начало

Прокуратурата иска по-тежко обвинение за мъжа, който прегази момче на пешеходна пътека Прокуратурата иска по-тежко обвинение за мъжа, който прегази момче на пешеходна пътека

Промените в ЗМДТ

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Промените в ЗМДТ

Мнениеот siren » 05 Яну 2010, 13:55

Моля, за яснота относно промените в чл. 44 на ЗМДТ. Ще се облага с местен данък придобитото имущество по давност :shock: Основата за определяне на данъка е оценката към момента на издаване на акта. В конкретния случай- аз съм придобила чрез покупко-продажба сграда и съответно съм платила 2.5 % или ....в резултат на пристрояване и надстрояване сградата увеличава своята ЗП и....и аз придобивам тези части, които не са самостоятелни обекти. Декларам с промяна в декларацията вече новата площ на сградата и сега, когато си вадя новия нотариалент акт, ще платя местен данък върху данъчната оценка към момента, един вид ще платя втори път МД за едно и също нещо, в частта на първоначалната сграда?!
siren
Младши потребител

Re: Промените в ЗМДТ

Мнениеот Melly » 05 Яну 2010, 14:36

siren написа:Моля, за яснота относно промените в чл. 44 на ЗМДТ. Ще се облага с местен данък придобитото имущество по давност :shock: Основата за определяне на данъка е оценката към момента на издаване на акта. В конкретния случай- аз съм придобила чрез покупко-продажба сграда и съответно съм платила 2.5 % или ....в резултат на пристрояване и надстрояване сградата увеличава своята ЗП и....и аз придобивам тези части, които не са самостоятелни обекти. Декларам с промяна в декларацията вече новата площ на сградата и сега, когато си вадя новия нотариалент акт, ще платя местен данък върху данъчната оценка към момента, един вид ще платя втори път МД за едно и също нещо, в частта на първоначалната сграда?!

Ммм, ДА!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Re: Промените в ЗМДТ

Мнениеот katerinakuch » 05 Яну 2010, 15:40

Не виждам нищо лошо в това.
katerinakuch
Активен потребител

Назад към Данъчно право