начало

Прокуратурата иска по-тежко обвинение за мъжа, който прегази момче на пешеходна пътека Прокуратурата иска по-тежко обвинение за мъжа, който прегази момче на пешеходна пътека

Търсят под вола теле

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Търсят под вола теле

Мнениеот leonardos » 21 Яну 2010, 13:27

Как да няма значение :shock:
Не смятам, че стандарта на живот е еднакъв на този с доход 300 лв. и друг с 1000 лв. .... при тези цени :? ....
А който няма никакъв доход :?: откъде да вземе, за да изпълни възникналото си от 1 януари 2010 г. задължение на основание чл. 40, ал.5, т.2 /ЗЗО/ :?: :arrow: . С подаване на Декларация обр. № 7 принудително се задължава да внася пари :o :!:
Не смятате ли за налична нужда от намесата на обвинението и да попитаме защо е така ??
leonardos
Потребител

Мнениеот kirile » 21 Яну 2010, 16:58

Аз съм трайно безработен , но не съм в хипотезата на професия социално слаб , тъй като никога не съм взимал и в момента не взимам социални помощи. На какво основание държавата ще ми иска принудително някакви пари за незнам си какво ?
kirile
Потребител

Мнениеот korry » 22 Яну 2010, 01:00

аааа ясно защо
държавата недоумява защо такива като тебе са безработни и живи :wink:
макар че си е жив абсурд да си жив и с 300 лв на месец като бачкаш
и явно си викат - тия имат пари ама от сивата икономика
чакай да им ги вземем

и не се сещат че за всичко е виновна прогнилата им система, раждаща сива икономика, корупция и глупости като това безработни без доход да бъдат задължени да плащат
отидете в англия, моля ви се
само в тази държава съм бил
но не мога да спра да я сравнявам със системата в българия
аз съм българин и се гордея че съм българин
но ме е срам че съм български гражданин и не искам държавата България с нейната "система" да съществува

СРАМ МЕ Е
Жалба до Адм съд - 10лв
Жалба до ВАС - 5лв
Жалба до Страсбург - 0лв
Да осъдиш България - БЕЗЦЕННО!
Изображение
korry
Потребител

Мнениеот leonardos » 26 Яну 2010, 21:52

Идеята за "добрата стара Англия" никак не е лоша, но как да отидем, след като са нужни поне 1000 лв. за пътни, а с тези 1000 лв. тук ще покриеш нуждите си за насъщния през следващите 2-3 месеца ... и току виж до тогава кризата минала :wink: ! Няма гаранция дали ще те чакат на летището в Лондон, или ще спиш по скамейките докато те уловят имиграционните! Остави ги ти англичаните - те вече са си построили комунизма! Да се молим за тези които идват след нас, поне те да видят "светлото бъдеще" , че и у нас тогава може би ще има бели хора! Изпъдиха от парламента Яне Янев и сега няма кой да сезира конституционния съд, за да упражни правомощията си съгласно текста на чл. 150 от конституцията. Каква съдба за изстрадалия ни народ - срам и позор!!!
leonardos
Потребител

Мнениеот geomar1958 » 02 Фев 2010, 18:12

Браво леонардо, много си прав, но ми кажи братко как да се противодейства на тези беззаконияТова е върхът на безумието и беззаконието в условията на световна криза и нарастваща безработица да задължават безработен човек, който няма доходи да го принуждават да внася осигуровка. Скандалната здравна каса,скандалната НАП могат ли да бъдат мерило за законност и морал. Скандалното народно събрание приема антиконституционни закони. Здравеопазването не е задължително - то е конституционно право. Здравноосиг. вноски се изчисляват на базата на доходите, а какви доходи има безработен. Например един млад човек висшист, който е работил 2 месеца след дипломирането си, работодателя му фалира, остава без работа 5-6 месеца или повече, въпреки, че непрекъснато си търси работа, или един възрастен човек, който цял живот е внасял ЗО, но който не отговаря на изискването да работи в "млад и амбициозен екип" На всичкото отгоре трябва да подаде и декларация, че е безработен с което вече се задължава да си плаща осигуровките, защото ако не подаде - глоба от 500-1000 лв, т.е. - още по-сексулно употребяване. Изводът е - или да започне да краде за да си плаща осигуровките или да си сложи въжето на шията. КОМЕНТАР?
geomar1958
Младши потребител

Мнениеот korry » 02 Фев 2010, 21:42

защо народът не се вдига? :shock:
БСП ревна за болниците, и призова народа, но къде бяха БСП за осигуровките?
Жалба до Адм съд - 10лв
Жалба до ВАС - 5лв
Жалба до Страсбург - 0лв
Изображение
korry
Потребител

Мнениеот kalahan2008 » 02 Фев 2010, 21:53

korry написа:защо народът не се вдига? :shock:

А защо korry не спре с глупостите си?
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 02 Фев 2010, 23:30

Защото е имал 15 кинта в джоба си, които е разходвал по разни съдебни институции и сега вече му е широко на душица. :D
Безценно!

п.п. Горното представлява вероятно неточна интерпретация на сигнатурата му. :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот korry » 03 Фев 2010, 11:29

А защо korry не спре с глупостите си?

а защо на Мария Антоанета й е паднала зелката?
(като искат да се лекуват - що не си плащат!)

и кога българи са се вдигали да колят царете си?
и кой мисли за народа? всъщност кой го е еня за народа и кой има респект от народа? (напоследък този народ се изразява в трогателна групичка от 70 годишни яростни бабички)

Калахан,
представи си че си френски министър и въведеш същото правило,
няма ли да ти се присере като се съберат пред къщата ти прави и здрави 30-40 годишни мъже и жени с плакати изобразяващи гилотина? (ооооо ще се събере - и преди се е събирала, и пак ще се събере)

Моите уважения към юридическата компетентност на Поли Джи, но този път не можах да схвана какво има предвид. Може би някакво злорадство, че съм безработен и нуждаещ се от скъпоструващо лечение, а изглежда нямам пари да си плащам осигуровките. Наистина съм объркан какво точно ти е мнението и си поискала да кажеш.

П.С. ...... глупостите дето ги правят гръцките фермери напоследък. няма ли да спрат!?
Жалба до Адм съд - 10лв
Жалба до ВАС - 5лв
Жалба до Страсбург - 0лв
Изображение
korry
Потребител

Мнениеот leonardos » 04 Фев 2010, 13:48

korry написа:Моите уважения към юридическата компетентност на Поли Джи, но този път не можах да схвана какво има предвид. ..... Наистина съм объркан какво точно ти е мнението и си поискала да кажеш.

poli_g написа:Защото е имал 15 кинта в джоба си, които е разходвал по разни съдебни институции и сега вече му е широко на душица. :D
Безценно!

п.п. Горното представлява вероятно неточна интерпретация на сигнатурата му. :lol:

Вероятно многоуважаваната с юридическа компетентност Поли Джи е имала предвид следното :
Жалба да съд - 10 лв., жалба до ВАС - 5 лв, жалба да Страсбург - 0 лв. и т.н. ....т.е. 10+5+0=15 лв. :wink:

Но въпроса е настина принципен : Защо дерат кожата на народа ? Осигурете работа, пазар за продукцията и добро заплащане! Примерно Китай - наближава времето да се превърне в световен икономически лидер! Там всеки работи за 1 паничка ориз/здравословно :wink: /, а в Б-я само вегитарианците вечерят постно. Сматам за противоконституционно да се посяга на прехраната на народа/изключая замогналите се/, но има семейства с общ доход 500 лв., с който трябва да отглеждат деца - бъдещи данъкоплатци. А виновен ли е безработния, който няма и тези доходи, че да го принуждават за ЗО вноски?!? А закона за пустеещите земи /внесен от Танева, ако не се лъжа, и обнародван в ДВ, през ноември мисля :roll: / ? Как арендатора ще ми присвои земята срещу жълти стотинки - че аз не искам да му я харижа !!! Нека да ми я работи срещу рента!
Правилно се оказва мнението на korry за зелката на кралицата и последваща биологична нужда, когато народа грабне тоягата! Никой не мисли за народа!!
leonardos
Потребител

Мнениеот korry » 05 Фев 2010, 10:09

мерси, леонардос,
особено за обяснението за Поли Джи
Като тръгна да се възмущавам май чувството ми за хумор отива по дяволите :D

(тя и мария антоанета сигурно го е казала на майтап онова за пастите и...)
Жалба до Адм съд - 10лв
Жалба до ВАС - 5лв
Жалба до Страсбург - 0лв
Изображение
korry
Потребител

Мнениеот leonardos » 08 Фев 2010, 11:33

Да, така е!
В предишен мой пост, но вихрейки темата за ЗГО, изтъкнах предимството на заможните спрямо невъзможноста на обикновения човечец да отстоява и защити правата си, едно от които е исконното коституционното право на труд - респективно живот. Смятам настоящия закон и наредба Н-8 за противоконституционни с принудителен дискриминационен подход спрямо безработните, защото ако правоприлагащия орган си има сигурен месечен доход, "дължимите" ЗО вноски са сигурен разход за безработните поради липса на правно основание за събирането им, след като се начисляват на базата на доходите. Друг е въпроса, ако липсва регистрация в БТ, като търсещ работа или подлежащия се препитава като хамалин по гарите, куфарна търговия и т.н. Но да се търси под вола теле .... - е те тва го нема никаде по света !!!
leonardos
Потребител

Предишна

Назад към Данъчно право