Здравейте!
Имам следния въпрос:
Работя на постянен трудов догово като в момента съм в период на предизвестие за прекратяване на договора.Остават ми 3 работни дни/до 20.05.2009/.Днес обаче излезнах в отпуск по болест,като болничния ми е за 10 дни.Колко дни следва да ми бъдат изплатени? Оставащите 3 или пълните 10? И ако се наложи да бъде продължен болничния ще бъде ли изплатено продължението?
Много благодаря за вниманието!
Поздрави,в очакване на вашият отговор.
- Дата и час: 20 Ное 2024, 15:20 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Болничен по време на предизвестие за прекратяване на трудов
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Болничен по време на предизвестие за прекратяване на трудов
Здравейте! Мога да Ви помогна като човек минал през подобен случай, защото не съм юрист. Няма проблем да ползвате отпуск по болест, дори и в периода на предизвестие.Вземете си болничния и го представете на работодателя. Болничните обаче се изплащат само за работни, а не за календарни дни. Само първия ден в болнични ще го изплати работодателят Ви - останалите НОИ. Няма значение, че трудовия Ви договор е изтекъл на 20.05. - целият болничен ще бъде изплатен, дори и да се наложи да ползвате продължение. Но продължението го дайте пак на работодателят си и той трябва да го представи в НОИ. След като сте прекратили трудови правоотношения с фирмата и не са минали два месеца от напускането Ви, можете да ползвате продължителен болничен до 70 календарни дни, ако не сте започнали нова работа.
- vodica
- Младши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|