Понеже в едно място видях да се споменава това и ми се видя супер идиотско ако е вярно, реших да попитам
Верен ли е парадокса, че дори да си безработен, пак трябва да плащаш здравни осигуровки... и че и ще те глобят, ако нямаш възможност да го правиш. Още повече, че ако в случая вече се води самоосигуряващо се лице вноската я увеличиха от тази година до някакви фантастични суми. Аз разбирам да могат да гарантират, че ще си намериш работа ок да си плащаш здравните ама...
В един момент се оказва, че си така да се каже леко сексуално употребен. Години наред си си работел внасял си си където каквото трябва, но не си имал нужда от здравна помощ. Сега недай боже пък да имаш и здравословен проблем (да не говорим, че ако е по-сериозен за отстраняването му пак си плащаш и от джоба) ще се окаже, че хем си болен, хем безработен, хем държавата ще издевателства над теб да си плащаш за "удоволствието" - и къде тогава подяволите е взаимопомагателната система на социалното осигуряване ...
Има ли някой идея какво казва законът (и бойко борисов ) по въпроса, защото съм сигурен че доста хора ще са в това положение, дори да е само безработицата... и ми се струва супер идиотско да не получаваш здравна, а и социална помощ - за какъв дявол тогава е държавата нали уж тия неща са заложени в конституцията как беше гарантира достойнството и правата... всички сме равни... имаме право на обществено осигуряване и социално подпомагане...
Де да знам може на мен да ми е сбъркано нещо и да ми се струва неправилно -знам ли.
- Дата и час: 20 Ное 2024, 15:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Здравно осигирително питане
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Здравно осигирително питане
ДА, ВЯРНО Е. За съжаление. Аз издържам сама семейството си и сега ще трябва да мисля и по този въпрос, защото съпруга ми от година е без работа. Това е положението: трагикомично.
- naska73
- Нов потребител
Уважаеми /-а benzy, много внимателно се изразяваш, може би не си толкова ядосан. Защото това не е идиотско, това е върхът на безумието и беззаконието в условията на световна криза и нарастваща безработица да задължават безработен човек, който няма доходи да го принуждават да внася осигуровка. Скандалната здравна каса,скандалната НАП могат ли да бъдат мерило за законност и морал. Скандалното народно събрание приема антиконституционни закони. Здравеопазването не е задължително - то е конституционно право. Здравноосиг. вноски се изчисляват на базата на доходите, а какви доходи има безработен. Например един млад човек висшист, който е работил 2 месеца след дипломирането си, работодателя му фалира, остава без работа 5-6 месеца или повече, въпреки, че непрекъснато си търси работа, или един възрастен човек, който цял живот е внасял ЗО, но който не отговаря на изискването да работи в "млад и амбициозен екип" На всичкото отгоре трябва да подаде и декларация, че е безработен с което вече се задължава да си плаща осигуровките, защото ако не подаде - глоба от 500-1000 лв, т.е. - още по-сексулно употребяване. Изводът е - или да започне да краде за да си плаща осигуровките или да си сложи въжето на шията. КОМЕНТАР?
- geomar1958
- Младши потребител
Пожелавам на всеки безработен да си намери работа, а у нас, стига да иска човек, винаги може да започне да работи. Работа има. Всичко е въпрос на желание и нужди. Проблемът при доста безработни е, че вместо да ги е срам от състоянието , в което се намират и вместо да започнат работа по най-бързия начин, те разчитат на държавата да ги подпомага. Явно така им е по-лесно и по-удобно. Такива хора въобще не са за съжаление и аз съм "за" да си плащат здравните осигуровки.
Последна промяна katerinakuch на 02 Фев 2010, 17:41, променена общо 1 път
- katerinakuch
- Активен потребител
Е как ще е вземал обезщетение, след като е нямал стаж за това? Друг казус- завършила студентка през съответната година, подготвяла се е цяло лято за кандидатстване -медицина, а в почивките от 20 мин. - се е целувала с младия си приятел ,оценка от изпит 6, приета да учи, забременява и се жени - всичко това накуп. От къде ще вземе изискуемия стаж за обезщетение поради бременност и раждане?КОМЕНТАР?
- geomar1958
- Младши потребител
geomar1958 написа:Е как ще е вземал обезщетение, след като е нямал стаж за това? Друг казус- завършила студентка през съответната година, подготвяла се е цяло лято за кандидатстване -медицина, а в почивките от 20 мин. - се е целувала с младия си приятел ,оценка от изпит 6, приета да учи, забременява и се жени - всичко това накуп. От къде ще вземе изискуемия стаж за обезщетение поради бременност и раждане?КОМЕНТАР?
Ами да е мислила какво е правила. Тези неща много хора ги правят. Много хора се целуват с "младия си приятел", имат "оценка от изпит 6", "приети са да учат", но това не значи, че държавата задължително трябва да плаща за удоволствията им. Да са мислили. "Две дини под една мишница не се носят". Такава жена, като тази, която описвате, никой не я е карал насила да ги върши тези неща. Искала е, направила ги е. Предполага се, че е мислила. Сега ще си носи последствията. Щом е толкова зряла и опитна, че да забременее, то тя сама ще си намери изход от ситуацията, в която сама се е поставила и то доброволно. Никой с нищо не и е длъжен. Пред нея има много пътища.
Последна промяна katerinakuch на 02 Фев 2010, 17:59, променена общо 1 път
- katerinakuch
- Активен потребител
Извинявай katerinakuch - ще ти задам един личен въпрос. Какво означава това катеринакух и защо си го избрала? Че си катерина - добре -това означава, че вероятно си жена, което не е добре, защото е очаквано да си съпричастна към случилото се с това девойче, а ти не си. И какво има да му мисли - в природата има любов, вследствие на което се раждат чудесни бебенца. Повярвай ми - аз съм мъж на възраст половинвековна. А ти разсъждаваш като управляващите и безхаберни законотворци, които просто трябва да са наясно с тези неща от живота. А, и да си довърша въпроса за катерина разбрах, но имам едни смътни подозрения за продължението КУХ, хм..., дали за това става въпрос за което и аз си мисля...?
- geomar1958
- Младши потребител
geomar1958 написа:Извинявай katerinakuch - ще ти задам един личен въпрос. Какво означава това катеринакух и защо си го избрала? Че си катерина - добре -това означава, че вероятно си жена, което не е добре, защото е очаквано да си съпричастна към случилото се с това девойче, а ти не си. И какво има да му мисли - в природата има любов, вследствие на което се раждат чудесни бебенца. Повярвай ми - аз съм мъж на възраст половинвековна. А ти разсъждаваш като управляващите и безхаберни законотворци, които просто трябва да са наясно с тези неща от живота. А, и да си довърша въпроса за катерина разбрах, но имам едни смътни подозрения за продължението КУХ, хм..., дали за това става въпрос за което и аз си мисля...?
Девойчето, за което пишете, ще следва само и с помощта на бащата на детето, да си поеме отговорността по отглеждането на бебето/ако бебето му е по-важно от науката му/. На това девойче и неговите интимни инстинкти и желания ние с нищо не сме длъжни. То не ни е питало дали да забременява или не. Бащата-също. Сами са си взели решението за това. Сега нека необезпокоявано да ги оставим да си гледат бебенцето, защото в крайна сметка, както казвате Вие, "в природата има любов"...Предполагаме, че тези двама млади хора се обичат.
Последна промяна katerinakuch на 02 Фев 2010, 18:21, променена общо 2 пъти
- katerinakuch
- Активен потребител
Аз и не очаквах нещо друго в отговор де...
- geomar1958
- Младши потребител
geomar1958 написа:Аз и не очаквах нещо друго в отговор де...
Ами да. Чудесно е, когато от мислещи родители се ражда едно ново човешко същество.
- katerinakuch
- Активен потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|