начало

Прокуратурата иска по-тежко обвинение за мъжа, който прегази момче на пешеходна пътека Прокуратурата иска по-тежко обвинение за мъжа, който прегази момче на пешеходна пътека

Осигуровки-стават много?

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Осигуровки-стават много?

Мнениеот citoject » 17 Май 2009, 21:35

Здравейте! Зъболекар съм.Работя като университетски преподавател на основен трудов договор на 8 часа.Имам и допълнителен трудов договор на 4 часа към клиника.Сега смятам да се регистрирам като физическо лице,въпросът ми е трябва ли да плащам трети осигуровки всеки месец,т.к. третото място,където започвам е частен кабинет,който съм взел под наем,ще ходя 1-2 пъти седмично,ще лекувам предимно приятели и доходите ми очаквам да са символични....как мога да обясня това на закона :)Предварително благодаря!
citoject
Нов потребител

Re: Осигуровки-стават много?

Мнениеот prnedev » 19 Май 2009, 02:00

Докторе... в случая няма какво да се направи... На практика... прежалете парите и ги сметнете като допълнение на наема на това помещение.
Разбира се... можете да търчите до данъчното да "започвате" и да "прекратявате" дейност като упражняващ свободна професия, преди и след всеки преглед... ама на третия път ще ви писнат опашките ;-)
Последна промяна prnedev на 25 Май 2009, 10:11, променена общо 1 път
prnedev
Активен потребител

Мнениеот demark » 20 Май 2009, 09:08

Ако разбира се осигурителният Ви доход сумарно от двата трудови договора достига максималния осигурителен доход, няма да внсяте допълнително осигурителни вноски като самоосигуряващ се.
demark
Нов потребител

Мнениеот citoject » 22 Май 2009, 21:30

Мерси :)
citoject
Нов потребител

Назад към Данъчно право