Има ли законово определен срок ВКС да постанови определние дали допуска дело до касационно обжалване ? Касационната ми жалба е входирана във вКС още през декември 2010г. и до момента нямам резултат, ще разгледат ли делото ми или не ?
Благодаря )))
- Дата и час: 20 Ное 2024, 11:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ВКС
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ВКС
Няма срок, но три години са много.
Вие как точно разбрахте, че нямате резултат?
- не сте получили книжа от съда? ( няма да получите)
- проверихте на място и така установихте? ( малко вероятно, защото до сега да са се произнесли- има забавяне, но не и три годишно. Освен да има спиране на производството, ама без конкретика- толкоз).
- или... по пътя на навика ( аз съм прав, а всеки трети е винаги виновен)?
Вие как точно разбрахте, че нямате резултат?
- не сте получили книжа от съда? ( няма да получите)
- проверихте на място и така установихте? ( малко вероятно, защото до сега да са се произнесли- има забавяне, но не и три годишно. Освен да има спиране на производството, ама без конкретика- толкоз).
- или... по пътя на навика ( аз съм прав, а всеки трети е винаги виновен)?
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Дори и за независимата институция, чиято юрисдикция се разпростира върху цялата територия на страната, сроковете са задължителни, а НЕ инструктивни, както понякога се твърди! Пуснете молба до председателя на състава да определи срок за произнасяне.
- leonardos
- Потребител
leonardos - я пак това със задължителните срокове (не че съм несъгласен че трябва да са задължителни) къде е предвидена санкция за неспазването на сроковете? Мисля едно 90% от предвидените срокове в НПК са инструктивни поради това, че няма санкция за неспазването им.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
- bludniq_sin
- Потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|