начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

За касовата книга

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

За касовата книга

Мнениеот Галина » 12 Ное 2003, 17:07

Моля за помощ! Въпросите ми са следните:
1. При отдалеченост на търговския обект от счетоводството къде трябва да се съхранява книгата за дневните отчети от фискалното устройство? Моля посочете ми закон, правилник, наредба, на който се обосновавате.
2. В случай , че книгата за дневните отчети се съхранява в търговския обект как да става отчитането на продажбите в счетоводството?
Фирмата е регистрирана по ДДС.

Ще бъда благодарна ако ми отговорите.
Галина

Re: За касовата книга

Мнениеот miimiim » 21 Ное 2003, 21:29

Уважаема Галина!
За съжаление и аз се сблъсках със същия въпрос и останах с впечатление, че никой не може точно да отговори на въпроса къде трябва да се съхранява Дневника за дневен оборот на търговския обект. Преди 3 години ми беше съставен акт за нарушение от органите на Данъчна администрация за това, че в последния ден на месеца Дневника не беше в търговския обект, а в счетоводството. От друга страна как счетоводителя би могъл да даде месечната справка за ДДС, без да е отразен оборота от Дневника. Както виждаш, получава се омагьосан кръг! И аз също като тебе се поинтересувах за закон, правилник или наредба, които да уреждат горепосочения въпрос, но за съжаление, никой не можа да ми посочи такива.
Дано ти да успееш да намериш отговор!
miimiim
Нов потребител

Мнениеот nikifor » 24 Ное 2003, 13:08

naredba 4
nikifor

Мнениеот rosa » 24 Ное 2003, 16:53

Za6to ne postavite vaprosa na GDD, 4rez tjahnata internet-stranica.
Ottam bihte polu4ili merodaven otgovor v pismena forma, kojto moje da vi posluji pri eventualni nezakonosaobrazni dejstvia i aktove na proverjava6tija vi dan. slujitel
rosa

Мнениеот аз » 24 Ное 2003, 18:19

Правната уредба се съдържа в Наредба № 4/1999 г. за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти.
аз

Назад към Данъчно право