Здравейте, аз съм студент във ФМИ към СУ, от август тази година се водя семестриално завършил. В момента не работя, нямам никакви доходи и не съм си плащал вноските от август месец тази година. При направена справка пише, че съм с непрекъснати здравноосигурителни права, и пише за кои месеци не са ми плащани - това са 8,9,10 месец на тази година. За съжаление не съм се поинтересувал навреме и сега може и да си изпатя. Искам да попитам как става процедурата по самоосигуряването? Знам само, че се подава декларация - данни за осигуряваното лице и че трябва да се регистрира булстат, но не знам къде да го подам. Благодаря предварително.
ЕДИТ
поразрових се насам-натам и намерих, че трябва да имам булстат, но за да имам булстата или трябва да имам фирма, или да съм регистриран в бюрото по труда като безработен. Може ли са се самоосигурявам без да съм регистриран като безработен.
- Дата и час: 20 Ное 2024, 15:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
самоосигуряване като семестриалнозавършил
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: самоосигуряване като семестриалнозавършил
Отиваш в клон на Сибанк и по ЕГН си плащаш здравните осигурвки от август нататък.Примерно от 1.08.2009 до 31.12.2009.За самоосигуряващи се здравната вноска е 10.40лв.на месец за 2009г.Социални осигуровки не можеш да си внасяш сам.Или трябва да работиш или да имаш собствена фирма.
- mony1003
- Младши потребител
Е чакай, нали трябва да се регистрирам като самоосигуряващ се... Видях, че ТП на НАП за София е до Димитър Петков пазара.
- stefan.troplev
- Нов потребител
Никъде не трябва да се регистрираш,за да си плащаш здравни осигуровки.
Досега ти ги е плащал университетът,докато не работиш ще си ги плащаш ти.
Досега ти ги е плащал университетът,докато не работиш ще си ги плащаш ти.
- mony1003
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|