- Дата и час: 20 Ное 2024, 21:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Откраднаха ми мотора (намерих го)
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Откраднаха ми мотора (намерих го)
На 06.06.2011 ми откраднаха мотора от училище на 07.06.2011 го намерих извиках полиция намерихме извършителя и всичко добре. Но идва момента в който не искам да ми връщат мотора вече цял месец, всичко е установено. Досъдебното е приключило и всичко е в ръцете на прокурора. на 01.07.2011 пуснах молба до Районна прокуратура да ми бъде върнат мотора. Тази сутрин получавам писмо че не може да ми бъде върнат мотора (не пише поради каква причина). Отидох веднага при адвоката ми и пуснах нова жалба до окръжна прокуратура. Има ли вероятност мотора ми да бъде върнат след като приключи делото.
- vencislavvasilev
- Нов потребител
Re: Откраднаха ми мотора (намерих го)
Здравейте,
Мотоциклетът, като веществено доказателство, може да бъде върнат, преди да завърши наказателното производство, само ако това няма да затрудни разкриването на обективната истина по делото и не е предмет на административно нарушение. Преценката на прокурора не е субективна, а почива на обективни обстоятелства. След като така е преценил прокурора, има право, но Вие имате право да атакувате отказа. А след приключване на делото ще ви бъде върнат.
Мотоциклетът, като веществено доказателство, може да бъде върнат, преди да завърши наказателното производство, само ако това няма да затрудни разкриването на обективната истина по делото и не е предмет на административно нарушение. Преценката на прокурора не е субективна, а почива на обективни обстоятелства. След като така е преценил прокурора, има право, но Вие имате право да атакувате отказа. А след приключване на делото ще ви бъде върнат.
-
doxa - Потребител
Извършителят се намери направи се експертиза и мотора според мен не пречи да бъде върнат по простата причина че е лично мой. В писмото което получих не пише защо ми беше отказано да ми върнат мотора. Пуснах ЖАЛБА до окръжна прокуратура и районният съд но ми казаха че тази жалба нямала срок и си мисля че нарочно няма да я погледнат. Защото 1вата жалба беше със срок 1 месец и за 7 дни получих отговор.. Надявам се че до края на месеца ще го върнат защото от 1.08 излизат отпуски всички съдии и просто лятото ще мине а всички приятели карат. Благодаря за отговорите
- vencislavvasilev
- Нов потребител
Ами трябваше да пишете, че мотоциклетът Ви трябва за лятото... приятели, гаджета и пр...Прокурорът можеше да се съгласи...
-
doxa - Потребител
vencislavvasilev написа:В писмото което получих не пише защо ми беше отказано да ми върнат мотора
Прокуратурата не се произнася с писма по въпросите с веществените доказателства, а с постановления, които следва да са мотивирани. Както и да е, всякакви чудеса се случват, ако това, което пишете е вярно, моторът ще Ви бъде върнат.
-
lexy21 - Активен потребител
Да ви кажа изгубих всякакви надежди защото такива дела вървят с години....
- vencislavvasilev
- Нов потребител
Казаха ми че срока за приключване на делото е 2 месеца след приключване на ДП. Вярно ли е ?
- vencislavvasilev
- Нов потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|