Здравейте! Можете ли да ми кажете,длъжен ли е работодателя да внесе осигуровки на възстановен от съда работник? В общи линии казуса е следния:
Уволнен неправомерно служител получава обещетение за безработица на основание чл.54а,завежда дело и го спечелва.Връщат го на работа за 22 дни и отново го уволняват.При повторно записване в бюрото по труда и съответното териториално подразделение на Нои,му заявяват че трябва да върне парите,който е получил при първото уволнение(чл.54е),но за второто няма право да получава обещетение защото работодателят не бил длъжен да му внася осигуровки,доколкото разбрах здравни и тези за фонд"безработица".
Излиза,че Нои играе ролята на банка,при първото уволнение отпуска заем,а при второто вече не си достоен клиент на тази банка!
Предварително благодаря за вашите мнения!
- Дата и час: 19 Ное 2024, 23:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Осигуровки на възстановен от съда работник
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Осигуровки на възстановен от съда работник
lorecita написа:Здравейте!
Излиза,че Нои играе ролята на банка,при първото уволнение отпуска заем,а при второто вече не си достоен клиент на тази банка!
този извод много ми хареса !!!
- usra_ovcova
- Потребител
За пръв път чувам, че работодателят не бил длъжен да плаща осигуровки на възстановен на работа служител. След като съдът е признал уволнението за незаконно, то работодателят дължи осигуровки за времето от уволнението до възстановяването (и след това, до датата на новото прекратяване). Това чистачката на НОИ ли ви го каза?
- dessys
- Потребител
И аз имам същия проблем възстановен съм на работа и след това съкратен и излиза че не мога да получавам обезщетение от НОИ защото работодателят ми не дължал осигуровки за безработица,за периода през които съм бил без работа.
- sands17
- Нов потребител
Ммм...имаше нещо такова, работодателят има задължението внесе здравни осигуровки и осигуровки за фонд "Пенсии".
- dessys
- Потребител
При възстановяване на работа от съда трябва да възстановите добросъвестното получено обезщетение за безработица на основание чл.54е от КСО но това се прави след като осъденият работодател Ви изплати обезщетението по чл. 225 от КТ.
Осигуровките също трябва да бъдат внесени на основание чл. 9 от КСО но почти никой не го прави и не е лошо да си пуснете една жалба до ТД на НАП за прихващането им което също се бави / до 3 мес. /. Пиша Ви това защото аз по този начин постъпих при идентично с Вашият казус само, че за 10 години назад.
Успехи.
Осигуровките също трябва да бъдат внесени на основание чл. 9 от КСО но почти никой не го прави и не е лошо да си пуснете една жалба до ТД на НАП за прихващането им което също се бави / до 3 мес. /. Пиша Ви това защото аз по този начин постъпих при идентично с Вашият казус само, че за 10 години назад.
Успехи.
- tanas
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|