих,понеже батерията ми беше паднала.там поправяха и телефони втора употреба и продавача сложи моята сим-карта на друг телефон и набра оператора,за да я активира.
в рпу-то обясних това, видяха разпечатката и по живо по здраво.....,но докато обясня недоразумението ...
и едни мнителни.....вътрешно ми беше смешно, защото единия се правеше на доброто,а другия на лошото ченге. Не знаеха ,че съм завършила право обаче.... сладури....
И какво като някой е завършил право ? Не може да е ползвал телефон, предмет на престъпление, например грабеж, така ли ?
вярвам ги аз тези работи,все още.....щото ме прибраха за краден телефон
И каква трябва да е тактиката на .... как беше там - "ушевите", а ? "Оп, завършила сте право ? Тогава спираме да работим по случая, спираме да се съмняваме, спираме да сме мнителни, щото завършването на право само по себе си изключва вероятността ....." и пр., и пр., така ли ? Или фактът, че някой е завършил право изключва деликтоспособността ?
И кое е странното в това, че са мнителни ? Разказвате нещата, обяснявате фактите, които са налице, а именно, че с Ваша СИМ карта е ползвана инкриминирана вещ, ако не желаете не обяснявате и така.
Apropos, какво означава, че сладурите са Ви "прибрали" ?
- glubomirov
- Потребител
Недейте се джавка - смисълът на темата се губи вече. Започва (поне на мен) да става ясно, че чак такъв полицейски произвол не е имало. Авторът на темата може и да получил мимоходом някое ритване в кокалчетата или сръчкване в ребрата, ама нито ток, нито газ е имало, нито двучасови побои. Пусна мухата, пича, и никакъв не се обади... Може би
е решил, че като екстраполира случката тук-там и ще си го върне на ушевите.
е решил, че като екстраполира случката тук-там и ще си го върне на ушевите.
-
teogeo - Активен потребител
Apropos, какво означава, че сладурите са Ви "прибрали" ? [/quote]
Спокойно , не съм била с белезници и нямам наказателна регистрация. Поканиха ме за справка в РПУ-то трима полицаи,които дойдоха в дома ми.
Това,че съм завършила право означава ,че си знам правата,знам как да ги упражнявам, правя разлика между обективна и субективна страна на престъпление, не се подвеждам и не приказвам глупости.
Спокойно , не съм била с белезници и нямам наказателна регистрация. Поканиха ме за справка в РПУ-то трима полицаи,които дойдоха в дома ми.
Това,че съм завършила право означава ,че си знам правата,знам как да ги упражнявам, правя разлика между обективна и субективна страна на престъпление, не се подвеждам и не приказвам глупости.
- eliana
- Потребител
Аз си мисля, че автора на темата е в Гуантанамо вече, четох, че там нямало интернет и затова сигурно не пише.
- nikiboy
- Потребител
Изкам да попитам така наречените пазители на реда как се пребива дете на 16 години за това че е не е имало лична карта и се е изплашило и избягал.След което е задържано за 24 часа и в 3 РПУпак е бито от полицай и аз като родител не бях осведомена че детето ми е в полицията за 24часа дата е 14 .08.2011. Ще си търсим правата и искам да има наказани .
- svetla321
- Нов потребител
svetla321 написа:Изкам да попитам така наречените пазители на реда как се пребива дете на 16 години за това че е не е имало лична карта и се е изплашило и избягал.След което е задържано за 24 часа и в 3 РПУпак е бито от полицай и аз като родител не бях осведомена че детето ми е в полицията за 24часа дата е 14 .08.2011. Ще си търсим правата и искам да има наказани .
Тук не е форум на "пазителите на реда".
-
teogeo - Активен потребител
Да знам какъв е форума, просто го използвах за да разкажа моето преживяване като родител.
- svetla321
- Нов потребител
svetla321 написа:Да знам какъв е форума, просто го използвах за да разкажа моето преживяване като родител.
Нали знаете обаче, че гледната точка има две страни?
И сега първо е избягало детето, или първо е задържано?
В колко часа от денонощието става задържането, при какви обстоятелства, само ли е било детето, какъв документ са издали от районното, кога са ви уведомили и как, щом са го били и е на 16 години, и един шамар да е ще си личи, има ли белези, изкарахте ли медицинско и т.н.?
Ако успеете да отговорите поне с по едно изречение на всеки въпрос, ще се изяснят някои неща и може някой да ви даде добър съвет да последващи действия.
- nikiboy
- Потребител
svetla321 написа:Изкам да попитам така наречените пазители на реда как се пребива дете на 16 години за това че е не е имало лична карта и се е изплашило и избягал.След което е задържано за 24 часа и в 3 РПУпак е бито от полицай и аз като родител не бях осведомена че детето ми е в полицията за 24часа дата е 14 .08.2011. Ще си търсим правата и искам да има наказани .
Аз пък искам бирата и луканката да ги дават в магазина без пари .... Горкото плашливо детенце дали пък не е избягало по друга причина ? Защото напоследък зачестиха случаите, в които точно такива дечица дърпат синджирчета и обици от жени по улицата и после ги гълтат, за да не ги намерят при евентуална проверка. На другия ден си ги взимат от "изхода" и хайде "на мама" ланчето в заложната къща, пък те пафкат тревица до посиняване. Обзалагам се, че е имал нещо крадено или наркотици в себе си, които е хвърлил при бягството. Никой невинен, особено пък дете, не бяга от полицията.
"Quis custodiet ipsos custodes?"
- kuzdov
- Потребител
От полицията винаги трябва да се бяга по здравословни причини......невинен или виновен ....и още повече ако си невинен.
- eliana
- Потребител
и \ или
могат да доведат до
Малко му е бил боят у дома.
Или родителите са за бой.
Стигне ли се до МВР-то .... да, там винаги са лоши
- glubomirov
- Потребител
Първата картинка е много кодирана, не я разбрахме.
- nk7702n
- Старши потребител
nk7702n написа:Първата картинка е много кодирана, не я разбрахме.
Amphetamine
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
-
Standbay - Потребител
Мерси!
- nk7702n
- Старши потребител
Привет и от мен.
Много се радвам,че закриха ''милиционерската'' школа за прости полицай .На всички е ясно ,че ако от теб не става нищо- ставаш ПОЛИЦАЙ 6 месеца ядене и пиене на корем. Власт и оръжие за КАТ пари.Оставете децата на мира.Не всички овци са черни.Това ,че си излязъл с приятели без документ за самоличност и си закъснял не значи че си престъпник Не дава право на фуражкаджиите да пребиват децата.Много се изнинявам,но стига с полицеиските простотии.МА то какво искаме и министъра ни е прост че какви да са полицайте тогава
Много се радвам,че закриха ''милиционерската'' школа за прости полицай .На всички е ясно ,че ако от теб не става нищо- ставаш ПОЛИЦАЙ 6 месеца ядене и пиене на корем. Власт и оръжие за КАТ пари.Оставете децата на мира.Не всички овци са черни.Това ,че си излязъл с приятели без документ за самоличност и си закъснял не значи че си престъпник Не дава право на фуражкаджиите да пребиват децата.Много се изнинявам,но стига с полицеиските простотии.МА то какво искаме и министъра ни е прост че какви да са полицайте тогава
- Neli654
- Нов потребител
kuzdov написа:svetla321 написа:Изкам да попитам така наречените пазители на реда как се пребива дете на 16 години за това че е не е имало лична карта и се е изплашило и избягал.След което е задържано за 24 часа и в 3 РПУпак е бито от полицай и аз като родител не бях осведомена че детето ми е в полицията за 24часа дата е 14 .08.2011. Ще си търсим правата и искам да има наказани .
Аз пък искам бирата и луканката да ги дават в магазина без пари .... Горкото плашливо детенце дали пък не е избягало по друга причина ? Защото напоследък зачестиха случаите, в които точно такива дечица дърпат синджирчета и обици от жени по улицата и после ги гълтат, за да не ги намерят при евентуална проверка. На другия ден си ги взимат от "изхода" и хайде "на мама" ланчето в заложната къща, пък те пафкат тревица до посиняване. Обзалагам се, че е имал нещо крадено или наркотици в себе си, които е хвърлил при бягството. Никой невинен, особено пък дете, не бяга от полицията.
А аз пък се обзалагам че не е имало нито нещо крадено, нито наркотици.И на 100г. да си пак ще бягаш от провинциалистите с ''фуражки''.Бог да пази държавата.
- Neli654
- Нов потребител
74 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
|
|