начало

Прокуратурата иска по-тежко обвинение за мъжа, който прегази момче на пешеходна пътека Прокуратурата иска по-тежко обвинение за мъжа, който прегази момче на пешеходна пътека

Плащат ли ви се повечко осигуровки? ;-Р

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Плащат ли ви се повечко осигуровки? ;-Р

Мнениеот prnedev » 18 Май 2009, 18:21

Абе едни.... комшийчета (находящи се на Алабин) искат да ви сложат минимален праг за адвокат - примерно 450 лв, за авансовите осигуровки. Плащат ли ви се месечно вместо 70 лв, както е сега, примерно 160 лв? Или ще им пламне плевнята?

Стопанска камара

Божидар Данев написа:2. Увеличение на минималния осигурителен доход на самоосигуряващите се лица.
2.1. Да се увеличи минималният осигурителен доход на самоосигуряващите се лица от 260 на 450 лв. Този праг ще позволи да не се преразпределят в рамките на фонд „Пенсии” средства за осигуряване на пенсиите на тази група осигурени.
Ефект: Самоосигуряващите се лица са около 300 000 души. С увеличаването на минималния осигурителния доход се осигуряват допълнителни средства във фонд „Пенсии” на ДОО в размер на 300 млн. лв.
2.2. Да се въведат минимални осигурителни прагове за различните категории и професии самоосигуряващи се лица – посредници, адвокати, нотариуси, лекари и др.
Ефект: Очаква се с въвеждането на тези минимални прагове да се осигурят допълнителни средства във фонд „Пенсии” на ДОО в размер на около 90 млн. лв.
prnedev
Активен потребител

Re: Плащат ли ви се повечко осигуровки? ;-Р

Мнениеот REVOLUTION » 18 Май 2009, 18:38

Абе тия хора малоумни ли са? :?
Що само си чешат езиците.Те като работодатели да лъжат като роми и да крият осигуровки и понеже има дефицит , амииии , кво да направим дай да вдигнем прага на самоосигуряващите се! :oops: :twisted: Направо съм скандализиран от тази идея!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот prnedev » 18 Май 2009, 18:45

Това вече си е скандално, нали? :P
prnedev
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 18 Май 2009, 18:47

prnedev написа:Това вече си е скандално, нали? :P

Повече от скандално! :lol: :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 18 Май 2009, 18:50

Третират адвокатите като богаташи - което е далеч от истината, все едно да кажеш за някой майстор, че е богаташ - то едното често изключва другото.

Аз например не взимам пари, когато не е ясен изхода по делото, защото ми излиза име на обирджия, което е тъпо.

В крайна сметка майсторът казва - не мога да направя това, няма нужда от мен и чао. По-скоро казва - ще Ви излезе по-скъпо от ново, което е истина, тъй като няма невъзможни неща. Някои хора пък искат да опитат просто - ясно е, че няма изход, макар че и това е решимо.

Не е лошо да ни стимулират да имаме по-високи пенсии, защото юристите сме общо-взето водолази - аз се чувствам като тежък физически труд.

Обаче - гледай какъв първобитен примитивизъм - вместо държавата да купи примерно с парите имоти, да ги дава под наем и да рентиерстваме след 30 години, с нашите пари се плащат директно пенсиите на настоящите пенсионери.

Което е тъпо - освен ако не е нарочно замислено.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 18 Май 2009, 18:54

Ако беше произлязла идеята от НОИ , щях спокойно да я обсъждам.Обаче от БСК да мляскат като ояли се котараци , и да гледат в нашата купичка е БЯСЕН СЕЛСКИ ТАРИКАТЛЪК!Аако това стане , зарязвам адвокатлъка и ставам данъчен и ще ги преследвам до края на света!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот prnedev » 18 Май 2009, 18:56

Ами това е, защото не си член на БСК ;-)))
Та... тъй като моя бранш нямат работеща организация, поне вашите колегии да ги пляснат по ръчичките ;-)
prnedev
Активен потребител

Мнениеот gudio » 18 Май 2009, 20:35

REVOLUTION написа:

:shock: Че к`во му е скандалното пък на това ? Къде отиде прословутото ти сиромахомилство, Revolution :?: :!: Ами искат хорицата, човещинка :wink: Я тез` пълчища роми - к`во да пра`ят - "да краднем ли бе, бате, да убивам ли ?!"
По-високи "само-"осигуровки => повече папо за ромите => по-малко "криминогенна обстановка" => по-разтоварени съдилища, оттам току.виж някой съдия обърнал внимание и на онзи отказ за регистрация по ДДС, вземе, че го отмени и най-накрая - отърваваш загубата на баса с Бай Гъдю и спестяваш почерпката. :lol: Благотворен за цялото общество ефект.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 18 Май 2009, 20:46

gudio написа:
REVOLUTION написа:

:shock: Че к`во му е скандалното пък на това ? Къде отиде прословутото ти сиромахомилство, Revolution :?: :!: Ами искат хорицата, човещинка :wink: Я тез` пълчища роми - к`во да пра`ят - "да краднем ли бе, бате, да убивам ли ?!"
По-високи "само-"осигуровки => повече папо за ромите => по-малко "криминогенна обстановка" => по-разтоварени съдилища, оттам току.виж някой съдия обърнал внимание и на онзи отказ за регистрация по ДДС, вземе, че го отмени и най-накрая - отърваваш загубата на баса с Бай Гъдю и спестяваш почерпката. :lol: Благотворен за цялото общество ефект.

Скандалното е кой прави предложението! :wink: Ако обичат членовете на БСК да изкарат и да плащат осигуривки върху действителните трудови възнагразждения , който плащат , а не върхи минималния праг.Да назначат работниците си на това , което реално работят , а не на това , която има по-нисък минимален осиг. праг и т.н. , а не да се опитват да вдигат на нас МОП и така да се опитват са спасяват НОИ.
Баса си го печеля , съда и прокуратурата проблеми с ромите нямат , това са най-лесните делца и гръбнакът на осъдителните присъди в БГ.
А моето сиромахилство няма нищо общо с безплатното папане на ромите , против което заставам твърдо!

П.П
Баса го печеля! :D Няма нужда да занимаваме съда с глупости! :D
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот miriam » 18 Май 2009, 21:13

хич , господ да ги убие! :lol:
miriam
Потребител

Мнениеот bebitor » 18 Май 2009, 21:28

Ами да видим КОГА ВАдв.С ще излезе от дълбокия си сън и ще вземе малко да ни защити правата... Хем съдилищата щели да окрупняват /четох в друга тема/, което моментално означава, че адвокатите в малките населени места остават без работа, хем осигурителния доход да вдигат...
Като взема и останалите категории:
ефект: самоосигуряващите в България ще са 1%. Останалите- безработни, или пък в чужбина....
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот prnedev » 18 Май 2009, 21:35

Бебитор... а дали не е това целта? Един вид дай да разкараме дребната буржоазия, да не се пречка, пък тя като няма къде да иде ще попълни редиците на работническата класа 8)
prnedev
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 18 Май 2009, 21:38

Ама разбира се, че това е целта! Свободата е скъпо удоволствие :?
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот DEKAH » 18 Май 2009, 21:42

да им го....

Няма ли да ни сложат данък "клиент". На всеки човек, когото сме обслужили да даваме по 10 лв. на държавата, че да има с какво серГей и масларката да пращат пенсиите на почивка по собствените си хотели.

/няма емотикон за драйфане, ама си го представете.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот prnedev » 18 Май 2009, 23:01

Абе... то да беше Масларката и Сергей... ама на тези все им се чудя на акъла.
Бившият им шеф (лека му пръст) искаше ергенски данък под формата на осигуровки, да слага преди две години :lol: 8) , че бяха пощурили хората, щото видите ли, хората без деца, живот си живеели докато са млади, а пък като остареят, пенсията им идва от децата на другите пенсионери.
Само дето тогава зададоха въпроса "а с родителите на децата, които ще емигрират, какво ще правим?" и замря идеята :mrgreen:
prnedev
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 19 Май 2009, 00:51

:roll: Добре де, то вярно, че ще погледна от моята си камбанария, но и сега ги плащаме- дори в по голям размер. :roll: Поправете ме ако греша.
Плащам някаква сума ежемесечно, но април ми е доста натоварен, така да се каже. При една рекапитулация- плащам осигуровки, при изравняването, повече от посочената сума за минимум.
:lol: Аз го разглеждам от положителната страна- държавата се грижи за мен... спестява ми болката при изравняването :lol: , като ми гарантира ежемесечно, такава. :|
Гост.
Старши потребител

Мнениеот prnedev » 19 Май 2009, 01:01

Поли, за твоята камбанария... Можеш всеки месец да се осигуряваш на максимума, примерно, или на колкото искаш. Ама хайде да го кажем на максимума. А като дойде април месец, да стане така, че да имат да ти връщат осигуровки ;-)
Идеята е простичка - защо тези печелбари - адвокатите, примерно, вместо да си отделят всеки месец осигуровките и да ги слагат в банка, където да печелят от лихви (какво безобразие), не вземат направо да ни ги дадат тези парички? Как така, ще плащат един път в годината по много? Ми ние какво да правим? Получаваме парите през април, до май сме ги похарчили... а после? :roll:

btw... Ако наистина... много идва нанагорнище... дай ще ти въведа един борд ;-) Ама поне файда някаква да има ;-)
prnedev
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 19 Май 2009, 07:31

poli_g написа::roll: Добре де, то вярно, че ще погледна от моята си камбанария, но и сега ги плащаме- дори в по голям размер. :roll: Поправете ме ако греша.
Плащам някаква сума ежемесечно, но април ми е доста натоварен, така да се каже. При една рекапитулация- плащам осигуровки, при изравняването, повече от посочената сума за минимум.
:lol: Аз го разглеждам от положителната страна- държавата се грижи за мен... спестява ми болката при изравняването :lol: , като ми гарантира ежемесечно, такава. :|

Все такива априли ти пожелавам! :D Има колеги , и те не са малко , който обаче през април , рекапитулацията им показва друго нещо ,а пари от НОИ не връщат! :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот prnedev » 19 Май 2009, 09:22

Хм... тази тема си беше за чесане на клавиатури... затова я турнах в "Общите приказки", но щом се смята, че е по-подходящо тук...
prnedev
Активен потребител

Мнениеот katerinakuch » 19 Май 2009, 16:42

prnedev написа:Абе едни.... комшийчета (находящи се на Алабин) искат да ви сложат минимален праг за адвокат - примерно 450 лв, за авансовите осигуровки. Плащат ли ви се месечно вместо 70 лв, както е сега, примерно 160 лв? Или ще им пламне плевнята?

Стопанска камара

Божидар Данев написа:2. Увеличение на минималния осигурителен доход на самоосигуряващите се лица.
2.1. Да се увеличи минималният осигурителен доход на самоосигуряващите се лица от 260 на 450 лв. Този праг ще позволи да не се преразпределят в рамките на фонд „Пенсии” средства за осигуряване на пенсиите на тази група осигурени.
Ефект: Самоосигуряващите се лица са около 300 000 души. С увеличаването на минималния осигурителния доход се осигуряват допълнителни средства във фонд „Пенсии” на ДОО в размер на 300 млн. лв.
2.2. Да се въведат минимални осигурителни прагове за различните категории и професии самоосигуряващи се лица – посредници, адвокати, нотариуси, лекари и др.
Ефект: Очаква се с въвеждането на тези минимални прагове да се осигурят допълнителни средства във фонд „Пенсии” на ДОО в размер на около 90 млн. лв.

Това не трябва да се случва.
katerinakuch
Активен потребител

Назад към Данъчно право