начало

Прокуратурата иска по-тежко обвинение за мъжа, който прегази момче на пешеходна пътека Прокуратурата иска по-тежко обвинение за мъжа, който прегази момче на пешеходна пътека

не внасяни осигуровки за 2 категория труд

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

не внасяни осигуровки за 2 категория труд

Мнениеот nova_nova » 10 Юни 2009, 11:11

Здравейте!Отново задавам въпроса си, до този момент не получих отговор.Дано в този раздел ми отговорите. От 1996 до 1999г баща ми работи в частна фирма като шофьор на камион с ремарке -общо до 24 тона. Сега,когато трябва да му издадат документ УП 2 и УП-3 му казват,че трудът му не е втора категория,защото не са внасяни по-големи осигуровки.Ще му издадат документи за трета категория труд, при положение ,че по пътни листове и кантарни бележки може да се докаже ,че е работил с ремарке .Мога ли да заведа дело,за да докажа категорията труд? Документите му трябват за пенсиониране по болест, а от фирмата му казват, че досега не се е интересувал от осигуровките си и не е искал по-голяма категория.Това е тяхно задължение по закон, а не негово искане.Как мога да докажа правотата му? Моля,посъветвайте ме!Може ли да се заведе дело,като е минало толково време оттогава? Ще има ли успех такова дело?
nova_nova
Нов потребител

Re: не внасяни осигуровки за 2 категория труд

Мнениеот sunrise » 10 Юни 2009, 11:34

Можете да заведете дело, но се обърнете към адвокат, сами няма да се справите. Има практика на съда доста, така че, ако имате документи, можете да докажете.
sunrise
Активен потребител

Назад към Данъчно право