начало

ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата

Относно член 313-Моля за една консултация

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Относно член 313-Моля за една консултация

Мнениеот plamenvt » 21 Яну 2011, 20:00

Благодаря
Последна промяна plamenvt на 17 Авг 2011, 23:46, променена общо 1 път
plamenvt
Младши потребител

Re: Относно член 313-Моля за една консултация

Мнениеот kuzdov » 21 Яну 2011, 20:28

Предполагам, че е започнала проверка от ВКР и това е събудило съвестта ти. Не се сещам за начин да се измъкнеш безболезнено от ситуацията, защото за да ги върнеш тези пари трябва основание. Не можеш просто да ги хвърлиш на касиерката и да кажеш, че се извиняваш.
"Quis custodiet ipsos custodes?"
kuzdov
Потребител

Мнениеот nk7702n » 21 Яну 2011, 20:30

По принцип самото потвърждаване на неистина или затаяване на истина в декларация или съобщение, изпратено по електронен път се явява престъпление, наказуемо с лишаване от свобода до три години или глоба, независимо от това дали сте взели пари или не. Възможно е да не се започне производство срещу Вас по този ред, но нищо не се знае. Връщането на парите, ако те са взети вследствие извършеното деяние по чл. 313 от НК би било само обстоятелство, което може да смекчи наказателната Ви отговорност за в бъдеще и да Ви бъде наложено по - леко наказание, но не и да се изключи въобще нак. отговорност!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот plamenvt » 21 Яну 2011, 20:40

Добре при положение че хазяйна ми е в чужбина и при едно евентуално следсвтвие
няма как да бъде разпитам
а пък комшиите където трябва да съм живял кажат че не са ме виждали ... аз аз твърдя че съм плащал наем на човека в чужбина
какви са шпансовете ми никакви нали ....
plamenvt
Младши потребител

Мнениеот kuzdov » 21 Яну 2011, 21:59

Това, че в момента свидетелят и евентуален съучастник е в чужбина е основание за спиране, но не и за прекратяване на ДП, ако има такова. А колкото до подбуждане на свидетели към даване на лъжливи показания, не те съветвам да го правиш, даже и да се навият. Само ще си усложниш положението. Ако нямаш адресна регистрация там за периода, не си вписан в домовата книга, хазяинът не е обявил доход от наеми пред НАП, никак не можеш да докажеш, че си живял там под наем.
kuzdov
Потребител

Мнениеот temida_h » 21 Яну 2011, 22:50

за мен нямаш проблем, но ако го заявявам гордо, може да се окаже подбудителство :D :D :D
консултирай се с адвокат
temida_h
Младши потребител

Мнениеот plamenvt » 21 Яну 2011, 23:25

В домовата книга не съм вписан
имам само адресна регистрация на адреса в общината
plamenvt
Младши потребител

Мнениеот kuzdov » 22 Яну 2011, 01:05

Е като имаш адресна регистрация, от какво се плашиш толкова? Консултирай се с адвокат и не прави нищо, нито даже говори с колеги по въпроса преди това (а и след това).
kuzdov
Потребител

Мнениеот plamenvt » 22 Яну 2011, 09:33

Адресната регистрация достатъчно доказателство ли е
пред думите на 3 свидетеля че не са ме виждали в блока........
понеже адресната регистрация е правих в общината подавам декларация и ми я издадаха
plamenvt
Младши потребител

Мнениеот street » 22 Яну 2011, 10:44

kuzdov написа:Предполагам, че е започнала проверка от ВКР и това е събудило съвестта ти. Не се сещам за начин да се измъкнеш безболезнено от ситуацията, защото за да ги върнеш тези пари трябва основание. Не можеш просто да ги хвърлиш на касиерката и да кажеш, че се извиняваш.

ВКР ???
Не мисля да Ви кажа чесно , може би ВП но ВКР не се занимава с тези въпроси..
още повече че ВКР вече е към ДАНС , не мисля че ДАНС ,работи точно по чл.212 от НК или 313...

Но към питащия , ако има сигнал срещу теб , ще те рзследват , ако не - не би трябвало - все пак по чл.212 би трябвало да има и пострадало лице демек такъва който ще се жалва от теб за измамата ...
Лично за мен можеш да спиш спокойно ...
Аватар
street
Потребител

Мнениеот kuzdov » 22 Яну 2011, 14:15

Вероятно си прав. Не би трябвало ВКР да се занимават с такива неща, но не е и невъзможно...
kuzdov
Потребител

Мнениеот plamenvt » 22 Яну 2011, 16:18

Ако доброволно върна парите и съдействам на разследването .....
на какви санкции да се надявам максимално и минимално

проблем ли е че през 2003г съм бил освободен от наказателна отговорност по чл.78А
plamenvt
Младши потребител

Мнениеот street » 22 Яну 2011, 17:44

Ако доброволно ги върнеш , и няма разследване срещу теб ->отиваш все едно сам да се предадеш , малко е глупаво според мен, а и да ти кажа чесно аз не бих писал всичко това точно тук във форум където всеки чете ...
Ще съдействаш до такава степен ,че ако няма разследване срещу теб -> ще започне такова , за което ти ще си причната, а между другото ако съ на твое място бих изтрил темта .... Но всеки сам си решава ;)
Аватар
street
Потребител

Мнениеот svettoslav » 16 Авг 2011, 22:46

plamenvt ,за да Ви отговоря на въпроса,който сте ми изпратили,трябва да си включите личните съобщения.Бих могъл и тук,но няма да е коректно.
Сега само можете да пращате съобщения,не може да получавате такива.Иначе няма проблеми.
svettoslav
Активен потребител

Назад към Наказателно право