начало

Прокуратурата иска по-тежко обвинение за мъжа, който прегази момче на пешеходна пътека Прокуратурата иска по-тежко обвинение за мъжа, който прегази момче на пешеходна пътека

пенсиониране

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

пенсиониране

Мнениеот daskalovpro » 03 Яну 2010, 20:14

Учител по немски език съм на 58 години, с трудов стаж общо 25 години, от които 20 по специалността.
1. Задължително ли е пенсионирането ми по инициатива на директора на училището, в което преподавам?
2. При какви условия мога да продължа работата си в тази сфера?
3. Важи ли удължаването на възрастта за пенсиониране на учителите?
4. Какъв е размера на обезщетението при пенсиониране?
daskalovpro
Нов потребител

Re: пенсиониране

Мнениеот Ivailo5rov » 15 Яну 2010, 17:57

много въпроси от една сложно омотана сфера. Има фирми за консултации по тези въпроси и аз без да ме е срам ходя там и си плащам. Никак не е скъпо.
А едни учителки ми разказаха следния изтъркан виц:
Директорът на едно училище искал да се отърве от възрастен учител и написал до горните инстанции, че пърди /с извинение за изразите, но не намерих начин да съгратя/.
От горе отговорили: Докато пърди - да се търпи! Почне ли да се н...ра, да се пенсионира! :D
Аз харесвам учителите. Моят любим учител е Найден Ангелов - този който е направил забележка на министъра Симеон Дянков.
А конкретно в случая - за учител с език винаги има работа - дори на частно. :!:
Ivailo5rov
Активен потребител

Назад към Данъчно право