- Дата и час: 20 Ное 2024, 15:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Начисляване на Данък на продадено МПС
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Начисляване на Данък на продадено МПС
Колеги някой може ли да ми каже, когато едно МПС е продадено и това е декларирано в Отдел местни данъци и такси с декл., но не е отчислено от КАТ, новите данъци на кого сле4два да се начисляват на новия или на стария собственик. Ако може някой да ме упъти.
- viktor-124
- Нов потребител
Re: Начисляване на Данък на продадено МПС
Колеги? С такъв въпрос на кого се считате колега?
- jiji2
- Потребител
viktor-124 написа:Колеги някой може ли да ми каже, когато едно МПС е продадено и това е декларирано в Отдел местни данъци и такси с декл.,
Данъците се дължат от стария собственик до датата, написана на договора за покупко-продажба. След това се дължат от новия. КАТ няма нищо общо - може ти да си й върнал номерата, да си я свалил от отчет в КАТ, да си си направил от колата кокошарник, и след година-две съседа да е поискал да я купи от теб, за да си прави гъбарник. Един вид недвижимо имущество си прехвърляте.
Ако колата не е свалена от отчет в КАТ, а е отписана в общината, може да има някакви проблеми с КАТ, но не и с общината.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Според мен не трябва да ви претисняват новите данаци от гледна точка на факта, че с договора за ПП сте си я отчислили от общината, и вашите отношения с автомобила свьршват до тук.А остава вапроса дали новия собственик,ще благоволи да си смени собственоста в КАТ ,тьи като за КАТ който е по талон той отнася глобите,но след като имате договор за ПП просто ще трябва да го представите и те да си тьрсят отговорност от новия собственик.Така че невярвам да имате проблеми,ако някои знае още нещо нека ме допълни.
- nikoafg
- Младши потребител
благодаря ви за итговорите. много ми помогнахте. А на jiji2 ли беше lili2 ли беше могъ да отговоръ да се запознае с регламант 44 на ЕО и тогава да прецени изобщо да влиза ли в този форум или да си изБере друг.
- viktor-124
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|