Здравейте!
Незная къде точно да сложа темата, но тъй като не съм тук, за да се жалвам от недобросъвестен работодател, затова реших да я напиша в този раздел!
Ще ви бъда благодарна, ако можете да ми помогнете!
С две думи историята ни:
Мъжът ми започва работа мес. февруари 2009г. към частна фирма. Има трудов договор, но няма внесени осигуровки в НОИ до този момент. Дължат му и заплата.
Има ли жалба-образец или трябва да е жалба-свободен текст, чрез която да се обърнем към Инспекцията по труда за помощ?
Ако решим да си търсим правата в съда, към кого трябва да се обърнем? /Само не ми казвайте "към адвокат", моля! Напълно наясно съм с това, както и зная че разноските и по адвоката, и делото ще ги поеме изцяло работодателя... Питам за седалище на организация или адвокати занимаващи се с такива дела?/
Благодаря ви!
- Дата и час: 20 Ное 2024, 15:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Образец-жалба за невнесени осигуровки
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Образец-жалба за невнесени осигуровки
vodica написа:Ако решим да си търсим правата в съда, към кого трябва да се обърнем? /Само не ми казвайте "към адвокат", моля!
Благодаря ви!
относто жалбата до инспекцията по труда, тя може да се сезира, за да отпочне административно производство и с устна молба, са отделен е въпроса кога и как ще докажете, че сте я отправили...така или инак, мнението ми бе преправено от нечия модераторска ръчичка...поне да отговорим на жената...но преди това да питам, как разбрахте да не са внесени осигуровки
Последна промяна palimsest на 23 Май 2009, 08:39, променена общо 1 път
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
-
palimsest - Активен потребител
Благодаря на Вас за проявеното внимание!
Благодаря и на модератора!
Започвайки работа в началото на февруари т.г. знаехме, че фирмата ще плати първа заплата едва на 25 март. Затова търпеливо изчаквахме въпросната дата. Дотогава обаче по слухове и действия съпруга ми сподели, че не му харесва атмосферата във фирмата: напусналите преди него не са взели заплата; дългогодишна служителка от шест месеца не взимала заплата, защото момичето скромно живеело с мама и тати и можела да почака; сутрин събирали левчетата, за да дадат на съпруга ми сума, с която да започне да пазарува /длъжността му бе един вид шофьор-закупчик/; малката заплата започна да я взима "на хапки" и все с отлагания и т.н. Като видях как стоят нещата го накарах да отиде в НОИ и да си извади ПИК код, с който да си провери осигуровките. Оказа се, че такива НЯМА. Така разбрахме!
Тъй като нямам време наистина да се занимавам със съд /до седмица ще раждам/ ми се искаше да зная как в писмена форма да оформя жалба /по образец или свободен текст /, която да сплаши работодателя му и да го накара да внесе осигуровките, както и да му плати неплатената заплата.
Благодаря и на модератора!
Започвайки работа в началото на февруари т.г. знаехме, че фирмата ще плати първа заплата едва на 25 март. Затова търпеливо изчаквахме въпросната дата. Дотогава обаче по слухове и действия съпруга ми сподели, че не му харесва атмосферата във фирмата: напусналите преди него не са взели заплата; дългогодишна служителка от шест месеца не взимала заплата, защото момичето скромно живеело с мама и тати и можела да почака; сутрин събирали левчетата, за да дадат на съпруга ми сума, с която да започне да пазарува /длъжността му бе един вид шофьор-закупчик/; малката заплата започна да я взима "на хапки" и все с отлагания и т.н. Като видях как стоят нещата го накарах да отиде в НОИ и да си извади ПИК код, с който да си провери осигуровките. Оказа се, че такива НЯМА. Така разбрахме!
Тъй като нямам време наистина да се занимавам със съд /до седмица ще раждам/ ми се искаше да зная как в писмена форма да оформя жалба /по образец или свободен текст /, която да сплаши работодателя му и да го накара да внесе осигуровките, както и да му плати неплатената заплата.
- vodica
- Младши потребител
За неплатените заплати - жалба в Инспекцията по труда.
За невнесените осигуровки - жалба в НАП.
И двете свободен текст.
За невнесените осигуровки - жалба в НАП.
И двете свободен текст.
- roro
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|