начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Моля ви прочетете това писмо и ми помогнете

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

Re: Моля ви прочетете това писмо и ми помогнете

Мнениеот anamariq » 07 Яну 2010, 16:29

nikiboy написа:
anamariq написа:http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=18&t=15200 тук за съда ,но и аз съм на мнение че няма смисъл ...http://www.echr.coe.int/ECHR/homepage_fr тук можеш да погледнеш ,има също така европейски омбудсман също може да каже нещо по твоя казус.Успех

Какво ще каже европейският омбудсман? Какво влияние има той над арменската държава?
Дали някой без грам документ може да стане български гражданин? Малко ме съмнява мен, какво ще пише на Указа на президента - име: представя се като ......

Как какво ще пише нали има акт за раждане ,както всички хора ....При Слави в шоуто имаше дете дори без акт за раждане и го направиха българин!
''СВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И СПАСЕНИЕ ДЕБНЕ ОТ ВСЯКЪДЕ''
anamariq
Младши потребител

Мнениеот candy_ » 16 Яну 2010, 11:19

lavv_rnaster Чия простотия и нахалство нямат граници. От всичко написано до тук само това не разбрах???

anamariq Искам Вас да попитам. Възможно ли е от миграция да откажат издаване на документ за липса на гражданство,въпреки наличието на всички необходими документи,които описвате по горе. Благодаря Ви!
candy_
Младши потребител

Мнениеот anamariq » 16 Яну 2010, 21:27

В тази държава всичко е възможно,нищо не може да ме учуди....Принципно си мисля че по конституция всеки има право на гражданство!Много важно е да вметна,че всеки случай е индивидуален и е нужно да се погледне от човешка гледна точка ,все пак говорим за човешки съдби,обстоятелства...
anamariq
Младши потребител

Мнениеот nikiboy » 17 Яну 2010, 12:29

Започнах да губя идеята на тази тема......

възможно ли е, невъзможно ли е..... кой се чудил, кой не....

може ли да не успееш да се качиш на автобуса, въпреки че стоиш на спирка....
:?:
nikiboy
Потребител

Мнениеот martinela_m » 17 Яну 2010, 13:38

извинявайте, че влизам в темата, защото не съм специалист в тази област и честно казано, всичко което чета тук ми се струва адски абсурдно, но си спомням, че по скоро разказваха за подобен случай в сутрешният блок на БТВ. Там ставаше дума за едно момиче и нейното семейство, които имат идентичната съдба. Може би е добре да се проследи какво става с този случай. Защо трябва да откривате топлата вода, когато някой вече я е открил. Просто се поинтересувайте и разберете как при тях се решава проблема. Много искам всичко да ви се нареди. Успех и късмет!
martinela_m
Младши потребител

Мнениеот nikiboy » 17 Яну 2010, 23:29

Е как да се нареди такъв проблем?

представете си, че вие и двете ви деца отидете в щатите, децата станат на 18 години, вие на 40-50... нямате никакви документи за самоличност и българското посолство отказва да даде паспорти на децата ви, защото не са служили в войници в армията - с какво ви е виновна държавата САЩ в случая?
То по тази логика хора с брак с български граждани, живеещи тук от 10 години, с деца български граждани, плащащи данъци, работещи законно в държавата не стават българи, а някой дошъл тук и се скрил и най-важното скрил и прецакал децата си един ден иска те да станат граждани....

Пак казвам, случаят от темата - съдете си арменската държава, не се сърдете на България. Мене ако питате, влезем ли в Шенген ЕС ще иска да изгоним такива като вас, това е сигурно. Все още имате време.
nikiboy
Потребител

Мнениеот anamariq » 18 Яну 2010, 00:20

Аз пък съм на мнение че все пак всеки има право да избира гражданство,както и свободно движение на хората ....Още повече че в конкретния случай не мога да разбера,защо мислите че сте армеец,та Вие нямате арменски документи за самоличност ,според мен не сте арменец.... Имали ли сте арменски документ какъвто и да е?Смятам че дори си раждан в СССР така ,като се върнах в началото на темата ?Единствена възможност тук е, че по скоро се явявате без никакво гражданство!Нека реално да погледнем на нещата ,на това момче живота му е минал тук,семейството му е тук,знае български ,учил е в българско училище и реално отдавана се е натурализирал ,независимо къде е раждан и каква е националноста му !Има ли вина че майка му и баща му са го довели тук?Къде да отиде какво да прави в Армения след като всичко ,което му осмисля живота е в България .Защо да бъде лишавано от правото тук да живее , да създаде потомство и да е щастлив ?
anamariq
Младши потребител

Мнениеот nikiboy » 18 Яну 2010, 20:15

А защо тогава пък роден в чужбина човек, дошъл в България, плащал по 500лв такса всяка година за себе си, за съпругата си, за децата си, плащал данъци и т.н. ще си стои продължително или постоянно пребиваващ, а такива ТАРИКАТИ ще стават българи??? Кой ще плаща тогава, баламите ли?

Глобите и санкциите имат две основни насоки - наказание за нарушителя и предупреждение към останалите какво ги чака, ако нарушат закона.

Та, хайде кажете, освен че плащат на адвокати и тарикати-посредници да ги уреждат, какви други пари са дали тези хора на българската държава?

Тук говоря за напълно СПРАВЕДЛИВИ действия, а не от човешка гледна точка.
Защото по тази логика, всеки чужденец си хвърля паспорта и казва - ИСКАМ И АЗ ДА СЪМ БЪЛГАРИН.

БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ - другите ще се съобразяват!!!
nikiboy
Потребител

Мнениеот anamariq » 18 Яну 2010, 20:33

Извинявам се но това момче няма как да плаща данъци да плаща такси,по простата причина ,че никога не е имал документи за самоличност,ако имаше тогава можеше да се говори за по -горе написаното ....От някъде трябва да се тръгне...Майка му и баща му плащат данъци тук имат жилище и т.н.А това не е никак малко....
anamariq
Младши потребител

Мнениеот candy_ » 18 Яну 2010, 20:42

Доколкото разбирам никой тук не говори за българско гражданство.Момчето няма документ за самоличност.Нито български,нито арменски.В България като навършиш пълнолетие ти се издава лична карта.Той навършва пълнолетието си тук.....и остава без документ.Предвид това как според Вас да си плаща данъци в България????????????
И,ако помагате със съвет помагайте.Не ругайте!!!!!! И не може 20 години да живееш тук и накрая да ти кажат отивай си.Става въпрос за човешки живот,развитие......
И да знаете,че затова положението е объркано,защото всички като Вас казват отивай си там,откъдето си..... Никой не признава,че става въпрос за нарушени човешки права.

Не ругайте!!!!!!!! Не обиждайте!!!!!

Един ден в чужда държава с Вас могат да се отнасят по същия начин!!!!!
candy_
Младши потребител

Мнениеот nikiboy » 19 Яну 2010, 22:26

Аз ако отида в чужбина, няма да се крия като мишка.....
ще уредя децата си, а няма да им очертая черно бъдеще....
само циганите живеят ден за ден.

А момчето има арменско гражданство - да ходи при арменския поп да се оплаква...а не да забаачва съдебната система с неуки и глупави жалби от типа - моля да ми помогнете, защото......

Всяка държава която уважава себе си и гражданите си, трябва да си пази националната сигурност - а такива "живеещи по мази и тавани" дори да убият някого, никой не ги знае че са в България.

Проблема на момчето е АРМЕНСКИЯ ПАСПОРТ - писна ми да го пиша от началото на темата още, и затова вече се дразня.
Да си вземе арменски паспорт, аз лично ще го уредя с лична карта - това става ли?
Но не да ми хулят нашата държава, а тяхната си - пак казвам, техния посланик не им дава паспорти, това е първопроблема им !!!
nikiboy
Потребител

Мнениеот voltron » 19 Яну 2010, 23:06

То като чета той си чист българин вече по душа :lol:
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Мнениеот anamariq » 19 Яну 2010, 23:08

Аз мисля че майка му и баща му като са подали документи за пребиваване в страната са попълнили в заявлението и данните за децата си ,тяхните имена и т.н,така че има все пак някакви данни ,дори в задграничния паспорт на родителите трябва да е вписано кога са дошли те в страната вписават се и малолетните деца ....В миграция тия данни ги има, абсолютно съм сигурна,той не е поникнал от гъба и не е прехвърчал през границата !Така че не съм съгласна със написаното,че никой не знае че е в България ,това твърдение е абсурдно!А относно това дали има Арменско гражданство незнам,търся логика имаш гражданство,нямаш документи за самоличност ,как става това?Примерно да предположим,че това момче се принуди да се върне в Армения ,за да изкара задължителната военна служба ,то тогава от консулството,ще му изкарат документи ,нали все пак трябва да мине няколко граници...Значи евентуално има начини.То така на думи изглежда просто,а всъщност едва ли.....
anamariq
Младши потребител

Мнениеот candy_ » 20 Яну 2010, 01:07

И какво излиза.....Аз съм на 24,момчето е на същата възраст мисля.Идва тук,когато е бил на 6 години. И какво?????? Аз с какво съм повече българин от него???? Господине отговорете Вие. Според Вас той няма право да си търси правата в България ли????? Само, защото е роден в Армения? Няма право да се нарече българин? Момчето е учило тук и то със сигурност "Аз съм българче", както всички нас-българите. Не достойно и обидно е да се отнасяте по този начин, та дори и проблема да е арменския консул! Все пак трябва да има някакви договорни отношения между двете държави. И при положение,че България е позволила близо 20 години този човек да бъде тук, позволила му е да учи, някакси звучи не сериозно факта "Живей в България,ама едва ли не без документ - Оправяй се". Или отивай си в Армения. Защо преди 20 години не му казаха отивай си в Армения? И защо изобщо България е позволила този човек да учи,а сега го гони. Аз това не разбирам. И след като ще разсъждаваме по въпроса каква държава е Армения,нека да се замислим каква държава е България,че изобщо допуска такова нещо?????
candy_
Младши потребител

Мнениеот anamariq » 20 Яну 2010, 02:31

david8605 написа: За пореден път получих уведомление,че срещу мен е започнало производство за налягане на принудително административна мярка и седем дневен срок в който трябва да напусна р.България.
Подадох молба към Българска Национална Служба "Полиция"Дирекция "Миграция" Вх.N- Ж-356 от 27.05.2008година.От тогава чакам вече година и половина отговора,но тъка и не го получих.Всеки път Паспортната служба отправя към мен заплахи,че ще бъда изгонен от държавата
Моля ви кажете ми какво да правя опитах всичко но нищто не се промени.

Прочетох пак поста на момчето,в който nikiboy става ясно,че все пак той фигурира някъде та дори и на лист хартия...Как така никой не знае че е в България.Знае се!Упоменатият седем дневен срок отдавна вече е минал.....

Мисля ,че неговите родители след като са се узаконили по някакъв начин ,са се опитали и на него до му помогнат,но явно не става ,така както ние си мислим.Ако е било толкова лесно, той отдавна би трябвало да има документи за самоличност.
anamariq
Младши потребител

Мнениеот nikiboy » 21 Яну 2010, 00:18

Ох, пак от АБВ ще си говорим...

арменците не дават паспорти на мъжете навършили 18годишна възраст, защото не са ходили войници.
А до 18 год. възраст момчето и можело да бъде уредено като постоянно пребиваващ или като продължително пребиваващ - НО, има едно голяяяяямо НО:

плащат се такси, които някои хора са решили да си спестят. Защо момчето няма никакъв бълг документ - учил бил, ок, ама на дипломата като няма ЕГН няма и диплома. Така че проблема им е забатачен още от как момчето е били 13-14 годишно.

А иначе арменския посланик има дава документ - пасаван за напускане на Р.България - ама те такъв не желаят.

Сега момчето ще се укрива до 26 годишна възраст, арменските власти в такъв случай позволяват да си платят казармата ( но те пак няма да искат да дават пари ) и пак ще стои и ще чака - какво ли ще чака според вас?
Защото и аз се чудя какво ще чака.... и не само той, много са такива.

Но пак казвам, защо онзи арменец платил 5 години по 500лв на детето си за прод. пребиваване и после 1000лв за постоянно детето му ще е арменец с постоянно пребиваване, а някой дето не е дал 1 стотинка на държавата ще стане дори българин?
Елате вижте наркобратята арменци тук, станат ли българи са вечно наши - ще ги храним по затворите и така, а ако са чужденци - след първата присъда от затвора на границата - закона позволява.
nikiboy
Потребител

Мнениеот anamariq » 21 Яну 2010, 00:38

Имаш право в някои моменти изложени в поста ,сигурно има много истина.Но така или иначе това е живо същество и както и да го погледнем той е тук страшно много години.Аз имам една питанка -защо българските власти го заплашват,че ще го изгонят , не са взели някакви мерки ,той е в постоянен страх -да казват какво трябва да стане и да става...Като опровежение ще кажа че съм виждала ,диплома на момиче с ЕГН родена в СССР,а в последствие се оказва ,че тя вообще няма бг гражданство и сега чака трета година министерството да разгледа ,баща й между другото е българин....Така ,че каквото и да се каже ,има нещо което трябва да се промени в закона за българското гражданство.

И между другото таксите са убийствени за пребиваване в страната,не всеки може и има възможност да ги плаща.
anamariq
Младши потребител

Мнениеот anamariq » 21 Яну 2010, 01:25

Оставам с убеждението че държавата ни ,не помага на такива хора ,като това момче ,той някога трябва да се снабди с документи някакви ,никой не е казал веднага да му се даде българско гражданство.Между другото , гледах филма на Иван Кулекув за такъв дом където има много като него с неговата съдба и същия проблем http://www.youtube.com/watch?v=9tppwp7z ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=zN6iBnxS-YY
В този дом за временно настаняване на чужденци има такива с невалидни докоменти,без документи,незаконно пребиваващи....хора които по 15-20 години са в страната.Извинявам се но това ли се нарича Европейска страна ?Подобно отношение към хората ,независимо българи арменци или китайци е недопустимо в 21 век!
anamariq
Младши потребител

Мнениеот nikiboy » 21 Яну 2010, 19:50

anamariq написа:.......Аз имам една питанка -защо българските власти го заплашват,че ще го изгонят , не са взели някакви мерки ,той е в постоянен страх -да казват какво трябва да стане и да става.........

Веднага ще ти отговоря - 99% от подобните на него се укриват.
Нека утре отиде в полицията и каже - аз съм лицето Х Y Z, ще се окаже че е обявен за ОДИ, че има документация още от преди 3-4-5 години....

тъй като тази тема ми писна, отново ще кажа:

В МОМЕНТА В КОЙТО ТОЗИ АРМЕНСКИ ГРАЖДАНИН ( ЗАЩОТО Е ТАКЪВ ) СИ ВЗЕМА АРМЕНСКИЯТ ПАСПОРТ ОТ АРМЕНСКАТА ДЪРЖАВА, проблемите му в Република България ще се решат.

anamariq - много от нашите деди са умрели за тази неприкосновеността на нашата държава и граница, в България има закони - и те важат за всички. Има такси, има данъци.... всички плащаме, за да имаме държава. И аз не съм виновен, че баща ми не е уредил наследствените земи и имоти и сега за всичко трябва да плащам аз - но ако искам да имам, ще плащам!!!
nikiboy
Потребител

Мнениеот nikiboy » 21 Яну 2010, 20:10

anamariq написа:Като опровежение ще кажа че съм виждала ,диплома на момиче с ЕГН родена в СССР,а в последствие се оказва ,че тя вообще няма бг гражданство и сега чака трета година министерството да разгледа ,баща й между другото е българин.....

да, и аз съм виждал русначе служило в Българската армия без да е български гражданин - абсурди има и на Марс, но пък мои близки родили детето си в САЩ връщайки се в България ходиха по институциите и си уредиха детето. А не да роптаят, че трябвало това, онова и т.н.

anamariq написа:Но така или иначе това е живо същество и както и да го погледнем той е тук страшно много години.....

Още повече - ясно и съзнателно се забатачва все повече и повече.

А това, какво работи, как се препитава, че се укрива, че няма адресна регистрация, че няма личен лекар.... - нарушил е към 10 закона, но то в България закононарушителяти най-ги тачат. Може и да стане БГ, а "балъците" да си плащат за пребиваване :mrgreen:

но както писах по-горе - ПОВЕЧЕ ПО ТАЗИ ТЕМА СПИРАМ ДА ПИША - КАТО СИ ВЗЕМЕ АРМЕНСКИЯ ПАСПОРТ - проблемите му свършват.
nikiboy
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Гражданство