начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Какъв е реда при МН Домашен арест

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Какъв е реда при МН Домашен арест

Мнениеот chinchilla » 16 Юли 2011, 21:39

Добра вечер , интересно ми е ,не само ,ами и нужно , как е уреден престоят на открито ,когато МН е Довашен арест ? Тоест ,идва районния инспектор и те разхожда като кученце ,или в определен от някоя от двете страни час има право да щъкаш до магазина примерно ?
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Re: Какъв е реда при МН Домашен арест

Мнениеот doxa » 17 Юли 2011, 13:18

Здравейте,
Мярката домашен арест се състои се в забрана на Обв да напуска жилището си без разрешение на съответния орган (т.е. съдът). Обв може да напуска жилището само с разрешението на съда.
Под „жилище” следва да се разбира този самостоятелно обособен обект за живеене, който се ползва от обитателя му. Това са апартамента, гарсониерата и др., но не и общите части на сградата- вход, коридор, стълбища и др. Така, Обв изпълнява мярката, ако не напуска индивидуалните предели на жилището, което обитава.
Какви са тези магазини и разходки. Още повече, от къде ви хрумна, че някой ще ви наглежда и разхожда, когато имате нужда от разходка или тоалетна, а може и на море да ви закарат, то в тези жеги...:) :)
Аватар
doxa
Потребител

Мнениеот chinchilla » 17 Юли 2011, 13:37

Както разбрах ,това е МН задържане под стража ,Домашния арест се приспада като изтърпяно наказание,ако се стигне до присъда. Затова по пътя на логиката ,би следвало както е и при МН Задържане под стража ,арестанта да има не по-малко от един час на ден престой на открито (както е по ППЗИНЗС) Затова питам , какъв е реда на изпълнение на въпросния престой на открито
Аватар
chinchilla
Потребител

Мнениеот glubomirov » 17 Юли 2011, 16:42

Няма такъв ред.
Това не е евангелието, та всеки да го чете както му изнася.
Някои хитреци си взимат разрешение да ходят на лекар през ден, или когато им е нужно и си правят каквото си искат. Но по-добре не, щото като те спрат и те проверят, в един момент се оказва, че докторът е всеки ден в различна точка на града и... тогава може да се стигне и до промяна на мярката
glubomirov
Потребител

Мнениеот chinchilla » 17 Юли 2011, 17:10

Ясно ,благодаря за разяснението. Това с лекаря е според мен поне тъпотия. Колкото по- малко се хитрува и са ясни отношенията ,толкова по-добре е....поне това е мое мнение. А и какво да правя на вън ,след като вкъщи идват всички ,включително куриери ,еконт ,пратки ди ейдж ел,мъниграм, и така нататък . Пък ,който иска да ме види ,е винаги добре дошъл . Така и така в тази жега не е за ходене по улиците ::))
Аватар
chinchilla
Потребител

Мнениеот doxa » 18 Юли 2011, 12:23

...Правилно... :D
Аватар
doxa
Потребител

Мнениеот chinchilla » 18 Юли 2011, 12:40

Днес си говорихме с приятелката ми ,с която живеем заедно , добре де аджеба , ако си Домашен арест ,живееш сам и няма кой да ти пълни хладилника ,как става номера ? Този въпрос ми е мн любопитен. Не мисля ,че е възможно да пазаруваш хран стоки с куриер ,или да ядеш само ресторантьорска храна

П.П. Преди малко дойде и районната инспекторка ,за да и се подпиша и да установи ,че съм намерен на адреса. Тя е голям пич ,разбираме се с нея добре и обясних ,че тъй като нямам домофон вкъщи ( инсталирал съм камера за наблюдение) ,няма кой да и отвори входната врата . Оставих и телефона си ,когато е пред входа ,да клипва ,за да и отварям ,но когато я попитах за пазаруването и ,ако няма кой да пазарува вместо мен,какво се прави ,тя също не знаеше как се процедира в подобен случай.
Аватар
chinchilla
Потребител

Мнениеот eliana » 18 Юли 2011, 18:11

В такъв случай не си за домашен арест , приятелю.Връщаш се в панделата. И чакаш по-добри времена, когато ще те пуснат под гаранция. :) щом живеете заедно....приятелката може да пазарува,но вместо теб не може да отиде на зъболекар например. :D
eliana
Потребител

Мнениеот chinchilla » 19 Юли 2011, 00:45

eliana написа:В такъв случай не си за домашен арест , приятелю.Връщаш се в панделата. И чакаш по-добри времена, когато ще те пуснат под гаранция. :) щом живеете заедно....приятелката може да пазарува,но вместо теб не може да отиде на зъболекар например. :D

В какъв случай ? Не те разбрах и,не асимилирам може би правилно думите ти . Питам принципно ,как се процедира а не визирам себе си (на мен има кой да ми пазарува)
Аватар
chinchilla
Потребител

Мнениеот eliana » 19 Юли 2011, 09:34

не може да се напуска дома. отидеш ли до магазина и не те открият в къщи мярката ще се измени в ЗС.
дори на лекар ако искаш да отидеш- с разрешение на прокурора, тоест домашният арест не е подходящ за самотни хора
eliana
Потребител

Мнениеот chinchilla » 19 Юли 2011, 11:25

eliana написа:не може да се напуска дома. отидеш ли до магазина и не те открият в къщи мярката ще се измени в ЗС.
дори на лекар ако искаш да отидеш- с разрешение на прокурора, тоест домашният арест не е подходящ за самотни хора

Разбрах . Хах,то си било цял сапунен роман с този домашен арест. Доста е смущаващ и в същото време ,някак си интересен (поне за мен)
Аватар
chinchilla
Потребител

Мнениеот glubomirov » 19 Юли 2011, 13:58

chinchilla написа:
eliana написа:не може да се напуска дома. отидеш ли до магазина и не те открият в къщи мярката ще се измени в ЗС.

Разбрах . Хах,то си било цял сапунен роман с този домашен арест. Доста е смущаващ и в същото време ,някак си интересен (поне за мен)

Да-да..... ЗС, ама друг път. На теория може да е тъй, ама на практика не става. Щъкат си, докладва РИ-то, ама нищо.... извършват си други престъпления, сезира се уважаемият съд и.... нищо. По-често налагат ЗС по следващото дело, за деяние извършено докато е бил под домашен.

Всичко това само информативно. Възможно е не навсякъде да е така.
glubomirov
Потребител

Мнениеот doxa » 19 Юли 2011, 14:45

Определено е нужна по детайлна уредба на мярката, и по сериозен контрол върху същата от държавните органи 8)
Аватар
doxa
Потребител

Мнениеот chinchilla » 19 Юли 2011, 18:43

Като изтърпяващ въпросната мярка , съм абсолютно съгласен ,че контрола е ужасТен. Съгласен съм и ,че трябва да се оправи закона за домашен арест , защото е адски неудобен ,както за мен ,така и за проверяващия . Да ми сложат гривна ,както е из цял свят и да не се занимават
Аватар
chinchilla
Потребител

Мнениеот eliana » 19 Юли 2011, 19:47

glubomirov написа:
chinchilla написа:

Да-да..... ЗС, ама друг път. На теория може да е тъй, ама на практика не става. Щъкат си, докладва РИ-то, ама нищо.... извършват си други престъпления, сезира се уважаемият съд и.... нищо. По-често налагат ЗС по следващото дело, за деяние извършено докато е бил под домашен.

Всичко това само информативно. Възможно е не навсякъде да е така.

Че щъкат ,щъкат и по кръчми ходят ,ама то си е за тяхна сметка.Заработват хората , а като ги хванат и ние заработваме, така че това е начин за справяне с кризата и безработицата в България. Не е лош домашния арест .... :D
eliana
Потребител

Мнениеот glubomirov » 19 Юли 2011, 20:02

eliana написа:Че щъкат ,щъкат и по кръчми ходят ,ама то си е за тяхна сметка.Заработват хората , а като ги хванат и ние заработваме, така че това е начин за справяне с кризата и безработицата в България. Не е лош домашния арест .... :D

Да..., ясно - "...каквото и да ти говорят, знай, че става дума за пари...." :D
glubomirov
Потребител

Мнениеот doxa » 20 Юли 2011, 10:10

:roll:
Аватар
doxa
Потребител

Мнениеот chinchilla » 20 Юли 2011, 16:52

Днес ,ново двайсет - кварталната ми каза ,че не ми било разрешено да каня хора вкъщи. Това истина ли е ?
Последна промяна chinchilla на 20 Юли 2011, 18:38, променена общо 1 път
Аватар
chinchilla
Потребител

Мнениеот doxa » 20 Юли 2011, 17:33

Сам си отговорете, възможно ли е това???/ :D :lol:
Аватар
doxa
Потребител

Мнениеот chinchilla » 20 Юли 2011, 18:40

doxa написа:Сам си отговорете, възможно ли е това???/ :D :lol:

Ми ,не мисля ,че би било възможно физически да разберат ,дали съм поканил когото и да било.Иначе би било възможно да е някакво идиотско изискване .
Аватар
chinchilla
Потребител

Следваща

Назад към Наказателно право