- Дата и час: 20 Ное 2024, 15:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
колко е необлагаемия мин доход за 2009г
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
18 мнения
• Страница 1 от 1
колко е необлагаемия мин доход за 2009г
Може ли да ми кажете колко е необлагаемия доход за 2009 г
Предварително благодаря
Предварително благодаря
- carla07
- Нов потребител
Re: колко е необлагаемия мин доход за 2009г
Няма такъв за 2009 г.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
тогава как се изчислява данъка за 2009 при попълване на годишната данъчна декларация - за свободна професия
- carla07
- Нов потребител
Аз като упражняваща свободна професия ползвам за попълване на данъчната си декларация счетоводител, на когото съответно плащам за услугите. Това не означава, че не знам как да я попълня, но именно счетоводителите се занимават професионално с това, знаят разни тънкости, запознати са с писъмца и пр. ненормативни, но масово прилагани указания на НАП и НОИ.
- nevin_alibriam
- Потребител
carla07 написа:тогава как се изчислява данъка за 2009 при попълване на годишната данъчна декларация - за свободна професия
Е ми как - събирате приходите, изваждате нормативно признатите разходи (които са 25 на сто) и умножавате резултата по 10 на сто. А най-добре последвайте съвета на колежката по-горе за счетоводител.
-
Приспадат се,доколкото паметта ми не ме лъже,и внесените от осигуреното лице осигуровки за годината.Но това е работа на счетоводителя ми.
- punisher
- Потребител
Да, приспадат се (ако и мен не ме лъже паметта ). С две думи - питащият хваща закона и се мъчи или плаща на счетоводител.
-
нормативно признатите разходи не са ли 35% а не 25% както казвате освен ако са го променили
- carla07
- Нов потребител
Нали Ви казахме, че паметта лъже. Мисля, че сега са 25%. В ЗДДФЛ си пише колко са, не ми се търси.
Вие си знаете, но щом сте стигнали дотам да питате колко е необлагаемият доход (след като плоският "десятък" съществува от няколко години и необлагаем минимален доход няма) и да не знаете къде да погледнете признатите разходи, най-добре си хванете документите и отидете при счетоводител.
Впрочем и в самата декларация си е указано всичко за попълването и.
Вие си знаете, но щом сте стигнали дотам да питате колко е необлагаемият доход (след като плоският "десятък" съществува от няколко години и необлагаем минимален доход няма) и да не знаете къде да погледнете признатите разходи, най-добре си хванете документите и отидете при счетоводител.
Впрочем и в самата декларация си е указано всичко за попълването и.
-
ЗДДФЛ ( http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2135538631 ), но и аз ще подкрепя колегите- счетоводител.
Всяка жаба да си знае гьола!
п.п.
Всяка жаба да си знае гьола!
п.п.
"Не сексът, а топлата манджа ни е направила хора."
(мъдрост от интернет)
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:
п.п."Не сексът, а топлата манджа ни е направила хора."
(мъдрост от интернет)
Ама то.......без първото няма да има топла манджица....
- REVOLUTION
- Активен потребител
Хъм... и лютеница! Година на производство 2009г., регион Пловдив.
Собствено производство.
п.п. Аз търпеливо очаквам престация. До дегустация и потвърждение - голословни твърдения.
Собствено производство.
п.п. Аз търпеливо очаквам престация. До дегустация и потвърждение - голословни твърдения.
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:Хъм... и лютеница! Година на производство 2009г., регион Пловдив.
Собствено производство.
Ами пътуваш нагоре надолу и все заобикаляш тепетата!Ама догодина ще има среща , лексова , няма накъде!
- REVOLUTION
- Активен потребител
А, вижте, това за манджата не съм го измислила аз. Падна ми се от е-баницата. Аз си обичам лютеница (регион Пловдив), хляб и сирене.
Никой не спори, че без секса нямаше да има и манджичка. Както и без маймуни нямаше да има хора, или обратното.
Никой не спори, че без секса нямаше да има и манджичка. Както и без маймуни нямаше да има хора, или обратното.
-
REVOLUTION написа:... Ами пътуваш нагоре надолу и все заобикаляш тепетата!Ама догодина ще има среща , лексова , няма накъде!
За втори път- насрочи дата ( само да не е снежно, че на французойката не и понася такова време) - ТАМ СЪМ!
Според мен ще има желаещи...
п.п. Защо не пуснеш тема?
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:REVOLUTION написа:... Ами пътуваш нагоре надолу и все заобикаляш тепетата!Ама догодина ще има среща , лексова , няма накъде!
За втори път- насрочи дата ( само да не е снежно, че на французойката не и понася такова време) - ТАМ СЪМ!
Според мен ще има желаещи...
п.п. Защо не пуснеш тема?
Ще пусна , но да влезнем в новата година , че сега ми предстоят пътувания до роднини по празниците!
- REVOLUTION
- Активен потребител
REVOLUTION написа:[ сега ми предстоят пътувания до роднини по празниците!
А- ха! Още едно потвърждение за топлата манджа.
- razli4na
- Активен потребител
[quote="carla07"]Може ли да ми кажете колко е необлагаемия доход за 2009 г
Преди данък десятък мисля че беше до 2160 лв.
Преди данък десятък мисля че беше до 2160 лв.
- leonardos
- Потребител
18 мнения
• Страница 1 от 1
|
|