Гледам вчера новини по Нова телевизия. Съобщиха почти дословно следното:
Адвокатите заявиха, че след като са длъжни да начисляват ДДС, таксата им за изготвяне на документи за подялба на двустайно жилище ще се вдигне с 35% и ще стане 10 000 лв. Обяснението е, че освен 20% ДДС калкулират повишената цена на счетоводнта услуга, породена от регистрацията.
Ако данните, изнесени в ефир, са верни, може да пресметнем така:
Досегашна цена (без ДДС, получена по формулата 10000 / 135 *100): около 7400 лв
Нова цена с ДДС 10000
Нова цена без ДДС 8333 лв
Разликата между 8333 и 7400 е малко над 900 лв. Тази сума, според оправданията, трябва да покрвива цената на счетоводната услуга за изработка на СД по ДДС и съпътстващите документи.
Нима плащате на счетоводител по 900 лв за един ред от дневника си по ДДС?
Че то по-изгодно да сме счетоводители, отколкото адвокати, ако се доверяваме на новината и обясненията
- Дата и час: 20 Ное 2024, 15:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Колко плащате на счетоводителя си
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Колко плащате на счетоводителя си
Е, сега ще стане весело.
Вие от кое канче се храните? М? Вашето? На адвокатите? На счетитата?
На кого?
На първа страница, колеги магистрати, цитират министъра, че няма да има за тях 13-15 заплати. Тяхното ( разбирай - канче) не представлява ли интерес за вас?
Цяла тема за локуми, при това в специализиран раздел. Не ви ли омръзна?
Ако не сте установили, ще повторя- Наредба № 1/2004( изм.2009)
Член първи, основен, съществен и за всички питащи- единствен!
Ако е останало нещо неясно- моля, не се стеснявайте. Наоколо съм.
Вие от кое канче се храните? М? Вашето? На адвокатите? На счетитата?
На кого?
На първа страница, колеги магистрати, цитират министъра, че няма да има за тях 13-15 заплати. Тяхното ( разбирай - канче) не представлява ли интерес за вас?
Цяла тема за локуми, при това в специализиран раздел. Не ви ли омръзна?
Ако не сте установили, ще повторя- Наредба № 1/2004( изм.2009)
Член първи, основен, съществен и за всички питащи- единствен!
Чл. 1. Размерът на възнаграждението за оказваната от адвоката правна помощ се определя по свободно договаряне въз основа на писмен договор с клиента, но не може да бъде по-малък от определения в тази наредба минимален размер за съответния вид помощ.
Ако е останало нещо неясно- моля, не се стеснявайте. Наоколо съм.
- Гост.
- Старши потребител
Ще мина и без счети,тъй като не подлежа на задължителна регистрация по ДДС за достигнато оборот 50 000 .
- sarbijanac
- Активен потребител
какви са тези глупости за които пишете
права е poli_g, че за заплащането си има наредба и който иска може да я намери в нета
ако вярвате напълно на телевизиите вие сте много болен човек
права е poli_g, че за заплащането си има наредба и който иска може да я намери в нета
ако вярвате напълно на телевизиите вие сте много болен човек
- boiko62
- Младши потребител
Мне, на журналистите вярвам по-малко, отколкото на счетоводителите и даже на адвокатите. Но реших да споделя чутото и да чуя мнения
-
atevasile - Потребител
Какво точно мнение искате да чуете?
Че, ноторен факт е, блондинка съм и не винаги разбирам, какво точно се пита.
Темата е тенденциозна и провокативна, но като ще натискам клавишите- да знам защо.
Темата е тенденциозна и провокативна, но като ще натискам клавишите- да знам защо.
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:Какво точно мнение искате да чуете?
Искам да чуя, че журналистите си позволяват много.
И наистина го правя тенденциозно и провокативно, но не чак толкова.
Чувал съм, че адвокатите имат чувство за хумор, та ми се щеше да видя как ще го проявят по повод такива "новини"
-
atevasile - Потребител
Все пак- да сте чували, че заглавието продава?
Или- "как се раждат новините"( големи родилни мъки ще да са).
Смешките са тук- viewtopic.php?f=5&t=26750&st=0&sk=t&sd=a&hilit=%D1%81%D0%BC%D1%8F%D1%85
За любителите на художествената литература има поне три теми.
За любителите на музиката- лирика, българска ( вкл. седянка им се кладе)и рок- още три теми.
Или- "как се раждат новините"( големи родилни мъки ще да са).
Смешките са тук- viewtopic.php?f=5&t=26750&st=0&sk=t&sd=a&hilit=%D1%81%D0%BC%D1%8F%D1%85
За любителите на художествената литература има поне три теми.
За любителите на музиката- лирика, българска ( вкл. седянка им се кладе)и рок- още три теми.
- Гост.
- Старши потребител
Много мразя да ми казват къде са смешките
Смешките са навсякъде.
И понеже общувам със счетоводители, те се смяха най-много на тази новина и направиха коментари, които нямаше как да не използвам в заглавието на темата. Не вярвах, обаче, че то ще е толкова "продаваемо" в този сайт.
-
atevasile - Потребител
Нищо не сте продал/а, но все пак има полза- прочетох част от пуснатите вицове. Нещо си харесах, та ще го пусна и тук:
juli.di написа:Професорът по ОТП:
- Доказано е, че глупакът може да зададе такъв въпрос, на който и най-умния не може да отговори.
Глас от последните редове:
- А аз се чудя защо не мога да си взема изпита!
- Гост.
- Старши потребител
Интересна тема се е заформила тука. Преди време май мярнах подобна в Одит.Инфо, но нещо не ми се видя интересна.
Колкото до въпроса, да споделя мнение. Мисля си, че е в реда на нещата моите хонорари да подскочат с около 30%. Разбира се, това няма връзка с ДДС и ползването на адвокат. Пряката връзка е повишаването на акциза на тютюневите изделия. А за всеки клиент отиват поне по три кутии цигари, така че е редно да се отрази това в цената. Какво мислите, прав ли съм?
Колкото до въпроса, да споделя мнение. Мисля си, че е в реда на нещата моите хонорари да подскочат с около 30%. Разбира се, това няма връзка с ДДС и ползването на адвокат. Пряката връзка е повишаването на акциза на тютюневите изделия. А за всеки клиент отиват поне по три кутии цигари, така че е редно да се отрази това в цената. Какво мислите, прав ли съм?
- prnedev
- Активен потребител
Моят работи за паница леща и филия хляб. Отвреме на време ме крънка и да ми допуши фаса. Мисля ,че започва да става нахален. Трябва да го уволня.
- donchev
- Потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|