- Дата и час: 20 Ное 2024, 15:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Промените в ЗМДТ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Промените в ЗМДТ
Моля, за яснота относно промените в чл. 44 на ЗМДТ. Ще се облага с местен данък придобитото имущество по давност Основата за определяне на данъка е оценката към момента на издаване на акта. В конкретния случай- аз съм придобила чрез покупко-продажба сграда и съответно съм платила 2.5 % или ....в резултат на пристрояване и надстрояване сградата увеличава своята ЗП и....и аз придобивам тези части, които не са самостоятелни обекти. Декларам с промяна в декларацията вече новата площ на сградата и сега, когато си вадя новия нотариалент акт, ще платя местен данък върху данъчната оценка към момента, един вид ще платя втори път МД за едно и също нещо, в частта на първоначалната сграда?!
- siren
- Младши потребител
Re: Промените в ЗМДТ
siren написа:Моля, за яснота относно промените в чл. 44 на ЗМДТ. Ще се облага с местен данък придобитото имущество по давност Основата за определяне на данъка е оценката към момента на издаване на акта. В конкретния случай- аз съм придобила чрез покупко-продажба сграда и съответно съм платила 2.5 % или ....в резултат на пристрояване и надстрояване сградата увеличава своята ЗП и....и аз придобивам тези части, които не са самостоятелни обекти. Декларам с промяна в декларацията вече новата площ на сградата и сега, когато си вадя новия нотариалент акт, ще платя местен данък върху данъчната оценка към момента, един вид ще платя втори път МД за едно и също нещо, в частта на първоначалната сграда?!
Ммм, ДА!
-
Melly - Старши потребител
Re: Промените в ЗМДТ
Не виждам нищо лошо в това.
- katerinakuch
- Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|