начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

prestoi na turski grazdanin v Bulgaria

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

prestoi na turski grazdanin v Bulgaria

Мнениеот martin noev » 19 Мар 2003, 13:46

Zdraveite namiram se izvan granicite na stranata, za tova se opitvam chrez internet da polucha nuznata mi informacia. İnteresuva me, kakvi sa usloviata za prestoi na turski grazdanin v stranata,kato turist. Sashto,kakav e nachina za urezdane na prestoia pri trudovi vzaimootnoshenia. Kakvi dogovori i dokumenti sa nuzni za izdavane rabotna viza. Kakvi sa srokovete v dvata sluchaia i vsichko okolo takav kazus.
Nadiavam se na pomoshtta vi! S uvazenie Martin Noev!
martin noev

Re: prestoi na turski grazdanin v Bulgaria

Мнениеот nezret » 19 Мар 2003, 23:56

Турция за съжаление попада в т.н. черен визов списък. За частно посещение като турист без туроператор ще ви е необходимо нотариално заверена декларация от български гражданин, който ще поеме вашите разноски в България. Ако нямате приятел ще трябва да декларирате поне 500 лв. за престой не повече от месец. За работна виза ще ви трябва разрешение от Министерство на труда и соц. политика. Въобще правния режим за чужденците в Р.България почти не се различава от този в ЕС. Има и друг често използван от чужденци вариант , фиктивен брак с българка. Но сега имам клиенти от Р.Турция които твърдят че са изнудвани. Може да се пише много режимът от 1.6 е строг. Успех.
nezret
Потребител

Мнениеот remo » 20 Мар 2003, 14:18

Уважаеми г-н Ноев,

идеята Ви, свързана с предстоящата нелегална бежанска вълна откъм Турция, и нейното осигуряване на територията на РБългария е много добра! ;-))))
remo

Мнениеот annna » 21 Мар 2003, 11:05

Zdraveite,
fiktivniat brak ne e dobra ideia-imam poznati,koito dosta si izpatiha, a nai-malkoto (ot nepriatnostite )be-permanentnoto iznudvane!
annna

Назад към Гражданство