- Дата и час: 20 Ное 2024, 15:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
има ли право баба ми на фронтовашка пенсия по наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
има ли право баба ми на фронтовашка пенсия по наследство
Става въпрос за баба ми.Тя е на 81г.вдовица на фронтовак.Сега им отпуснаха някакви пари на фронтоваците,а баба ми има ли право на тях ,след като дядо е по4инал преди 25г.Моля за отговор.
- tonisa
- Младши потребител
Re: имам ли право..
Абе вие разчитате на пенсията на починалия за да живеете.Май при вас е по наследство Може да се пенсионирате по болест та да вземете пенсия и сто процента ще ви освидетелстват.
- bobi-12
- Младши потребител
Re: имам ли право..
bobi-12 написа:Абе вие разчитате на пенсията на починалия за да живеете.Май при вас е по наследство Може да се пенсионирате по болест та да вземете пенсия и сто процента ще ви освидетелстват.
Логично и интересно разсъждавате, но за съжаление много хора в България явно обичат да живеят така.
Хората, достигнали възрастта на бабата на питащия, трябва да се радват въобще не само защото са я достигнали, но и защото получават пенсия, съобразена не само с техния стаж и нужди, но и с възможностите на държавата и трябва да бъдат благодарни не само на себе си, но и на държавата, а и най-вероятно на роднини или приятели затова, че се грижат за тях и им помагат.
Има и по-млади пенсионери, на които ако не им харесва размерът на пенсията, но се чувстват за възрастта си добре, то вместо да си седят вкъщи и да се оплакват /особено от размера на пенсиите и от какво ли не още друго/, просто с желание работят подходящ и съобразен за тях труд, защото всеки човек, който е зает с някаква работа, няма време да се оплаква.
Кой знае въобще дали ние /по-младите хора/ бихме могли да си мечтаем да достигнем възрастта на бабата на питащия?! Малко ме съмнява...
- katerinakuch
- Активен потребител
Re: има ли право баба ми на фронтовашка пенсия по наследство
Баба ми взема(140)лв.-Е голяма благодарност-неможе жената да си купи лекарствата.И стига сте писали глупости,никой не 4ака пенсии и помощи.Ма наистина сте....нямам думи.Аз питам от нейно име.А ми омръзна само от упреци А това 4е мъжа и си остави крака на фронта и по4ина,за да живуркате вие на кой му пука,какво ли толкоз заслужава...Наистина тук има някакви ,които само се ровят и дразнят хората.
- tonisa
- Младши потребител
tonisa написа:Баба ми взема(140)лв.-Е голяма благодарност-неможе жената да си купи лекарствата.И стига сте писали глупости,никой не 4ака пенсии и помощи.Ма наистина сте....нямам думи.Аз питам от нейно име.А ми омръзна само от упреци А това 4е мъжа и си остави крака на фронта и по4ина,за да живуркате вие на кой му пука,какво ли толкоз заслужава...Наистина тук има някакви ,които само се ровят и дразнят хората.
Ако Вие работите, не виждам какъв е проблемът да закупувате лекарствата на баба си. Ако тя има и други роднини, нека и те обединят средствата си в името на тази кауза.Това си е проява на любов, уважение и човещина към по-възрастния роднина. Що се касае до описания от Вас размер на пенсията и, ами толкова е преценила държавата, че следва да се отпусне.Не е чак толкова малък. А как според Вас да коментираме размера детските надбавки?
- katerinakuch
- Активен потребител
Абе, да, ама пенсията поначало служи уж, за да покрие цялата издръжка на пенсионерите. Докато за издръжката на децата е редно да се грижат родителите им.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Tonisa, прочетете на себе си, на баба си и на другите роднини чл.79, чл.80 и чл.81 от Семейния кодекс. Тези разпоредби са много конкретни и хубави. Обмислете ги.
- katerinakuch
- Активен потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|