начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Моля ви прочетете това писмо и ми помогнете

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

Re: Моля ви прочетете това писмо и ми помогнете

Мнениеот nikiboy » 06 Фев 2010, 12:03

korry написа:
такса за пребиваване в държава от ЕС!!!????
смях и припаднали от смях в залата!

Ха, мислите, че в ЕС няма такси ли? Няма такси за другите от ЕС, но за тези извън има такси и стриктен контрол. Защото там всеки закон се спазва без изкмлючение, и затова има ред. А тук всеки разчита на "ще дам някой лев" или "ще бутам до последно пък квото стане"
nikiboy
Потребител

Мнениеот korry » 06 Фев 2010, 14:50

арменския народ, макар и малоброен е доказал ползотворното си влияние върху обществения живот в държавата ни.
Всъщност това може да се каже за всеки етнос.
Най-развитите общества в световен мащаб всъщност са общества от емигранти.

такси за пребиваване никъде в ЕС няма.
има си визови режими, бежанци и така нататък.

Може да не ви се вярва, може първоначално да не ви се иска но до 100 години поне 20% от населението на Българсия ще е с афро-азиатски произход.

Отидете в Лондон, Париж или айде по-близката Атина - и вижте сами.
Това което прави една модерна държава да бъде държава не е произхода на населението й. Модерната държава е сбор от ценности и правила и наследена култура. Всеки успешен емигрант ги приема.

България никога не си спомняма де е имала проблеми с тълпи прииждащи емигранти.
Но емигрантите имат незаслужени проблеми с държавата.
korry
Потребител

Мнениеот nikiboy » 06 Фев 2010, 17:08

Казвате няма такси.....

Ирландия увеличава таксите за законно пребиваващи чужденци
31.08.2009 г.
Министърът на правосъдието на Ирландия Дърмът Ахърн въвежда нова такса за законно пребиваващите чужденци, съобщиха днес ирландски медии.
От 7 септември всички чужденци, които не са граждани на страните от ЕЕА (Европейската икономическа зона, която включва ЕС, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария), ще заплащат по 500 евро за обработка на техните молби за дългосрочно пребиваване в Ирландия. Досега тази услуга беше безплатна.
Право на разрешително за дългосрочно пребиваване в страната има всеки чужденец, който законно е прекарал пет години в Ирландия.
В момента 8 хиляди души чакат да получат това разрешително.
За обработка на молбите се чака средно 22 месеца и сега се разглеждат документите, подадени през 2007 г.
Новата такса бе посрещната с остри критики от страна на имигрантски и други неправителствени организации.
Тяхното становище е, че таксата е допълнително тежко бреме за имигрантите, които са длъжни да плащат годишна такса от 500 евро за подновяване на разрешителното за работа, 100 евро за виза за обратно влизане в Ирландия при всяко напускане на страната и 150 евро за регистрационна карта в полицията.

Таксата за подаване на документи за ирландско гражданство е 950 евро.

Министърът на правосъдието се опита да смекчи реакциите около новата такса с въвеждане на облекчителна мярка за безработните чужденци от страните извън ЕЕА. Досега те имаха на разположение три месеца, за да си намерят нова работа или да напуснат Ирландия. Сега този срок се увеличава на шест месеца.
http://ide.li/article3715.html

Хм, още примери искате ли?
nikiboy
Потребител

Мнениеот anamariq » 06 Фев 2010, 17:37

nikiboy айде да не сравняваме такси,защото трябва да сравняваме жизнен стандарт,доходи,брутен вътрешен продукт на глава от населението и куп други неща.Факт е ,че сме най-бедните в общността...Такси има и те са безбожни ,на фона на това,че повечето нямат право на работа,ако нямат сключен брак с Български гражданин...500евро за обработка паричната им еденица в обращение,така,а момчето за което споменах плаща 500лв за да има за 6 месеца документ ,а не за постоянно ,то на половин година трябва да си сменя личната карта ,брей че са умни...
''СВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И СПАСЕНИЕ ДЕБНЕ ОТ ВСЯКЪДЕ''
anamariq
Младши потребител

Мнениеот nikiboy » 06 Фев 2010, 20:12

anamariq - таксите, данъците и всички други налози се определят от държавата. Всички граждани и чужденци и българи и извънземни са длъжни да ги спазват. И на мен не ми харесват някои налози, ама си ги плащам. И затова когато ми се нарушат правата, въроптавам и си ги търся. След като на някои не му харесва в България, нека иде в Австрия... в Холандия..... има избор.

Първопроблема на такива хора е, че не са желали и не са искали да си плащат дължимото на държавата!!!! Ако го бяха правили - нямаше да имат проблем.
Само че сега те всичките треперят, защото заради Шенген забатачената ни система по линия на миграция и бежанци ще заработи, защото както знаете ЕС не му харесва да им се бълват незнайни неустановени чужденци, защото може арменците да са добронамерени и културни, но някои други маси от които всеки ден по 4-5 човека се задържат с опити да влязат нелегално у нас са проблем на ЕС. А с Шенген, в България ли е, после лесно може да отиде и да води съвременна война срещу капитализма на западния свят.
Така че, няма какво да сравняваме България с другите държави, но навсякъде си има такси за пребиваване под различни форми. Те са с цел, да не може всеки да ходи и да си показва номерата когато и където поиска.

За мен тази тема приключи, защото се изкриви тотално. Успех на момчето, да не се притеснява, законите ни са толкова умрели, че може и да се оправи.
nikiboy
Потребител

Мнениеот anamariq » 06 Фев 2010, 20:36

Той трябва да се оправи и ако държавата поне малко им пука и иска да има + няколко хиляди данъкоплатци и тези хора да създадат свое поколение и да отглежадат тук децата си...Как се плащат такси,ако нямаш приходи,и ако не ти е разрешено да работиш,аз това не мога да разбера в закона?И ако е така ,както казваш относно това ,че трябвало да си плащат в годините,защо не са потърсени от властите ей вие тук сте незаконно,трябва това това и това,ами го заплашват сега след 15 години,че ще го екстрадират,ми да дават...Той тук четвърт век,сега се сетили ,айде сега им скимнало...
anamariq
Младши потребител

Мнениеот korry » 07 Фев 2010, 12:37

статията пусната от Никибой е показателен пример на държава, която се опитва да ограничи притока от емигранти, но въпреки това им позволява да се опитат 6 месеца да си търсят работа.

България позволява ли такова нещо?
България има ли проблем с прииждащи тълпи от емигранти?
korry
Потребител

Мнениеот anamariq » 07 Фев 2010, 16:44

Е,чак пък прииждащи едва ли ,ние се устновяваме тук и там с цел по-добър живот,нацията застарява 2 милона пенсионери,раждаемоста малка,младите бягат навън и така.Много македонци станаха Българи с цел облага ,а не защото се възприемат като такива,а реално хората от бившия СССР,са тук легално нелегално,създават деца и по мое мнение са повече Българи от много наши сънародници...
anamariq
Младши потребител

Мнениеот korry » 07 Фев 2010, 19:28

http://www.youtube.com/watch?v=RJaimF2Nalg
арменския поп :wink: (арменската поп музика, де :D )
korry
Потребител

Предишна

Назад към Гражданство